Artikel

FIFA 21 Ultimate Team: FUTTIES

FIFA 21 Ultimate Team: FUTTIES

16 juli 2021, 21:05

FIFA 21 Ultimate Team staat komende weken in het teken van FUTTIES. Een jaarlijks terugkerend event binnen de populaire game mode waar de beste en populairste content van FIFA 21 nog een keer langs komt. Daarnaast brengt Electronic Arts FIFA ook nog gloednieuwe content, met onder andere FUTTIES spelers om je team mee te versterken.

Wat zijn FUTTIES?

Het FIFA-jaar is weer voorbij gevlogen! Ieder jaar lijkt EA een stapje extra te zetten om ons steeds meer content en events binnen FIFA Ultimate Team te geven. Dit was met FIFA 21 niet anders het geval. Het begon in oktober met de Ones to Watches, waar we nu hoogstwaarschijnlijk het FIFA 21 jaar eindigen met de FUTTIES promo. Deze campagne staat in het teken om de FIFA 21-cyclus te vieren. Waarbij de beste FIFA 21 content die we de afgelopen maanden hebben gezien nogmaals langs komt. Verwacht dus veel speciale kaartjes in pakketjes, Squad Building Challenges en nog veel meer. Wij leggen je stap voor stap uit wat jij exact kan gaan verwachten van de FUTTIES Promo.

Embedded content: https://twitter.com/EASPORTSFIFA/status/1416080311188955141?s=20

FUTTIES Fan Votes

Gedurende de campagne krijg je de mogelijkheid om te stemmen op populaire FUT spelers die jij graag ziet die een boost ontvangen. Dit door een Player Pick die binnen jouw account gedropt wordt. Binnen deze Player Pick kan jij je stem geven in welke speler jij graag ziet die een geboost kaartje ontvangt. De eerste stemming ging tussen Dani Carvajal en Kostas Manolas. Deze won Carvajal, die vervolgens als 95 rated FUTTIES speler in de Squad Building Sectie verkrijgbaar is.

Heeft een speler verloren? Dan maakt die later nog altijd kans om een gebooste FUTTIES kaartje te krijgen. Dit door een zogehote FUTTIES 'Close Call' speler SBC die aan het einde van het event gedropt worden.

FIFA 21 FUTTIES Vote

FUTTIES Derby Day Team Event Voting

Naast de Player Pick is er een tweede manier om je stem te laten horen. Namelijk in de objectives sectie. Binnen de Team Event pagina heb jij de mogelijkheid om te kiezen tussen twee FUTTIES genomineerden. De genomineerde die jij selecteert is diegene waarop jij stemt. En dan barst de strijd los. Er komen objectives beschikbaar die jij kan gaan voltooien om XP te verdienen om de kans te vergroten dat de gekozen speler een geboost kaartje ontvangt. De genomineerde FUTTIES speler die aan het einde van het Team Event de meeste XP heeft, wint. De FUTTIES Winnaar is vervolgens vrij te spelen door het voltooien van weer andere objectives.

FUTTIES Favorites

Elk weekend worden er binnen de SBC sectie FUTTIES Favourite spelers gebracht. Deze 'Favorites' staan in het teken van de favoriete spelers binnen FIFA 21 van elke maand. Oftewel wordt van elke maand de favoriete speler van die desbetreffende maand uitgebracht binnen de SBC's. De FUTTIES Favourites worden ook binnen de Objectives sectie gedropt. De eerste FUTTIES Favorite is Allan Saint-Maximin.

FIFA 21 FUTTIES Saint-Maximin

‘Best Of’ Re-Releases

Naast de gloednieuwe content binnen de game zijn er ook verschillende speciale kaartjes opnieuw verkrijgbaar binnen pakketjes. Geselecteerde spelers worden in drie verschillende badges uitgebracht. Elke twee weken wordt een nieuwe batch gedropt. In de eerste batch zijn maar liefst negentig verschillende kaartjes opnieuw verkrijgbaar. Met onder andere Team of the Year en FUT Birthday kaartjes.

FIFA 21 FUTTIES Best Of Batch 1

Weekend League Rewards

Net als tijdens het Festival of FUTTbal zijn er Team of the Season kaartjes verkrijgbaar binnen de Weekend League Rewards. Dit ziet er als volgt uit:

 • Zilver 3+: Alle red FUT Champions Player Picks worden gewijzigd van TOTW naar TOTS items.
 • Zilver 2/3: TOTS Player Picks hebben een maximale rating van 89.
 • Zilver 1 en Goud 3: TOTS Player Picks hebben een minimale rating van 88.
 • Gold 2+: TOTS Player Picks hebben een minimale rating van 89. Minimaal een van de keuzes is een speler uit de top-5 competities (Premier League, Bundesliga, LaLiga, Serie A of Ligue 1).
 • Elite 3+: Premium TOTW packs worden vervangen door een TOTS pack met daarin 3 TOTS spelers uit de top-5 competities (Premier League, Bundesliga, LaLiga, Serie A of Ligue 1) met eem minimale rating van 91.
 • Top 200: Ultimate TOTS packs worden vervangen door een TOTS pack met daarin 11 TOTS spelers uit de top-5 competities (Premier League, Bundesliga, LaLiga, Serie A of Ligue 1) met eem minimale rating van 91.

Engagement Rewards

Gedurende FUTTIES heb jij de mogelijkheid om 'gratis' pakketjes te ontvangen. Dit op basis van hoeveel jij inlogt binnen FIFA 21 Ultimate Team. De eerste reward is al uitgegeven aan iedereen en dat ziet er als volgt uit:

 • 10-70 dagen: Jumo Premium Gold Pack
 • 71-160 dagen: Prime Gold Players Pack
 • 161-235 dagen: Rare Mega Pack
 • 236+ dagen: Ultimate Pack

Je maakt nog twee keer tijdens de FUTTIES kans op engagement rewards:

 • Periode 1: 16 t/m 25 juli
 • Periode 2: 16 juli t/m 9 augustus

Bij deze twee periodes geldt ook dat hoe vaker je inlogd, des te betere reward jij ontvangt!

Martijn Rijnbeek
Martijn RijnbeekRedacteurDé FIFA fanaat van Nederland
Martijn Rijnbeek