Artikel

FIFA 21 Ultimate Team: Road to the Final

Electronic Arts FIFA

Met de Champions League in volle gang heeft Electronic Arts FIFA net als voorgaande jaren de Road to the Final promo uitgebracht. Spelers die met hun team in de Champions League actief zijn maken kans op zo'n kaartje. De geselecteerde spelers hebben een upgrade potentie als zij met hun club een ronde verder komen. Road to the Final wordt net als elke andere promo over twee teams uitgesmeerd.

Wat is Road to the Final?

Spelers die met hun club actief zijn in de Champions League of Europa League hebben kans op een Road to the Final kaartje. De Road to the Final kaartjes hebben een overeenkomst met die van bijvoorbeeld de Ones to Watch kaartjes. Ze hebben namelijk een upgrade potentieel.

Door het jaar heen voegt EA nog spelers extra toe met een RTTF kaartje. Hier hebben zij geen vaste datums voor gepland. Verwacht wordt dat er bijvoorbeeld bij de start van de knock-out fase nieuwe spelers toegevoegd worden. 

Hoe werkt Road to the Final?

Voor elke ronde dat deze spelers met hun club verder komt krijgt een speler een upgrade. Voor de eerste knock-out wedstrijd telt zelfs elke winst. Wint een club dus twee keer van de tegenstander, dan krijgt deze speler twee upgrades.

De RTTF hebben wel een kleine twist. Ze starten al namelijk net een +1 rating ten opzichte van hun gouden kaartje. De desbetreffende spelers hoeven niet actief te zijn in de wedstrijd. Speelt de speler geen rol in de wedstrijd door bijvoorbeeld een blessure en wint zijn club, dan ontvangt de speler alsnog een upgrade.

Road to the Final team 1

Het eerste RTTF team ziet er als volgt uit. Waar natuurlijk de grootste aandacht uitgaat naar Salah, Rashford en Davies.

Road to the Final team 2

RTTF team 2 is een mix van Champions League en Europa League kaartjes. De drie grote favorieten van de community in team 2 zijn Hazard, Promes en Sissoko. 

Europa League Road to the Final

Dinsdag 10 november heeft EA de eerste Europa League RTTF kaartjes toegevoegd aan de game. Stuk voor stuk spelers met ee groot upgrade potentieel, waardoor je kan verwachten dat de prijzen van deze spelers vrij hoog gaan blijven. 

Road to the final SBC's

In de Squad Building Challenge sectie heeft EA RTTF Mason Mount als optie gegeven om vrij te spelen. Voor de SBC moet je rond de 75.000 coins aan spelers waarde inleveren.

Real Madrid zonder Ronaldo is een totaal ander team. Maar het blijft Real Madrid, en club die elk jaar weer meestrijd om de Champions League. Al weten ze het ver te schoppen, Isco is geen kaartje waar wij verwachten dat die goed gaat zijn binnen FIFA. 65.000 coins is dan ook naar onze mening vrij prijzig. 

Wat een kaart was Atal vorig jaar in FIFA. Veel spelers zijn dan ook blij om een RTTF variant te zien van Atal. Op het moment van schrijven staat zijn club OGC Nice er niet heel goed voor. Weten ze het wel te flikken om door te gaan dan kan dit een erg sterk kaartje worden. Hoewel zijn huidige 82 rated voor de prijs van 22.000 een goede deal lijkt. 

Road to the Final objectives

Tot nu toe in FIFA 21 heeft EA het goed voor elkaar binnen de objectives. We zijn net een maandje onderweg en er zijn al veel spelers langsgekomen die je binnen de objectives 'gratis' kan vrij spelen. In de RTTF promo is het de beurt aan Jules Koundé. Als hij met zijn club Sevilla net als vorig jaar zo succesvol is binnen Europa dan kan dit een erg leuk kaartje worden. Je moet wel flink aan de bak door maar liefst vijf challenges te voltooien. 

Met de release van Team 2 heb je voor een tweede RTTF speler de mogelijkheid om deze vrij te spelen binnen de objectives. Voor RTTF Correa dien je vier challenges te voltooien. We zien Lazio Roma minder ver in Europa komen dan Sevilla, maar zoals iedereen weet is alles mogelijk in de Europese competities.

Martijn Rijnbeek
Martijn RijnbeekRedacteurDé FIFA fanaat van Nederland
Martijn Rijnbeek