Artikel

FIFA 21 Ultimate Team: Team of the Week

Electronic Arts FIFA

24 september 2020, 11:09

Team of the Week (TOTW) is een van de langst draaiende promo's binnen FIFA Ultimate Team. Elke week worden binnen het TOTW de best presterende spelers van de week geselecteerd. Deze spelers krijgen vervolgens een speciaal kaartje met een upgrade. Electronic Arts selecteert zelf de namen.

Wat is TOTW?

Binnen het FIFA 21 Team of the Week worden de volgens EA best presterende spelers van de week geselecteerd. Dit geldt enkel voor de prestaties binnen de reguliere competities. Bekertoernooien en oefenwedstrijden zijn hiervan afgesloten. In een interland week wordt echter het TOTW vastgesteld op basis van de interlands.

Wanneer is TOTW?

Elke woensdag om 19:00 wordt op de social media kanalen van Electronic Arts FIFA het TOTW bekendgemaakt. Vanaf 19:00 in de avond zitten de spelers voor exact een hele week in pakketjes. Dit betekent dat de week erop om 19:00 weer een nieuw team in de FUT-pakketjes zit. 

Hoe worden de spelers geselecteerd?

Spelers die in de afgelopen speelronde uitmuntend gespeeld hebben maken kans op een plekje in het TOTW. Voor een aanvaller zijn in de meeste gevallen doelpunten het belangrijkste. Scoort een spits een hattrick, dan is de kans erg klein dat deze speler niet geselecteerd wordt. Echter is in het verleden wel eens gebeurd dat een Cristiano Ronaldo een hattrick scoorde om vervolgens niet in het TOTW te zitten. Dit door bijvoorbeeld doordat de desbetreffende speler later in een andere promo zit of al in korte tijd veel speciale kaartjes ontvangen heeft. 

Voor middenvelders en verdedigers is dit wat lastiger te voorspellen. Een clean sheet, goal of assist kan al voldoende zijn om in het TOTW terecht te komen. Het is maar net hoeveel spelers uitmuntend gepresteerd hebben. Dit betekent ook dat er weken zijn waar het TOTW vol zit met topspelers, maar ook weken tussen zitten waar er zo goed als geen bruikbare spelers tussen zit. 

De derde factor die een rol kan spelen is de score die aan de speler wordt gegeven. Scoort iemand een hattrick, dan krijgt die hoogstwaarschijnlijk een tien van veel media en een man of the match uitverkiezing. 

Het is niet mogelijk dat een speler in twee weken achter elkaar in het TOTW zit. 

Hoe worden de spelers geüpgraded? 

De grote van de upgrade is afhankelijk van de de rating van de speler. Hier wordt altijd de hoogste rating van de speler gepakt. Heeft iemand bijvoorbeeld al een ander speciaal kaartje, dan wordt de rating van het TOTW kaartje daarbovenop gegeven. Dit met uitzondering van Team of the Season en Team of the Year kaartjes.

Een speler die boven de 86 rated is krijgt in de meeste gevallen een +1 boost. Tussen 79-85 is dit +2. Is iemand lager dan 79, dan is de boost vrij flexibel. Dit staat echter niet vast en heeft EA ook niet naar buiten gecommuniceerd. Het kan dus ook zomaar gebeuren dat EA van deze boosts afwijkt. 

Meer over FIFA 21

Helaas kwam er dit jaar geen FIFA 21 demo uit. Gelukkig kunnen we wel weer een Web App en Companion App verwachten. Ook zijn de ratings bekend en weten we wie de beste aanvallers en verdedigers in FIFA 21 zijn.

Alle FIFA 21 Team of de Week op een rij

FIFA 21 Team of the Week 1
FIFA 21 Team of the Week 2
FIFA 21 Team of the Week 3
FIFA 21 Team of the Week 4
FIFA 21 Team of the Week 5
FIFA 21 Team of the Week 6
FIFA 21 Team of the Week 7
Team of the Week 8
Team of the week 9

Best of Team of the Week

Best of Team of the Week 1

Wil jij beter worden in FIFA en vliegend van start na de release van FIFA 21? Dan kun je ook een 1-op-1 FIFA coaching sessie boeken bij Team Gullit. Ongeacht je niveau werken ze samen met jou aan een gedetailleerd trainingsplan en analyseren ze je FIFA 21 gameplay.

Deel: