Artikel

FIFA 21 Ultimate Team: Team of the Year

FIFA 21 Ultimate Team: Team of the Year

13 januari 2021, 11:42

Eind januari brengt Electronic Arts FIFA het Team of the Year uit binnen FIFA 21 Ultimate Team. Het grootste event jaarlijks binnen de game. Wat weten we tot nu toe en wat kunnen wij verwachten? Wij zetten de belangrijkste informatie en laatste nieuwtjes op een rijtje.

Wat is Team of the Year?

De naam zegt het natuurlijk al. Het Team of the Year is het team met de beste spelers in een kalenderjaar. In dit geval 2020. Binnen FIFA is dit elk jaar weer een van de grootste promo’s in de game. Team of the Year is een promo die normaliter een week duurt.

Hoe wordt het Team of the Year gekozen?

Het Team of the Year werd van oorsprong altijd geselecteerd op basis van de officiële stemming binnen het voetbal. Sinds kort wordt deze binnen FIFA samengesteld door de community zelf. Hierdoor zien we soms opvallende namen omdat men ook vaak kiest voor spelers die goed zijn in de game.

Je kan tot en met 18 januari stemmen op jouw TOTY. Je kan kiezen uit maar liefst zeventig spelers.

Wanneer is Team of the Year?

In de afgelopen jaren bracht EA het Team of the Year altijd uit in de eerste twee weken van het nieuwe jaar. Dit jaar echter niet. In de stemming brengt EA de boodschap dat het TOTY later in januari wordt uitgebracht. Opvallend, maar als je bedenkt dat FIFA 21 ook later is uitgebracht niet heel gek. Nu heeft EA tussen kerst en TOTY een andere promo als in Headliners uitgebracht. Ook iets wat ze normaal niet doen.

Je kunt tot en met 18 januari stemmen op Team of the Year. Omdat TOTY de laatste jaren altijd op een maandag start verwachten wij dat het dit jaar op 25 januari start. Dit is een voorspelling, want EA heeft nog niets bevestigd.

Wie zijn de grootste kanshebbers?

Doordat het Team of the Year door de community bepaald wordt kan je met een blik op social media al best een sterke voorspelling maken wie de grootste kanshebbers zijn voor Team of the Year. Naast populariteit worden vaak ook de spelers gekozen die goed zijn in de game.

Team of the Year Keeper

De positie van de keeper is er vaak eentje waar weinig belangstelling voor is. Wij voorspellen dat Manuel Neuer met grote afstand wordt gekozen boven de rest. Neuer won namelijk alles wat er maar te winnen viel met Bayern München. Een goede nummer 2 is Alisson van Liverpool, maar door blessures en dat hij in FIFA 19 als TOTY vaak gezien werd als een slechte keeper verwachten wij hierin geen verrassingen.

Team of the Year Verdedigers

Dit geldt wat ons betreft ook voor de verdedigers. Alphonso Davies heeft met zijn loopvermogen en drive enorm indruk gemaakt in de voetbalwereld. Sergio Ramos en Virgil van Dijk steken zijn samen op dit moment de beste centrale verdedigers in de wereld. Ook in FIFA als zij worden gekozen in het TOTY. Op de rechtsbackpositie is er buiten Trent Alexander-Arnold zijn er wat ons betreft geen andere kanshebbers. Dit ondanks dat Alexander-Arnold dit seizoen nog niet zijn niveau gevonden heeft.

Team of the Year Middenvelders

Bij de selectie van de middenvelders wordt het wat spannender. Kevin de Bruyne lijkt als eerste verzekerd van een plek in het TOTY. Terecht, want hij is een van de beste middenvelders van de wereld op dit moment. Naast hem wordt het wat spannender. Bruno Fernandes heeft een zo’n grote, positieve impact gemaakt op Manchester United dat hij geselecteerd lijkt te worden in het TOTY. Hij heeft niet alleen de harten van United fans veroverd, maar ook van andere voetbalfans. De derde spot lijkt te gaan tussen Joshua Kimmich, Thiago Alcántara en Son Heung-min. De eerste twee door de prestaties van Bayern München, waar Thiago nu speelt bij Liverpool. Son is dit seizoen enorm belangrijk voor Tottenham Hotspur en populair in FIFA. Wij verwachten dat uiteindelijk Joshua Kimmich gekozen wordt.

Team of the Year Aanvallers

Het gaat ook spannend worden bij de aanvallers. Cristiano Ronaldo is door zijn populariteit binnen en buiten de game zo goed als een zekerheidje. Robert Lewandowski was vorig jaar voetballer van het jaar, maar of dit voldoende gaat zijn voor een plek in TOTY is een lastige. Wij denken van wel. Voor de laatste plek zijn er drie kanshebbers, namelijk Kylian Mbappe, Neymar en Lionel Messi. Wij denken dat Lionel Messi gekozen wordt ondanks niet een heel sterk jaar te hebben gehad.

Team of the Year 'Twaalfde man'

Naast de elf spelers binnen het TOTY wordt er ook altijd een twaalfde man gekozen. Vaak is dit een erg populaire speler binnen FIFA die iedereen mist. Zo was dit afgelopen jaar Cristiano Ronaldo.

Martijn Rijnbeek
Martijn RijnbeekRedacteurDé FIFA fanaat van Nederland
Martijn Rijnbeek