Artikel

Wanneer wordt FIFA 22 aangekondigd?

22 april 2021, 11:55

FIFA 21 is alweer een paar maanden uit. Hoewel we nog wel even moeten wachten op de release van FIFA 22, staat de eerste aankondiging en informatie over de nieuwe FIFA al voor de deur. In dit artikel zetten we alles op een rijtje wat we tot nu toe weten over de FIFA 22 aankondiging.

Door het coronavirus hebben we ook op FIFA gebied een bijzonder jaar achter de rug. Dit heeft ervoor gezorgd dat FIFA 21 twee weken later werd uitgebracht dan normaal. Elk jaar kijkt elke voetbalfan uit naar eind september voor de nieuwe FIFA release, nu was dit begin oktober.

Dit jaar hebben we het EK dat plaatsvindt van 11 juni tot 11 juli. Dit kan ook invloed hebben op wanneer we het eerste nieuws van FIFA 22 gaan ontvangen.

De Roadmap van FIFA 21

In het vierde kwartaal van 2020 werden de nieuwe next-gen consoles uitgebracht. FIFA 21 kwam echter eerder uit dan de PlayStation 5 en de Xbox Series X. Om die reden had Electronic Arts de mogelijkheid gegeven om je old-gen versie gratis te upgraden naar de next-gen versie. Dit was de allereerste aankondiging van FIFA 21 op 19 juni.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=YfvMNaphiUE

Pas een maand later werd dan eindelijk de eerste officiële trailer van FIFA 21 getoond. Op 18 juni werd de releasedatum van de nieuwe FIFA bekend gemaakt.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=tuLAn9adQpI

Wanneer wordt FIFA 22 aangekondigd?

Dit jaar verwachten we natuurlijk niet dat EA weer een aankondiging doet over de next-gen versies. EA kan uiteraard altijd nog iets voor ons in petto hebben.

Het EK kan voor EA een perfect moment zijn om de nieuwe FIFA aan te kondigen. Wij denken dan ook dat FIFA 22 rond de start van het EK in het begin van de maand juni wordt aangekondigd.

Op dit moment is dat natuurlijk puur speculatie. FIFA 21 werd eind juli aangekondigd, waar dat juist met FIFA 19 en 20 begin juni het geval was.

Het is dus nog even in spanning afwachten op de eerste aankondiging. Tot die tijd kan je nog volop genieten van FIFA 21. Zodra er meer informatie bekend wordt gemaakt dan laten we het direct weten!