Artikel

Wanneer wordt FIFA 22 aangekondigd?

Wanneer wordt FIFA 22 aangekondigd?

Op de dag van de EK Finale heeft Electronic Arts FIFA 22 aangekondigd. Op de social media kanalen en YouTube werden de eerste beelden van FIFA 22 getoond. Daarmee heeft EA gelijk bekend gemaakt wanneer we met de nieuwste FIFA aan de slag kunnen. Dit gaat net als vorig jaar in de maand oktober zijn. Namelijk 1 oktober. In dit artikel zetten we alles op een rijtje wat we tot nu toe weten over de FIFA 22 aankondiging.

Door het coronavirus hebben we ook op FIFA gebied een bijzonder jaar achter de rug. Dit heeft ervoor gezorgd dat FIFA 21 twee weken later werd uitgebracht dan normaal. Elk jaar kijkt elke voetbalfan uit naar eind september voor de nieuwste FIFA release, nu was dit begin oktober.

Wanneer wordt FIFA 22 aangekondigd?

Vorig jaar werd FIFA 21 pas eind juli aangekondigd. Echter werd dit de jaren ervoor zelfs al in begin juni gedaan. Dit komt mede doordat we afgelopen jaar de release van de nieuwste FIFA in oktober zagen en niet zoals gebruikelijk midden september. Op 11 juli, de dag van de grote EK finale vond EA het echter een mooi moment om de eerste beelden en nieuwtjes van FIFA aan de buiten wereld te tonen. Met deze informatie is tevens ook gelijk de releasedatum bekend.

Release 1 oktober

We moeten nog even geduld hebben voordat we aan de slag kunnen met FIFA 22, maar de datum van release is inmiddels bekend! Op vrijdag 1 oktober kan de hele wereld aan de slag met FIFA 22. Net als afgelopen jaar is FIFA 22 nog verkrijgbaar voor vijf platformen; PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X en PC.

FIFA 22 Ultimate Edition

Begin in september

Ben jij een echte FIFA van en kan je niet wachten tot de grote release van FIFA 22? Dan heb jij de optie om zelfs al in september met FIFA 22 aan de slag gaan! EA brengt namelijk verschillende FIFA 22 edities uit. Met de Ultimate Edition krijg jij onder andere vier dagen eerder toegang tot de volledige FIFA 22 game. Het enige nadeel is dat deze editie alleen digitaal in de PlayStation of Microsoft Store beschikbaar is. Op elke editie staat Kylian Mbappé op de cover van FIFA 22.

Wil je nóg eerder aan de slag? Dan heb jij de mogelijkheid om een EA Play abonnement aan te schaffen. Hiermee krijg jij in totaal tien uur toegang tot de volledige FIFA 22 game. Vanaf wanneer dit in te zetten is, is op dit moment niet bekend.

Mogelijk geen FIFA 22 demo

Normaliter brengt EA vlak voor de release nog een demo versie van de nieuwste FIFA uit. Hiermee geeft EA spelers altijd de mogelijkheid om alvast aan de nieuwe FIFA te proeven vlak voor de grote release. Vorig jaar besloot EA geen beta uit te brengen en zich volledig te focussen op release van de game. Je kan er dus rekening mee houden dat EA wellicht ook dit jaar voor dezelfde strategie kiest en geen FIFA 22 demo komt. Eerder kwamen er al geruchten dat er mogelijk geen FIFA 22 beta is om de game te laten testen door de spelers.

FIFA 22 FUT Heroes

Een van de eerste nieuwe toevoegingen die EA bekend heeft gemaakt is de introductie van FUT Heroes binnen FIFA 22. FUT Heroes kan jij vergelijken met de Icons die we al jarenlang kennen. Alleen dan in een ander jasje. Dit geeft FIFA-spelers nieuwe manieren in het bouwen van je droomelftal. Tevens betekent dit dat we in FIFA 22 met nog meer oud voetballers kunnen spelen.

FIFA 22 FUT Heroes

Meer FIFA 22 informatie

Met de eerste trailer en beelden van FIFA 22 is het spektakel en aftellen begonnen tot de grote FIFA 22 release. De komende weken gaat EA ongetwijfeld ons nog veel meer vertellen over wat we kunnen verwachten binnen FIFA 22. Wil jij niets missen en van alles betreft FIFA 22 info op de hoogte gehouden worden? Dan moet je zeker Esports Club in de gaten houden.

Het is dus nog even in spanning afwachten op de eerste aankondiging. Tot die tijd kan je nog volop genieten van FIFA 21. Zodra er meer informatie bekend wordt gemaakt dan laten we het direct weten!

EA Play

Op donderdag 22 juli is het jaarlijkse EA Play evenement. Een speciaal evenement waar EA updates en nieuwtjes geeft over de nieuwste games en wat we kunnen gaan verwachten de komende periode. Dit is voor EA ook altijd een uitstekend moment om nog dieper in te gaan op de nieuwste FIFA. Zet 22 juli dus in je agenda om nog meer FIFA 22 informatie te krijgen!

EA Play Live

Martijn Rijnbeek
Martijn RijnbeekRedacteurDé FIFA fanaat van Nederland
Martijn Rijnbeek