Artikel

Alles over FIFA 22

Alles over FIFA 22

De maanden vliegen voorbij. Nu we weten dat FIFA 22 op 1 oktober wordt uitgebracht is het aftellen begonnen! De komende periode ontvangen we vanuit Electronic Arts FIFA steeds meer informatie over de nieuwste FIFA. In dit artikel hebben we alle informatie verzameld wat we tot nu toe over FIFA 22 weten.

Releasedatum FIFA 22

Op zondag 11 juli is door Electronic Arts, samen met de onthullingstrailer, de releasedatum van FIFA 22 bekend gemaakt. De release van FIFA 22 is op vrijdag 1 oktober.

FIFA 22 Ultimate Edition

FIFA 22 belangrijke datums

De komende weken tot de grote release van FIFA 22 kan jij veel nieuws en updates verwachten omtrend de game. Elk jaar weer zijn er een aantal belangrijke datums van momenten die je zeker in de gaten moet houden. Veel van deze data's zijn niet bevestigd, maar in de meeste gevallen zijn deze data een goede indicatie wat we wanneer kunnen gaan verwachten.

FIFA 22 edities

Net als elk jaar brengt EA verschillende edities uit van de nieuwste FIFA. Je hebt de keuze uit drie FIFA 22 edities. Iedere editie heeft zijn voor- en nadelen. Zo kan jij met de Ultimate Edition onder andere eerder aan de slag met FIFA 22. Op elke FIFA 22 editie staat Kylian Mbappé op de cover.

FIFA 22 Standard Edition V2

Eerste beelden FIFA 22

Elk jaar heeft Electronic Arts het doel om elke voetbalfan warm te maken voor een nieuwe FIFA game. Dit wordt vaak gedaan met, nieuwe, prachtige gamebeelden gepaard met een teaser van een grote nieuwe feature binnen de game. Met FIFA 21 waren dit de next-gen versies. Bij FIFA 20 pakte ze groots uit met de nieuwe gamemode VOLTA.

De eerste beelden van FIFA 21 zijn op zondag 11 juli getoond door het tonen van de onthullingstrailer. Later worden er meer beelden getoond.

Embedded content: https://youtu.be/o1igaMv46SY

HyperMotion-technologie
In FIFA 22 introduceert EA de HyperMotion-technologie. Dit is een combinatie van motion capture en machine learning. Met deze technologie zijn de bewegingen van 'echte' voetballers vastgelegd door speciale camera's.

De FIFA 22 HyperMotion gameplay is alleen op de nieuwe generaties consoles beschikbaar. Deze technologie zorgt er onder andere voor dat er maar liefst 4000 nieuwe animaties worden toegevoegd aan FIFA 22. Het gaat voor meer voetbalintensiteit, reactiesnelheid en vloeiendere gameplay zorgen.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=vLj-27T-SEQ

FIFA 22 nieuwe gameplay features

Geen PlayStation 5, Xbox Series X|S of Stadia tot je beschikking? Geen zorgen, want naast de HyperMotion-technologie brengt EA nog veel meer nieuwe FIFA 22 gameplay features. Features waarbij de HyperMotion-technologie geen onderdeel van is. In FIFA 22 krijgen we toegang tot nog meer data om ons spel te verbeteren. Daarnaast worden op zo goed als alle gameplay aspecten veranderingen doorgevoerd om voor een betere ervaring te zorgen.

FIFA 22 Gameplay

Nieuw in FIFA 22 Ultimate Team

Net als elk jaar gaan we veel veranderingen terugzien in FIFA 22 Ultimate Team. Zo krijgen onder andere Division Rivals en FUT Champions een nieuwe structuur. Hierdoor heb je nog meer mogelijkheden om rewards vrij te spelen.

Embedded content: https://youtube.com/watch?v=_9ib6l-asIY&t

Nieuw in FIFA 22 Career Mode

Na FIFA Ultimate Team is de FIFA 22 Career Mode een van de populairste game modes van FIFA. Goed nieuws, want ook voor Career Mode zijn de eerste nieuwtjes naar buiten gebracht. Zo wordt het voor het eerst mogelijk om je eigen team samen te stellen. De player career krijgt een grote revamp om de weg naar de top nog memorabeler te maken.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=YMdCmAIyzKE

Nieuw in FIFA 22 Pro Clubs

In FIFA 22 Pro Clubs gaat het gemakkelijker zijn om samen met vrienden te spelen. De ontwikkeling van de virtuele prof heeft een nieuwe opbouw gekregen en er worden meer aanpassingenmogelijkheden mogelijk van het team.

FIFA 22 Profclubs drop-in

Nieuw in FIFA 22 VOLTA Football

In FIFA 22 VOLTA Football wordt een VOLTA-arcade moet toegevoegd bestaande uit verschillende party games. Daarnaast gaat er net als in FIFA 22 Ultimate Team gewerkt worden met seizoenen. Dit brengt nieuwe manieren om het gehele jaar door nieuwe content vrij te spelen.

FIFA 22 VOLTA FOOTBALL pitch

FIFA 22 beta

Een select groepje spelers heeft ieder jaar het privelege om de beta van een nieuwe FIFA te spelen. In deze beta hebben spelers toegang tot de gehele game. Met het doel om feedback te versturen richting EA zodat zij nog aanpassingen kunnen doen alvoor de game wordt uitgebracht. De FIFA 22 beta lijkt dit jaar er niet te komen. Een goede of slechte zaak? Het kan beide kanten op. Dat weten we pas als we aan de slag gaan met FIFA 22.

FIFA 22 demo

Een paar dagen voordat een nieuwe FIFA uitgebracht wordt brengt EA elk jaar een demo uit die je gratis kunt downloaden op elk platform. Althans, dit was altijd het geval. Vorig jaar besloot EA namelijk geen FIFA 21 demo uit te brengen en volledig de focus te leggen op de volledige game.

Het is dan ook nog maar de vraag of dit iets eenmaligs is, of dat we dit jaar gewoon weer een FIFA 22 demo te zien krijgen. Indien er een demo variant van FIFA komt, wordt deze vlak voor de grote release uitgebracht. Op dit moment lijkt het erop dat we geen FIFA 22 demo krijgen.

FIFA 20 demo

FIFA 22 nieuwe Icons

Ieder jaar zijn nieuwe icons een zekerheidje binnen FIFA. In FIFA 21 werden maar liefst elf nieuwe icons toegevoegd aan de game. Dit waren onder andere Eric Cantona, Ferenc Puskas en Fernando Torres.

In FIFA 22 zien we vier nieuwe icons. Dat zijn Robin van Persie, Cafu en Iker Casillas. De vierde naam is nog niet bekend. Geruchten gaan in de ronde dat dit om Wayne Rooney gaat.

FIFA 22 alle Icons

FIFA 22 FUT Heroes

Naast Icons worden er op een andere manier oud voetballers binnen FIFA 22 gebracht. Dit zijn de zogeheten FUT Heroes. Met FUT Heroes geeft EA extra aandacht aan spelers die een grote indruk hebben achtergelaten binnen het voetbal. In totaal zijn er op dit moment negen FUT Heroes bekend gemaakt. In augustus en later dit jaar worden er nieuwe namen toegevoegd aan dit lijstje.

FIFA 22 FUT Heroes

FIFA 22 web app en companion app

De release van de nieuwe de web app en companion app is elk jaar dé start van een nieuw FIFA seizoen. Binnen de web app kun je de eerste pakketjes openen en zo alvast een start maken met jouw FIFA 22 Ultimate Team. De FIFA 22 web app verschijnt op woensdag 22 september.

FIFA 22 Web App

FIFA 22 EA Play

Met EA Play heb je de mogelijkheid om een paar dagen voor de grote release de nieuwe FIFA game voor in totaal tien uur te spelen. Ideaal als jij niet kan wachten op de nieuwe FIFA. Hiervoor dien je een EA Access abonnement af te sluiten. Dit in combinatie met Early Access kan jij een mooie start maken aan FIFA 22 alvoor de grote release. Je kan net als met de FIFA 22 web app op woensdag 22 september aan de slag met de tien uur FIFA 22 proefversie.

Maak een vliegende start in FIFA 22

Een goed begin is het halve werk. Maak een vliegende start in FIFA 22 en je hebt hier veel profijt van. Er zijn een aantal FIFA 22 SBC's die erg interessant zijn om aan het begin te voltooien en hiermee kans te maken om waardevolle spelers in pakketjes te krijgen. Wordt een meester in traden en verdien snel en veel coins in FIFA 22.

Gebruik de eerste weken vooral om dingen uit te proberen en beter te worden in FIFA 22. Denk goed na wat voor team je wilt bouwen in FIFA 22 en selecteer hierop de aanwinsten die je wilt binnenhalen voor de club.

FIFA 22 Game Modes

In FIFA 22 zien we dezelfde game modes terug als in FIFA 21. Verwacht wordt dat er net als vorig jaar in FIFA 21 verschillende tijdelijke speltypes worden uitgebracht.

FIFA 22 leaks

Een aantal features en veranderingen die in FIFA 22 zitten, zijn geleaked. Zo heeft een FUT Champs Weekend League in FIFA 22 minder dan 30 games en moet je elke week kwalificeren. Daarnaast kun je diverse voetbalspelers winnen als reward voor deelname aan de FUT Champs, die beter zijn naarmate je rang hoger is. Ook zijn custom tactics aangepast ten opzichte van FIFA 21. Vanwege de leaks heeft EA SPORTS de closed beta voor FIFA 21 afgelast: wat betekent dat voor de rest van de beta?

De Weekend League lijkt een grote revamp te krijgen. Na de eerder leaks wordt de kans groot geacht dat we maandelijkse FUT Champions Rewards terug zien binnen FIFA 22. Daarnaast wordt er alleen maar op de PlayStation 5 competitieve toernooien gespeeld.

Wij zien deze leaks vooral als geruchten totdat een en ander bevestigd is door EA zelf. De kans is aannemelijk dat deze leaks ons in de goede richting brengen, maar totdat we dit vanuit EA te horen krijgen is het vooral goed om af te wachten alvoor jij hierover een mening of gevoel gaat vormen.

Martijn Rijnbeek
Martijn RijnbeekRedacteurDé FIFA fanaat van Nederland
Martijn Rijnbeek