Artikel

Alles over FIFA 22

21 april 2021, 12:56

De maanden vliegen voorbij. In FIFA 21 is het alweer tijd voor Team of the Season en het EK 2021 staat voor de boeg. Dit betekent ook we vooruit gaan kijken naar de nieuwe FIFA; FIFA 22. In dit aritkel hebben we alle informatie verzameld wat we tot nu toe over FIFA 22 weten.

Met de release van FIFA 21 hebben we gezien dat het coronavirus invloed kan hebben op het eerste nieuws en de releasedatum van de nieuwe FIFA. Waar normaal FIFA uitkomt aan het einde van de maand september, werd FIFA 21 twee weken later dan gepland uitgebracht op 9 oktober.

Op dit moment is er nog niets bekend over FIFA 22. We kunnen dus nu vooral speculeren en onze verwachtingen baseren op eerdere releases.

Eerste beelden FIFA 22

Elk jaar heeft Electronic Arts het doel om elke voetbalfan warm te maken voor een nieuwe FIFA game. Dit wordt vaak gedaan met, nieuwe, prachtige gamebeelden gepaard met een teaser van een grote nieuwe feature binnen de game. Met FIFA 21 waren dit de next-gen versies. Bij FIFA 20 pakte ze groots uit met de nieuwe gamemode VOLTA.

De eerste beelden van FIFA 22 worden begin juni verwacht.

Release datum FIFA 22

Samen met de eerste beelden mag je ook verwachten dat de releasedatum van FIFA 22 bekend wordt gemaakt. Vorig jaar had de release mede door het coronavirus wat vertraging. Dit jaar verwachten wij dat EA het normale ritme weer gaat oppakken.

Dit betekent dat wij de release van FIFA 22 eind september verwachten.

FIFA 22 demo

Een paar dagen voordat een nieuwe FIFA uitgebracht wordt brengt EA elk jaar een demo uit die je gratis kunt downloaden op elk platform. Althans, dit was altijd het geval. Vorig jaar besloot EA namelijk geen FIFA 21 demo uit te brengen en volledig de focus te leggen op de volledige game.

Het is dan ook nog maar de vraag of dit iets eenmaligs is, of dat we dit jaar gewoon weer een FIFA 22 demo te zien krijgen. Indien er een demo variant van FIFA komt, wordt deze vlak voor de grote release uitgebracht midden in september.

FIFA 20 demo

FIFA 22 nieuwe features

Net als elke gamereeks brengt EA ook elk jaar in een FIFA nieuwe features. De nieuwe FIFA 21 features waren onder andere de introductie van co-op in FIFA Ultimate Team (FUT) en verschillende verbeteringen in de gameplay. Waaronder Agile Dribbling en Creative Runs.

Ongetwijfeld worden er ook dit jaar nieuwe verbeteringen voor de gameplay doorgevoerd. Op dit moment is er nog weinig bekend over de nieuwe features van FIFA 22. Nog even in spanning afwachten dus wat EA in FIFA 22 voor ons in petto heeft!

FIFA 22 nieuwe icons

Ieder jaar zijn nieuwe icons een zekerheidje binnen FIFA. In FIFA 21 werden maar liefst elf nieuwe icons toegevoegd aan de game. Dit waren onder andere Eric Cantona, Ferenc Puskas en Fernando Torres. Zien we dit jaar een Robin van Persie, Wesley Sneijder of Dirk Kuyt als icon binnen FIFA? Op die informatie moeten we nog even wachten.

puskas.jpg

FIFA 22 web app en companion app

De release van de nieuwe de web app en companion app is elk jaar dé start van een nieuw FIFA seizoen. Binnen de web app kun je de eerste pakketjes openen en zo alvast een start maken met jouw FIFA 22 Ultimate Team.

De web app wordt net als de demo een aantal dagen voor de grote release uitgebracht. Dit jaar verwachten wij de FIFA 22 web app midden september.

Electronic Arts FIFA

FIFA 22 Early Access

Met Early Access heb je de mogelijkheid om een week voor de grote release de nieuwe FIFA game voor in totaal tien uur te spelen. Ideaal als jij niet kan wachten op de nieuwe FIFA. Hiervoor dien je een EA Access abonnement af te sluiten.