Artikel

Met deze aanvallers scoor je gegarandeerd in FIFA 22!

Met deze aanvallers scoor je gegarandeerd in FIFA 22!

In FIFA 22 moet je enorm veel keuzes maken als je een team gaat samenstellen. In Ultimate Team zijn er miljoenen combinaties van spelers mogelijk, dus logisch dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Wij nemen je aan de hand en leggen je uit waar je op moet letten. In dit artikel zetten we de beste aanvallers in FIFA 22 voor jou op een rijtje.

"De aanval is de beste verdediging", zo luidt de gevleugelde uitspraak. Oorspronkelijk voor het eerst gezegd door Mao Zedong, die toen leider van de Volksrepubliek China was en stelde dat een militaire aanval de beste manier was om jezelf te verdedigen. Ondanks de veel minder agressieve ondertoon, is deze tactiek in het hedendaagse voetbal nog steeds van toepassing. Maar welke aanvallers moet jij nou in je team hebben om deze speelwijze te kunnen hanteren? Wij doen een paar suggesties.

FIFA 22 Lionel Messi

Lionel Messi - 93 - RW

Laten we maar met de deur in huis vallen. Lionel Messi is, als we puur naar de rating van zijn kaart kijken, de beste aanvaller in FIFA 22. Niet alleen dat, maar hij is ook de beste speler van het spel, als we de Icons natuurlijk niet meerekenen. Hij is de enige gouden kaart in FIFA 22 met een rating van 93, maar hier moeten wel enkele kanttekeningen bij geplaatst worden.

Zo is hij met 85 pace niet de snelste speler in dit artikel en is zijn physicality met 65 extreem laag. Dat betekent dat de Argentijnse ster makkelijk omver te duwen is door robuuuste verdedigers. Zijn bewegelijkheid, 4 sterren skill moves én 4 sterren weak foot helpen hem dan natuurlijk wel weer enorm. Het feit dat hij tegenwoordig bij PSG speelt maakt hem tot slot uiteraard heel lekker in combinatie met zijn teamgenoten Kylian Mbappé en Neymar Jr., die we later in dit artikel nog bespreken.

FIFA 22 Robert Lewandowski

Robert Lewandowski - 92 - ST

Lewandowski is de eerste 'echte' spits in dit artikel. De Pool speelt al jaren de pannen van het dak, in zowel clubverband als internationaal. In FIFA is hij dus ook al enige tijd een van de beste spitsen van het spel en daarmee ook zonder twijfel onderdeel van ons overzicht. 'Lewa' is, in tegenstelling tot Messi, juist fysiek wel erg sterk en is in staat om een verdediger van zich af te houden.

Daarentegen is de Poolse spits dan wel weer aan de trage kant (78 pace) en moet hij het doen met slechts 79 passing. Dat betekent dat Lewandowski een prima eindstation van een aanval is, maar je hem beter niet kunt gebruiken om een offensief op te zetten. Laat deze targetman van Bayern Munchen lekker in de 16-meter wachten op een bruikbare bal en schuif die bal langs de keeper!

FIFA 22 Kylian Mbappe

Kylian Mbappé - 91 - ST

Het wonderkind van PSG. De pas 22-jarige Fransman geldt al enige tijd als een virtuoos op het veld en wordt door velen gezien als dé opvolger van Messi en Cristiano Ronaldo als beste speler van de wereld. In FIFA 22 heeft hij de Portugees inmiddels al voorbij, al is zijn gemiddelde rating van 91 nog wel hetzelfde. Messi wacht, zoals je eerder in dit artikel kon lezen, nog bovenaan de ranglijst op de opkomst van de Fransoos.

Mbappé is een monster, anders kunnen we het niet verwoorden. Met 97 pace rent hij elke verdediging voorbij, helemaal in combinatie met zijn 92 dribbling. Als je dan écht vastloopt, kun je dankzij zijn 5 sterren skill moves en 4 sterren weak foot altijd nog de trukendoos opentrekken om iedereen duizelig te spelen. Op het moment van schrijven is Mbappé met een waarde van ongeveer 1,4 miljoen coins (op PlayStation) nog verreweg de duurste gouden kaart in FIFA 22. Ter referentie: de nummer twee is Cristiano Ronaldo, met de helft van deze prijs.

FIFA 22 Neymar Jr

Neymar Jr. - 91 - LW

Dan staat natuurlijk ook de derde aanvaller van PSG op deze lijst. De Braziliaanse Neymar Jr. is met zijn 29 jaar niet de jongste meer, maar geeft de concurrentie nog flink het nakijken. Met Neymar in je FIFA 22 team ga je voor de individuele acties, want hij is een van de weinige spelers in het spel met 5 sterren skillmoves én 5 sterren weak foot.

Ondanks zijn hoge pace en dribbling loopt hij echter tegen hetzelfde probleem aan als Messi, namelijk zijn fysieke kracht. Die is met een rating van 63 nóg lager dan die van de kleine Argentijn en dat maakt Neymar een kwetsbaar doelwit voor sterke verdedigers. Dit maakt echter natuurlijk niets uit zolang je met watervlugge acties uit de handen van die verdedigers weet te blijven. En laat Neymar nou precies de stats hebben om dat te kunnen doen.

FIFA 22 Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo - 91 - ST

Hoe kunnen we dit artikel schrijven zonder Cristiano Ronaldo te noemen? Nou, niet dus. 36 jaar oud en de nestor van dit artikel, maar voor het zoveelste jaar op rij een van de beste (gouden) aanvallers in het spel. Ronaldo zijn sterkste punt is natuurlijk het verwoestende schot dat hij in zijn benen heeft én de kopkracht die hij heeft om voorzetten tot een doelpunt te promoveren.

Desalniettemin is de Premier League, waar Ronaldo in speelt, niet de beste competitie om een team mee te bouwen in Ultimate Team. Je moet je dus afvragen of je andere opties moet laten liggen om hem een plekje in je team te geven. Maar die keuze is natuurlijk volledig aan jou.

Sam Verbeek
Sam VerbeekRedacteurEen dag niet geschreven, is een dag niet geleefd