Artikel

FIFA 22: de belangrijkste datums op een rijtje

FIFA 22: de belangrijkste datums op een rijtje

Met de releasedatum die bekend is van FIFA 22 is het aftellen begonnen! Op 1 oktober kan de gehele wereld aan de slag met de nieuwste FIFA. Voor het zover is zijn er verschillende belangrijke momenten die jij niet mag missen omtrend FIFA 22. Van nieuwe informatie tot eerder toegang tot de game. In dit artikel zetten wij alle belangrijke FIFA 22 data op een rijtje. In chronologische volgorde.

9 juli - FIFA 22 Coverstar

Kylian Mbappé is voor het tweede jaar op rij de FIFA 22 coverstar. Dat heeft Electronic Arts op 9 juli naar buiten gebracht. Hierdoor weten we ook welke FIFA 22 edities er uitgebracht worden.

11 juli - Eerste FIFA 22 beelden

Op zondag 11 juli heeft EA de eerste beelden van FIFA 22 getoond. In deze trailer is nog niet heel veel te zien. Waar EA voornamelijk op hamert is dat FIFA 22 op de HyperMotion-technologie gaat draaien.

Embedded content: https://youtu.be/o1igaMv46SY

22 juli - EA Play Live

EA Play Live is een jaarlijks terugkerend event van EA. Tijdens dit event geeft EA ons een update over de ontwikkeling van de (nieuwste) games. Dit is altijd ook een moment dat EA veel nieuwe FIFA 22 informatie bekend maakt.

EA Play Live

13 september - Start bekendmaking top 100 ratings

Sinds maandag 13 september worden er meer en meer spelersratings publiekelijk gemaakt. EA heeft zelf via hun social media kanalen de top 22 spelers in FIFA 22 bekendgemaakt. Verschillende voetbalclubs maken daarnaast de ratings van het desbetreffende team zelf bekend.

18 september - FIFA 22 Demo (GECANCELD)

Vorig jaar werden we verrast. EA bracht voor het eerst geen demo uit van de game. Dit omdat EA zich volledig wou focussen op de release. Het coronavirus heeft hier hoogstwaarschijnlijk een oorzaak in gespeeld. Het lijkt erop dat we ook dit jaar geen demo krijgen. EA heeft hier niets over naar buiten gebracht. Met de early access en web app releases om de hoek verwachten wij dat er ook dit jaar geen demo komt.

22 september - FIFA 22 Web app (Bevestigd)

Het uitbrengen van de FIFA 22 web app is de start van het bouwen aan jouw FIFA 22 Ultimate Team. Binnen de web app kan jij je 'welkom-terug pakketjes' openen die je ontvangt als je een x aantal jaar FIFA Ultimate Team speelt. Hierdoor heb jij de eerste spelers binnen je club en kan het bouwen gaan beginnen! Je hebt toegang tot je club, transfermarkt en Squad Building Challenges. Vaak kan je nog niet heel veel doen, maar het is ieder geval een mogelijkheid om al aan de slag te gaan met FIFA 22! EA heeft bevestigd dat de FIFA 22 web app uitgebracht wordt op woensdag 22 september.

FIFA 22 Web App

21 september - Start tien uur proefversie FIFA 22 EA Play (Bevestigd)

Door het aanschaffen van een EA Play abonnement krijg jij extra voordelen en kortingen van de games die EA uitgeeft. Een van de voordelen is dat jij vlak voor de FIFA 22 release de mogelijkheid hebt om een proefversie van FIFA 22 te spelen. Hiermee heb je voor in totaal tien uur toegang tot de gehele game. Niet alleen Ultimate Team, maar ook de andere game modes. De tien uur lopen zodra jij de game opstart. Speel je een uurtje en ga je weg, dan blijven er negen uur over.

EA Play members hebben sinds woensdag 22 september 17:00 toegang tot een tien uur proefversie van FIFA 22. Dezelfde datum dus dat de FIFA 22web app wordt uitgebracht.

27 september - Vier dagen Early Access (Bevestigd)

Heb jij de FIFA 22 Ultimate Edition besteld? Goed nieuws, want dan kan je zonder zorgen al vier dagen eerder aan de slag met FIFA 22. Dit is een van de voordelen die jij krijgt bij het pre-orderen van de Ultimate Edition

1 oktober - Officiële release FIFA 22 (Bevestigd)

Dan is het zover. 1 oktober, iedereen die een FIFA 22 exemplaar besteld heeft kan aan de slag met FIFA 22! Met de release brengt EA in de meeste gevallen ook gelijk een promo uit of andere festiviteiten om de release te vieren. Dit is laatste jaren de Ones To Watch promo, waar spelers die een transfer gemaakt hebben een speciaal kaartje krijgen. Deze kaarten krijgen vervolgens een upgrade als de desbetreffende speler een inform verdiend heeft.

1 oktober - Start Ones to Watch (Bevestigd)

Zoals verwacht start de Ones to Watch promo binnen FIFA 22 op de dag van de grote release. Door een knotsgekke transferzomer brengt EA naast twee OTW teams twee mini teams uit. In totaal worden er achtentwintig OTW kaartjes uitgebracht.

Meer FIFA 22 informatie

Wij houden jou natuurlijk op de hoogte van alle FIFA 22 nieuwtjes die naar buiten worden gebracht. Tot nu toe weten we onder andere al dat we een nieuw concept terug gaan zien in de nieuwe FIFA in de vorm van FUT Heroes. Ook zijn er al een aantal FIFA 22 leaks en nog veel meer informatie bekend gemaakt.

Martijn Rijnbeek
Martijn RijnbeekRedacteurDé FIFA fanaat van Nederland
Martijn Rijnbeek