Artikel

FIFA 22: de belangrijkste datums op een rijtje

FIFA 22: de belangrijkste datums op een rijtje

19 juli 2021, 12:20

Met de releasedatum die bekend is van FIFA 22 is het aftellen begonnen! Op 1 oktober kan de gehele wereld aan de slag met de nieuwste FIFA. Voor het zover is zijn er verschillende belangrijke momenten die jij niet mag missen omtrend FIFA 22. Van nieuwe informatie tot eerder toegang tot de game. In dit artikel zetten wij alle belangrijke FIFA 22 data op een rijtje. In chronologische volgorde.

9 juli - FIFA 22 Coverstar

Kylian Mbappé is voor het tweede jaar op rij de FIFA 22 coverstar. Dat heeft Electronic Arts op 9 juli naar buiten gebracht. Hierdoor weten we ook welke FIFA 22 edities er uitgebracht worden.

11 juli - Eerste FIFA 22 beelden

Op zondag 11 juli heeft EA de eerste beelden van FIFA 22 getoond. In deze trailer is nog niet heel veel te zien. Waar EA voornamelijk op hamert is dat FIFA 22 op de HyperMotion-technologie gaat draaien.

Embedded content: https://youtu.be/o1igaMv46SY

22 juli - EA Play Live

EA Play Live is een jaarlijks terugkerend event van EA. Tijdens dit event geeft EA ons een update over de ontwikkeling van de (nieuwste) games. Dit is altijd ook een moment dat EA veel nieuwe FIFA 22 informatie bekend maakt.

EA Play Live

10 september - Start bekendmaking top 100 ratings

Datum is een schatting op basis van vorig jaar, nog niet bevestigd.

Ongeveer een maand voor de grote FIFA 22 release begint EA met het bekend maken van de top 100 beste spelers van FIFA 22. De ene keer brengt EA dit uit per tien, de andere keer bracht EA gelijk alle honderd namen uit. Wat ze dit jaar doen moeten we nog even afwachten.

18 september - FIFA 22 Demo

Datum is een schatting op basis van vorig jaar, nog niet bevestigd.

Vorig jaar werden we verrast. EA bracht voor het eerst geen demo uit van de game. Dit omdat EA zich volledig wou focussen op de release. Het coronavirus heeft hier hoogstwaarschijnlijk een oorzaak in gespeeld. Dit jaar lijkt een FIFA 22 demo er wel te komen. Dit moet echter nog door EA bevestigd worden. Wij verwachten niet dat EA dit van te voren aankondigt, maar we rond 18 september wel zien verschijnen.

20 september - FIFA 22 Web app

Datum is een schatting op basis van vorig jaar, nog niet bevestigd.

Het uitbrengen van de FIFA 22 web app is de start van het bouwen aan jouw FIFA 22 Ultimate Team. Binnen de web app kan jij je 'welkom-terug pakketjes' openen die je ontvangt als je een x aantal jaar FIFA Ultimate Team speelt. Hierdoor heb jij de eerste spelers binnen je club en kan het bouwen gaan beginnen! Je hebt toegang tot je club, transfermarkt en Squad Building Challenges. Vaak kan je nog niet heel veel doen, maar het is ieder geval een mogelijkheid om al aan de slag te gaan met FIFA 22!

22 september - Start tien uur proefversie FIFA 22 EA Play

Datum is een schatting op basis van vorig jaar, nog niet bevestigd.

Door het aanschaffen van een EA Play abonnement krijg jij extra voordelen en kortingen van de games die EA uitgeeft. Een van de voordelen is dat jij vlak voor de FIFA 22 release de mogelijkheid hebt om een proefversie van FIFA 22 te spelen. Hiermee heb je voor in totaal tien uur toegang tot de gehele game. Niet alleen Ultimate Team, maar ook de andere game modes. De tien uur lopen zodra jij de game opstart. Speel je een uurtje en ga je weg, dan blijven er negen uur over.

27 september - Vier dagen Early Access

Heb jij de FIFA 22 Ultimate Edition besteld? Goed nieuws, want dan kan je zonder zorgen al vier dagen eerder aan de slag met FIFA 22. Dit is een van de voordelen die jij krijgt bij het pre-orderen van de Ultimate Edition

1 oktober - Officiële release FIFA 22

Dan is het zover. 1 oktober, iedereen die een FIFA 22 exemplaar besteld heeft kan aan de slag met FIFA 22! Met de release brengt EA in de meeste gevallen ook gelijk een promo uit of andere festiviteiten om de release te vieren. Dit is laatste jaren de Ones To Watch promo, waar spelers die een transfer gemaakt hebben een speciaal kaartje krijgen. Deze kaarten krijgen vervolgens een upgrade als de desbetreffende speler een inform verdiend heeft.

Meer FIFA 22 informatie

Wij houden jou natuurlijk op de hoogte van alle FIFA 22 nieuwtjes die naar buiten worden gebracht. Tot nu toe weten we onder andere al dat we een nieuw concept terug gaan zien in de nieuwe FIFA in de vorm van FUT Heroes. Ook zijn er al een aantal FIFA 22 leaks en nog veel meer informatie bekend gemaakt.

Martijn Rijnbeek
Martijn RijnbeekRedacteurDé FIFA fanaat van Nederland
Martijn Rijnbeek