Artikel

Met deze FIFA 22 middenvelders domineer jij de wedstrijd

Met deze FIFA 22 middenvelders domineer jij de wedstrijd

Het middenveld vormt de achilleshiel van je team. Het is de verbinding tussen de verdediging en de aanval. Met het middenveld kan je veel kanten op, zo heb je de keuze tussen aanvallende, box-to-box en verdedigende middenvelders. De keuze van de opstelling is van groot belang hoe jij je middenveld samenstelt. Om je op weg te helpen zetten wij de beste middenvelders in FIFA 22 op een rijtje. Veel Icons, maar ook betaalbare kaartjes. Spelers waarmee jij gaat heersen op het middenveld.

De selectie

De beste middenvelders in FIFA 22 Ultimate Team bestaan uit erg veel Icons. Helaas zijn Icons schaars en erg in trek. Logisch, want het zijn gewoon de beste spelers in de game. Dit betekent dat deze Icons voor veel spelers niet zo snel haalbaar zijn. Om die reden hebben we de selectie beste middenvelders opgedeeld in twee delen. Namelijk Icons en gouden kaartjes.

Icons

Ruud Gullit

Dat we het artikel beginnen met Ruud Gullit is eigenlijk geen verrassing meer. Het maakt niet uit hoe de gameplay van FIFA is, één ding blijft zeker. Gullit is gegarandeerd elk jaar weer de beste middenvelder in de game. Hij beschikt over alles wat je wil in een middenvelder, maar dan nog veel meer. Gullit heeft erg sterke gebalanceerde statistieken waardoor die perfect is voor zowel een verdedigende als box-to-box middenvelder. Met zijn lengte en kracht heerst hij ook in de lucht en is Gullit geen speler die je makkelijk voorbij speelt. Als je echt inzoomt op zijn verdedigende statistieken dan lijken deze niet uitmuntend, maar vergis je niet. Icons bieden wat extra's. Zeker als het gaat om Gullit. Niet voor niets heeft Gullit een hoog prijskaartje en is hij een van de eerste spelers die esporters aan hun selectie willen toevoegen.

FIFA 22 Middle Icon Ruud Gullit

Patrick Vieira

Ben je echt puur op zoek naar een verdedigende stofzuiger, dan is Patrick Vieira de beste keuze. Vieira kan ook prima uit te voeten in een box-to-box rol, maar daarvoor is Gullit wel geschikter. Vieira scoort namelijk minder in Shooting-, Passing- en Dribbling-statistieken. Hij is wat minder wendbaarder en heeft maar drie sterren Skill Moves en Weakfoot. Vieira blijft echter een Icon en in verdedigend opzicht ga je zeker zijn aanwezigheid merken. Met zijn lengte en kracht is hij net als Gullit niet makkelijk voorbij te spelen. Als je Vieira bij je tegenstander ziet, dan weet je dat je een lastige wedstrijd tegemoet gaat.

FIFA 22 Middle Icon Patrick Vieira

Zinédine Zidane

Zinédine Zidane is de meer aanvallende optie ten opzichte van Gullit en Vieira. Dit zie je vooral terug in zijn Shooting-, Passing- en Dribbling-statistieken. Zidane beschikt over uitstekende statistieken voor een box-to-box middenvelder. Niet de beste verdedigende-statistieken, maar door zijn kracht kan hij ook zeker een bal afpakken. Het unieke aan Zidane is dat hij ook nog eens vijf sterren Skill Moves en Weakfoot heeft. Hierdoor kan Zidane ook goed uit te voeten als aanvallende middenvelder. Hoewel je misschien meer de voorkeur geeft aan een iets meer wendbare speler.

FIFA 22 Middle Icon Zinédine Zidane

Lothar Matthäus

Lothar Matthäus is net als Vieira vooral uitstekend in een verdedigende rol op het middenveld. Als je echter wat verder inzoomt op zijn statistieken zie je dat Matthäus een erg sterk gebalanceerd kaartje heeft. Matthäus heeft een sterk en krachtig afstandschot. Hierdoor kan hij ook zeker in aanvallend opzicht zijn steentje bijdragen. Hij heeft ook hoge Pace als je het vergelijkt met de eerdere namen in dit artikel. Hierdoor kan Matthäus snel omschakelen bij balverlies en weer op positie komen.

FIFA 22 Middle Icon Lothar Matthäus

Ronaldinho

Ronaldinho is de beste keuze als het gaat om een aanvallende middenvelder. Ronaldinho is snel, behendig, heeft een goed schot in huis en ook nog eens vijf sterren Skill Moves. Dit maakt Ronaldinho erg onvoorspelbaar en lastig te verdedigen. Ronaldinho heeft niet de hoogste Stamina, maar mocht je hem op de zijkant willen gebruiken dan is dat ook zeker een mogelijkheid.

FIFA 22 Middle Icon Ronaldinho

Gouden kaartjes

Kevin de Bruyne

Kevin de Bruyne kan je zien als een goedkoper alternatief als je op zoek bent naar een Zidane achtige speler. De Bruyne heeft namelijk ongeveer dezelfde verhouding in statistieken als de Fransman. De Bruyne heeft een erg goed schot in huis, is een meester in Passing en door zijn vijf sterren Weakfoot is hij erg dynamisch. Vooral sterk natuurlijk in een aanvallende rol, maar de Bruyne zou ook prima uit de voeten kunnen als box-to-box middenvelder.

FIFA 22 Kevin de Bruyne

N'Golo Kanté

N'Golo Kanté is de beste verdedigende middenvelder van FIFA 22 als je Icons even achterwege laat. Kanté is zeker niet de grootste, maar dat componseert hij met uitmuntende verdedigende-statistieken. Een echte ballenafpakker die zonder veel moeite de gehele wedstrijd zijn taak uitstekend kan uitvoeren door erg hoge Stamina. Je wil hem liever niet voorin hebben, dus dit is echt een typische stofzuiger die achter blijft en vlak voor de verdediging de bal onderschept.

FIFA 22 N'Golo Kanté

Bruno Fernandes

Bruno Fernandes is net als de Bruyne van oorsprong een aanvallende middenvelder. Fernandes beschikt echter over iets betere defensieve statistieken waardoor die ook in de box-to-box rol prima uit de voeten kan. Het enige nadeel aan Fernandes is zijn drie sterren Weakfoot. Hij is hierdoor vrij voorspelbaar en ook in de opbouw moet je hier mee rekening houden.

FIFA 22 Bruno Fernandes

Leon Goretzka

Met alle statistieken hoger dan 80 is Leon Goretzka de perfecte box-to-box middenvelder die van alle markten thuis is. Zowel in aanvallend als in verdedigend opzicht kan Goretzka van grote waarde zijn. Als je een Bundesliga team hebt, dan is Goretzka een inkoppertje om aan je team toe te voegen en waar je voor en erg lange tijd veel plezier aan hebt.

FIFA 22 Leon Goretzka

Marcos Llorente

Marcos Llorente heeft veel overeenkomsten met Goretzka. Alleen is Llorrente een stuk sneller waardoor die ook gemakkelijker snel kan omschakelen. Llorente heeft echter wel iets mindere defensieve statistieken, maar dat kan hij dus uitstekend componseren met zijn snelheid.

FIFA 22 Marcos Llorente

Martijn Rijnbeek
Martijn RijnbeekRedacteurDé FIFA fanaat van Nederland
Martijn Rijnbeek