Artikel

Deze Nederlanders wil je op je veld hebben in FIFA 22

FIFA 22 Virgil van Dijk ingameFIFA 22 Virgil van Dijk ingame

Als Nederlandse zijn we natuurlijk enorm trots op onze beste nationale spelers. Maar wie zijn nou de beste Nederlanders in FIFA 22? Als je in FIFA Ultimate Team je team een oranje tintje wilt geven, raden wij je aan om de spelers in dit artikel zeker een kans te geven. Zo kun je de kleuren van de rood-wit-blauwe vlag toch een beetje vertegenwoordigen tijdens jouw Weekend League.

Het Nederlands elftal laat internationaal soms wisselende resultaten zien. Zo haalde de Oranje strijders in 2010 nog de finale van het WK, werd het in 2014 derde en was het team in 2018 plotseling helemaal niet gekwalificeerd. De lichting van Nederlandse spelers is vaak erg doorslaggevend voor het succes. Toch hebben wij een paar parels gevonden die niet zouden misstaan in jouw FIFA 22 team.

FIFA 22 Virgil van Dijk

Virgil van Dijk – 89 - CB

Hoe kan het ook anders. De huidige aanvoerder van het Nederlands elftal en een van de sterkhouders die Liverpool in 2020 naar het landskampioenschap loodsten. Hij is in FIFA 22 de Nederlandse met veruit de hoogste rating. Met zijn gemiddelde van 89 steekt hij met kop en schouders boven zijn landgenoten uit. Van Dijk is een centrale verdediger die in staat is om een spits volledig onzichtbaar te maken.

Toch heeft hij niet enkel sterke punten. Zo is hij met 78 pace niet per se heel snel en moet je dus hopen dat hij nooit in een sprintduel met de beste aanvallers van FIFA 22 belandt. De enige kans om de bal dan nog te veroveren is op basis van fysieke kracht, waar Van Dijk met 84 rating een groot deel van zijn kracht heeft liggen. Ook zijn verdedigende stats (91) liggen extreem hoog.

FIFA 22 Frenkie de Jong

Frenkie de Jong – 87 – CM

Direct twee punten lager dan Virgil van Dijk vinden we oud-Ajacied Frenkie de Jong op een tweede plaats in dit artikel. De spelverdeler op het middelveld blinkt vooral uit in de passes die hij kan versturen, dankzij zijn 85 rating op deze statistiek. De Jong is een beetje sneller dan Van Dijk en kan vele malen beter dribbelen (88). Het is dus mogelijk om een actie met hem te maken, maar we raden aan om hem vooral te gebruiken om een afgemeten pass richting je aanvallers te versturen.

Waar je wel op moet letten is het feit dat De Jong verdedigend vrij zwak is. Ook zijn fysiek is niet om over naar huis te schrijven, dus je kunt hem eigenlijk alleen gebruiken als je op het middenveld ook 1 of 2 sterkere spelers hebt staan die de boel een beetje controleren. Die leggen de bal dan in de voeten van De Jong, waarna hij een splijtende dieptepass kan versturen.

FIFA 22 Stefan de Vrij

Stefan de Vrij – 85 – CB

De tweede centrale verdediger in de lijst, maar helaas geen optie tot een perfecte link aangezien De Vrij niet in dezelfde competitie als Van Dijk speelt. De Vrij is een sterke verdediger, maar lever enorm veel in op zijn snelheid en passing. De ex-speler van Feyenoord is dus een ‘ouderwetse’ verdediger die gewoon de bal probeert af te pakkken en deze zo snel mogelijk weg probeert te werken. Een kwaliteit die teams soms gewoonweg nodig hebben om gevaarlijke aanvallen af te slaan.

Het meest opvallende pluspunt aan De Vrij, ten opzichte van de andere spelers in dit artikel, is zijn 4 sterren weak foot. De 29-jarige verdediger kan daardoor met beide benen goed uit de voeten, al is zijn rechter nog steeds wel het meest betrouwbaar. Stel hem dus vooral aan de rechterkant van het centrum van je verdediging op.

FIFA 22 Memphis Depay

Memphis Depay – 85 – CF

Als teamgenoot van Frenkie de Jong is Memphis Depay de eerste op deze lijst die goed zou kunnen combineren met een ander uit dit artikel. Depay heeft een beetje van alles wat; hij is snel (82), heeft een goed schot (83), kan prima passen (82) en heeft een goede dribbel in huis (84). Stuk voor stuk kwaliteiten die je in een aanvaller zoekt.

En last but not least heeft Depay de mogelijkheid om flitsende acties te maken. Hij heeft namelijk, als enige Nederlandse niet-Icon kaart, 5 sterren Skill Moves. De enige andere Nederlander die dit in FIFA 22 kan zeggen is Johan Cruyff. Geen slecht gezelschap, als je het ons vraagt.

FIFA 22 Matthijs de Ligt

Matthijs de Ligt – 85 – CB

We sluiten de lijst af met nóg een centrale verdediger, namelijk Matthijs de Ligt. Hij is actief in de Serie A en is dus kandidaat om een mooie link met Stefan de Vrij te maken. Fysiek is De Ligt de beste speler uit dit artikel, maar er is een reden dat hij pas op de vijfde plaats komt in ons advies. Naast zijn kracht is er namelijk niet echt iets waar de ex-Ajacied in uitblinkt.

Hij scoort zelfs op veel vlakken onder de maat. Waar shooting (59) natuurlijk niet van belang is voor een verdediger, zou het wel lekker zijn als zijn passing (60) en dribbling (69) net even iets beter waren geweest. Zo verdedig je toch met meer zelfvertrouwen en hoop je op een goede afloop wanneer hij de bal in zijn voeten krijgt.

Sam Verbeek
Sam VerbeekRedacteurEen dag niet geschreven, is een dag niet geleefd