Artikel

Dit zijn de beste Skill Moves in FIFA 22

Electronic Arts FIFAElectronic Arts FIFA

Een aanval tot een succesvol einde brengen in FIFA 22 is zo makkelijk nog niet. Je kunt er voor kiezen om met korte passes door de verdediger van de tegenstander te spelen, maar het beheersen van een aantal goede skillmoves kan ook helpen. Hieronder vind je de beste skillmoves van FIFA 22.

Explosive Sprint & Super Knock On

Als skillmoves niet echt je ding zijn maar je toch op zoek bent naar nieuwe manieren om je spel te verbeteren, zijn dit de twee eenvoudigste, maar effectieve skills om te leren: de Explosive Sprint en Super Knock On.

Wanneer voer ik Explosive Sprint & Super Knock On uit?
Met Explosive Sprint verras je je tegenstander door uit het niets snel weg te sprinten met de bal. Vervolgens gebruik je Super Knock On om de bal iets verder dan normaal voor je uit te spelen, zodat de speler sneller kan rennen.

Waarom is Explosive Sprint & Super Knock On zo goed?
Snelheid is nog altijd een van de belangrijkste attributen in FIFA 22, en door deze skillmoves te gebruiken kan je optimaal gebruikmaken van je snelle aanvallers. Beide bewegingen komen vaak erg handig voor op de aanval, en zelfs spelers die niet zo van de trucjes zijn zouden ze moeten leren.

Hoe voer ik Explosive Sprint & Super Knock On uit?
Explosive Sprint: gebruik de linker stick om te lopen en houd dan R1/RB vast om te sprinten.
Super Knock On: beweeg de rechter stick twee keer in de richting waar je heen wil.

Elastico & Reverse Elastico

Iedereen die een geschiedenis heeft met FIFA, zal de Elastico & Reverse Elastico maar al te goed kennen. En wellicht zelfs háten. Deze skillmoves zijn namelijk een paar jaar zeer dominant geweest, en kunnen erg frustrerend zijn om tegen te spelen. Maar ze zijn wel leuk om zelf te gebruiken!

Wanneer voer ik Elastico & Reverse Elastico uit?
Op momenten dat je in de zestien staat van de tegenstander, bij voorkeur uit stilstand. Zowel wanneer de tegenstander zelf verdedigt, als wanneer hij de computer het werk laat doen. De tegenstander heeft geen idee wat hij kan verwachten en je kunt hier de Elastico en de Reverse Elastico met elkaar afwisselen om onvoorspelbaar te zijn. Probeer ook andere slimme trucjes en loopacties te combineren met deze twee skillmoves.

Waarom zijn deze skillmoves zo goed?
Het belangrijkste is dat deze skillmoves snel uitgevoerd worden door de spelers. Een Berbatov-spin bijvoorbeeld duurt relatief lang, terwijl deze skillmoves juist binnen no-time uitgevoerd zijn. Dit draagt bij aan de onvoorspelbaarheid en maakt het lastig om tegen deze bewegingen te verdedigen.

Hoe voer ik de Elastico & de Reverse Elastico uit?
Elastico: sleep de rechter stick met de klok mee van rechts naar links.
Reverse Elastico: sleep de rechter stick tegen de klok in van links naar rechts.

La Croqueta Cancel
In FIFA 21 werd het cancelen van skillmoves voor het eerst geïntroduceerd, en in FIFA 22 is het nog steeds een feature. De meest effectieve skillmove die je kunt cancelen is de La Croqueta, omdat dit snel uit wordt gevoerd.

Wanneer voer ik de La Croqueta Cancel uit?
Deze skillmove kan altijd en overal op het veld worden uitgevoerd. Het wordt gebruikt om snel te draaien en een pass te geven die een seconde later niet meer te geven is omdat de verdediger het probeert af te dekken.
Aanvallend gezien is het effectief in en rondom de zestien van de tegenstander. Het kan hier leiden tot direct gevaar en geeft je de mogelijkheid om skillmoves op een soepele manier met elkaar te laten combineren.

Waarom is de La Croqueta Cancel zo goed?text in bold
Het is een snelle skillmove en zorgt voor een moeilijk te verdedigen dribbelactie. Door deze te combineren met bijvoorbeeld een Elastico of Reverse Elastico verras je je tegenstander en zorg je ervoor dat hij geen vertrouwen heeft in zijn verdediging in de zestien.

Hoe voer ik de La Croqueta Cancel uit?
Houd L1 ingedrukt en beweeg de rechter joystick naar links of rechts voor de La Croqueta.
Om deze gedurende de skillmove te cancelen druk je L2 en R2 tegelijkertijd in.

Ball Rol Scoop Turn

De Ball Rol Scoop Turn is een skillmove uit FIFA 21, die ook dit jaar weer effectief is in FIFA 22. Door een eenvoudige ball roll te combineren met de scoop turn, kan het spel verplaatst worden op een manier die voorheen onmogelijk was. Ben jij op zoek naar de snelste manier om van links naar rechts te komen? Leer jezelf deze skillmove aan!

Wanneer voer ik de Ball Roll Scoop Turn uit?
In principe maakt het niet uit wanneer, aangezien de skillmove op veel posities op het veld effectief kan zijn. Gebruik het in situaties dat je het spel van kant naar kant wilt verplaatsen of een manier zoekt om vanaf de flank naar binnen te komen.

Waarom is deze skillmove zo goed?
Het is een eenvoudige en snelle manier om het spel te verplaatsen. Zonder deze skillmove kan het vaak (te) lang duren om van A naar B te geraken.

Hoe voer ik de Ball Roll Scoop Turn uit?
Voer eerst de Ball Roll uit door de stick naar een kant te bewegen en daar vast te houden en volg dit op met de Scoop Turn. Deze voer je uit door een fake shot te doen en te blijven richten naar de kant waar je naartoe wilt.

In FIFA 22 vind je ook een hoop nieuwe FIFA 22 Skill Moves. Niet de aller beste, maar wel goed om te weten hoe deze in elkaar steken!

Niels Arts
Niels ArtsRedacteurFIFA-specialist in hart en nieren