Artikel

De beste FIFA 21-spelers van Nederland

De beste FIFA 21-spelers van Nederland

Het FIFA 21-seizoen loopt op zijn einde en dus wordt het tijd om de balans op te maken. Het was een jaar met een paar geweldige hoogtepunten en, mede dankzij de daardoor opgebouwde verwachtingen, misschien een lichtelijk tegenvallend einde. Hoe dan ook hebben weer een hoop Nederlandse FIFA-profs zich op het hoogste nationale en internationale podium laten zien en daarvan zijn dit wat ons betreft de beste vijf.

1. Levy Frederique

De eerste plaats kan dit jaar maar naar één iemand gaan. Ondanks dat Levy Frederique over het hele seizoen genomen misschien niet het beste gepresteerd heeft van de namen op deze lijst, is zijn overwinning tijdens de FIFA Global Series Europe Xbox Play-Offs wat ons betreft meer dan voldoende om dit jaar als beste FIFA-speler van Nederland de boeken in te gaan. Dankzij dat resultaat mag Frederique in augustus, als enige Nederlander voor het eerst in zijn tienjarige carrière zijn opwachting maken tijdens de FIFAe World Cup. Een goed resultaat daar zou de kers op de taart zijn van een seizoen dat vast en zeker al geslaagd is en nogmaals bewijzen waarom hij deze eerste plaats verdient.

2. Levi de Weerd

Het wonderkind van Team Gullit kon zijn indrukwekkende eerste seizoen helaas geen passend einde geven. Ondanks het mislopen van het WK, kan de jonge Apeldoorner niet anders dan trots zijn op zijn prestaties in het afgelopen FIFA-jaar. Niet alleen wist hij als eerste Nederlander ooit een FIFA Global Series Qualifier te winnen, bij de volgende kans deed hij dat trucje gewoon nog eens over. Op het moment dat De Weerd zijn succesvolle seizoen kon bekronen met een WK-ticket zat het helaas net niet mee, maar wij twijfelen er niet aan dat “Leffie the Wiet” nog voldoende kansen gaat krijgen, en pakken. De eerste daarvan dient zich overigens over niet al te lange tijd aan, als hij in het oranje-shirt gaat strijden om de titel op de FIFAe Nations Cup.

3. Dennis Verhoeven

Ook Dennis Verhoeven leek dit jaar hoge ogen te gaan gooien maar, net als voor De Weerd, bleken de play-offs ook voor hem een brug te ver. Toch zal Verhoeven terugkijken op een geslaagd seizoen. Hij werd met PSV kampioen in de eDivisie en won vervolgens met teamgenoot Ali Riza Aygün ook de Nordic Masters. Daarnaast presteerde de Valkenswaarder individueel sterk met top tien klasseringen bij 3 van de vijf FIFA Global Series Qualifiers. Alles bij elkaar opgeteld wat ons betreft meer dan voldoende voor de derde plek op deze lijst.

4. Ali Riza Aygün

De altijd kalme en goedlachse PSV-veteraan had dit jaar misschien wel een van zijn beste FIFA-seizoenen uit zijn carrière. Met teamgenoot Dennis Verhoeven won hij de titel in de eDivisie én de Nordic Masters, en ook individueel boekte Aygün, met een negende en elfde plaats tijdens de FIFA Global Series Qualifiers, prima resultaten. Helaas kon ook hij niet verrassen tijdens de play-offs. wel wist de 25-jarige Eindhovenaar zich met oranje-teamgenoot Levi de Weerd te plaatsen voor de FIFAe Nations Cup, waar hij eind augustus gaat proberen zijn seizoen te bekronen door de landskleuren succesvol te verdedigen.

5. Dani Visser

De 19-jarige esporter van AZ was dit jaar “the best of the rest”. Visser leek tijdens de derde FIFA Global Series Qualifier, met een vierde plek, de aansluiting met de top gevonden te hebben, maar kon die prestatie in het vervolg van het seizoen niet meer evenaren. Ook in de nationale competitie presteerde de eDivisie-kampioen van 2018 prima, maar kon hij met AZ-teamgenoot Gilles Bernard uiteindelijk geen potten breken. Al met al was het dus een seizoen zonder echte hoogtepunten voor de Emmeloorder en zal hij gebrand zijn om daar tijdens FIFA 22 verandering in aan te brengen.

Kay Raadschelders
Kay RaadscheldersRedacteurWegens gebrek aan talent in het daadwerkelijk spelen van games besloot ik er maar over te gaan schrijven.
Kay RaadscheldersKay RaadscheldersKay Raadschelders