Artikel

Zo word jij de beste speler in FIFA 22!

Zo word jij de beste speler in FIFA 22!

Breng jouw FIFA 22 vaardigheden naar een hoger niveau met onderstaande tips. Win meer wedstrijden, heb meer speelplezier en maak tevens kans op nog vettere rewards.

Wil jij beter worden in FIFA? Check dan het YouTube-kanaal van Team Gullit, 's werelds eerste onafhankelijke FIFA academy!

Leer van de profs

Een uitstekende manier om beter te worden in FIFA 22 is om te kijken hoe professionele FIFA-spelers de game spelen. Online heb je enorm veel keus aan FIFA-content waar je veel van kan leren. Veel esporters streamen hun Weekend League games op Twitch. Ze leggen niet specifiek uit wat ze doen, maar alleen al door te kijken hoe zij spelen kan je veel van hen leren.

Ben je meer van de analyses, dan zijn video's op YouTube een aanrader. In deze video's wordt haarfijn uitgelegd wat goed werkt in FIFA 22. Goede voorbeelden zijn het kanaal van Team Gullit en BorasLegend.

FIFA 21 Ruud Gullit

Oefenarena en skill games

Beter worden in FIFA 22 gaat natuurlijk niet vanzelf, hiervoor moet je namelijk veel oefenen. Het perfect beheersen van bepaalde elementen in het spel kan je het beste oefenen in de oefenarena of skill games. Denk bijvoorbeeld aan skill moves en verschillende manieren van passing.

Skill games worden over het algemeen vaak weggezet als iets wat alleen zinvol is voor beginnende spelers. Hier gaan echter veel mensen de mist in. Zelfs esporters maken gebruiken van skill games. In het begin om te ontdekken wat goed werkt en later om warm te draaien voor een grote wedstrijd of voor de start van FUT Champions. In de skill games leer je om je score te verbeteren door op de meest effectieve manier bepaalde uitdagingen te voltooien.

FIFA 21 skill games

Speel tegen mensen van niveau

Na onderzoek gedaan te hebben en veel te oefenen is het tijd om hetgeen wat je geleerd hebt in je gameplay te gaan verwerken. Dit werkt het beste tegen mensen van jouw niveau of een stukje daarboven. Je wordt natuurlijk niet beter als je alleen maar tegen de computer op amateur speelt. Wil je écht beter worden, dan is Division Rivals een geschikte methode om spelers van jouw niveau te vinden.

Loop je een beetje vast en lukt het niet meer om hogerop te komen in Division Rivals? Dan kan je altijd kiezen om individueel te trainen en vriendschappelijke wedstrijden te starten tegen mensen van een vergelijkbaar niveau.

Ga voor meta spelers en formaties

Als je een slecht team tot je beschikking hebt in FIFA 22 Ultimate Team, dan is het uiteraard een grotere klus om beter te worden in FIFA 22. Wil jij écht beter worden en je FIFA game naar een hoger niveau tillen, dan ontkom je er niet aan om gebruik te maken van de meta-spelers- en formaties. Meta is de afkorting van 'most effective tactics available'. Oftewel de meest effectieve manieren die in de game aanwezig zijn om een beter resultaat te halen. Door het gebruik maken van de meta-spelers en tactieken ga je al snel zien dat je beter wordt in de game.

Neem echter niet alles letterlijk over wat anderen zeggen. Uiteindelijk moet jij spelen op de manier die voor jou het beste werkt. Zo zijn er professionele spelers die erg goed spelen in een standaard 4-4-2 opstelling. Een andere FIFA-speler kan juist in een 4-3-1-2 zonder buitenspelers zijn spel beter tot zijn recht laten komen.

Radar

Wil je beter worden in FIFA 22, dan ontkom je er niet aan om de radar te gebruiken. De radar geeft je een goed overzicht hoe de spelers staan opgesteld, waardoor je ruimtes ontdekt of manieren om je tegenstander kapot te spelen. Sta je met een doelpunt voor en gaat de tegenstander vol op de aanval? Let dan goed op de rader hoe aanvallend de tegenstander staat opgesteld. Wie weet laat hij opeens wel heel veel ruimtes achter die jij makkelijk kan benutten in de counter.

De radar is ook erg handig om te gebruiken om balbezit te behouden. Bij de hoge druk van de tegenstander kan je de bal wellicht niet kort kwijt en wil je de lange bal hanteren. Door de radar te raadplegen weet je of je een dieptebal kan geven naar de andere kant van het veld.

FIFA 21 radar

Ken je spelers en die van de tegenstander

De laatste, maar zeker niet de onbelangrijkste manier om beter te worden in FIFA 22. Het is een must om te weten waar je spelers goed en slecht in zijn. Een speler als Memphis Depay is erg behendig en dynamisch door zijn 5-sterren skill moves. Hij heeft ook goede fysieke statistieken om de bal vast te houden. Hij blijft echter beperkt door zijn 3-sterren zwakke been. De kans is aanzienlijk kleiner op een doelpunt als je probeert met zijn zwakke been te schieten. Dit moet je weten. Het kan van doorslaggevende belang zijn op een beslissend moment in de wedstrijd.

Andersom is het natuurlijk erg handig om te weten als verdedigende partij hoe jij een speler het beste kunt verdedigen.

Martijn Rijnbeek
Martijn RijnbeekRedacteurDé FIFA fanaat van Nederland
Martijn Rijnbeek