Artikel

Snel coins verdienen in het begin van FIFA 22

Snel coins verdienen in het begin van FIFA 22

Een goed begin is het halve werk. Dit geldt ook met de start van FIFA 22 Ultimate Team. Hoe sneller jij coins weet te verdienen, hoe meer profijt je er van gaat hebben. In dit artikel helpen wij jou verder om snel coins te verdienen aan het begin van FIFA 22.

FIFA 22 Web app

De release van de FIFA 22 web app is het eerste moment dat jij aan de slag kan gaan met FIFA 22 Ultimate Team. Binnen de web app kan jij ook gelijk aan de slag met coins te verdienen.

Starter pakketjes
Indien dit niet de eerste keer is dat jij FIFA Ultimate Team speelt, dan ontvang je starter pakketjes. Ook wel 'Welcome Back' pakketjes genoemd. Dit geeft jij een degelijke basis om te starten aan de nieuwe FIFA. Ons advies is om alles wat in de pakketjes zit en waarde heeft te verkopen. Met uitzondering van 'meta' spelers. Oftewel de spelers die waarschijnlijk erg goed gaan zijn in de game en een hoge vraag hebben. Heb jij dus het geluk een Cristiano Ronaldo te pakken, of om het minder gek te maken een Timo Werner, dan is het aan te raden deze spelers te houden. In het begin heeft niemand een groot budget waardoor deze spelers in vergelijking niet veel waard zijn. Dit stijgt enorm als men de game daadwerkelijk kan spelen.

Squad Building Challenges
Heb jij een degelijk budget tot je beschikking, dan zijn de basis SBC's alvast goed om te voltooien. Hiermee krijg je pakketjes en items die je kan gebruiken voor andere SBC's. Deze items zijn vaak niet-verhandelbaar.

In het begin van de nieuwe FIFA valt er altijd behoorlijke winst te maken door SBC’s te voltooien. Nadat je de basic tutorials hebt doorlopen, kun je doorschakelen naar de Hybrid Leagues en Hybrid Nations. Voor beide challenges krijg je een Rare Mega Pack, waar 30 rare items in zitten die verhandelbaar zijn. De kans dat je daar minimaal de waarde van je investering uit terug krijgt is gedurende de start van de nieuwe FIFA gigantisch. Daarnaast maak je met zo’n pack uiteraard ook kans op een zeer waardevolle speler, wat jouw team een flinke boost kan geven. Vervolgens kan jij de coins opnieuw investeren in de Hybrid Leagues en Hybrid Nations SBC's. De kans is aannemelijk dat deze SBC's winst opleveren.

FIFA 22 SBC's Main Menu

Beste spelers inkopen

Bij de start van FIFA 22 hebben veel spelers nog geen grote hoeveelheden aan coins tot de beschikking. Dat betekent dat de marktwaarde van spelers relatief laag ligt. Een uitstekend moment om de 'meta' spelers in te kopen. Meta spelers zijn de kaartjes die erg goed presteren binnen FIFA. Elke FIFA is anders, maar toch zien we vaak dezelfde namen terug in het lijstje meta spelers. Denk aan;

  • Aanvallers: Allan Saint-Maximin en Anthony Martial
  • Middenvelders: Frenkie de Jong en Georgino Wijnaldum
  • Verdedigers: Ferland Mendy en Kyle Walker

Hoe hoger de rating, des te beter. Maar rating is niet alles, want van een Toni Kroos en Sergio Busquets kan je beter afblijven.

Wanneer FIFA-spelers via EA Play als eerste met de fysieke game aan de slag gaan, stijgt de markt per dag. Vanaf dat moment kan men FIFA-points kopen en worden er steeds meer pakketjes geopend. Dit neemt toe met Early Access, waar me met het pre-orderen met de FIFA 22 Champions Edition vier dagen eerder toegang hebt tot de volledige FIFA 22 game. Op vrijdag 1 oktober, wanneer de hele wereld FIFA 22 heeft, kan het heel hard gaan met de prijzen. Je ziet eerst wellicht een kleine daling in de markt omdat er zoveel pakketjes geopend worden, om vervolgens een enorme stijging te zien.

FUT Draft

Behoor jij tot de bovengemiddelde FIFA-speler? Dan kan het spelen en hopelijk winnen van FUT Drafts rendabel zijn om snel coins te verdienen. Finish jij in de afgelopen FIFA's minimaal rond Goud 2, dan moet je in het begin best wat FUT Drafts winsten weten te boeken. Het spelen van FUT Drafts is vooral zinvol in het begin als jij het minimaal tot de halve finale weet te schoppen. Gezien zelfs lage rated spelers een redelijke waarde kunnen hebben kan het waard zijn om voor 15.000 coins een FUT Draft te starten.

FIFA 21 FUT Draft

Division Rivals & Weekend League

In FIFA 22 Ultimate Team komt er een nieuwe structuur voor Division Rivals en Weekend League. Zo heb je in FIFA 22 naast de gebruikelijke wekelijkse rewards de potentie om je rewards te 'upgraden' door meer wedstrijden te winnen. Tevens zijn er ook seizoenen binnen Division Rivals, wat nog meer rewards betekent. Hou je niet van een gokje, dan zijn de coins als reward keuze een uitstekende manier om je clubkas een boost te geven.

In FUT Champions heb je nu de Play-offs en de Finals, waarin je in beide fases van FUT Champions rewards vrij speelt. Genoeg reden dus om in het begin veel tijd te besteden aan Division Rivals en Weekend League.

FIFA 22 FUT Champions Finals

Snipen

In elke FIFA lijkt het steeds gemakkelijker te worden om snel coins te verdienen. Hierdoor raakt snipen een beetje op de achtergrond. Ben je echter een goede sniper, dan is het raadzaam om dit elke dag in het begin te doen. Met snipen wordt bedoeld om spelers ver onder hun waarde van de markt te kopen. Om vervolgens direct met winst te doorverkopen. Echter zijn er veel bots en illegale scripts waardoor je echt een meester moet zijn om daadwerkelijk een goede deal te snipen.

Martijn Rijnbeek
Martijn RijnbeekRedacteurDé FIFA fanaat van Nederland
Martijn Rijnbeek