Artikel

Win alles in FIFA 21 Ultimate Team co-op met deze guide

Win alles in FIFA 21 Ultimate Team co-op met deze guide

In FIFA 21 is het voor het eerst mogelijk om samen online met je vrienden de populaire game mode FIFA Ultimate team te spelen. De co-op functionaliteit is in Squad Battles, Division Rivals en vrienschappelijke wedstrijden beschikbaar. In dit artikel geven wij jou een FIFA 22 co-op guide, waardoor jij het het maximale uit deze FIFA 21 co-op haalt.

Langverwachte wens in vervulling

De afgelopen jaren werd de vraag voor een co-op functionaliteit in FIFA Ultimate team alsmaar groter. Ontwikkelaar Electronic Artsheeft daarom voor veel FIFA-spelers een wens in vervulling gebracht om dit voor de populaire game mode uit te brengen. Een toevoeging die voor nog meer speelplezier moet zorgen en je de mogelijkheid geeft om de gehele FUT-ervaring samen met je vrienden te beleven.

Wat is co-op binnen FIFA 21?

Laten we bij het begin beginnen. Iedereen heeft wel eens van de term co-op gehoord. De letterlijke vertaling in het Nederlands is 'in samenwerking'. Tegenwoordig heb je in bijna elke online game wel een co-op functionaliteit om met je vrienden tegen andere te spelen. In Battle Royale games als Fortnite is dit natuurlijk enorm populair. Het was daarom gek dat dit niet een optie was binnen FIFA 21. Althans, binnen FIFA Ultimate Team. Binnen game modes als seizoen was dit wel al vrij lang mogelijk.

In FIFA 21 speel je altijd alleen tegen een andere solo-speler. Met de co-op functionaliteit kan jij dus nu ook samen met één vriend de strijd aangaan tegen andere solo spelers of duo's.

FIFA 21 co-op guide

Binnen Ultimate Team zie je nu rechtsonderin het scherm hoeveel vrienden er online zijn. Dit is ook het menu waarmee jij een co-op sessie start.

Met R2 op de PlayStation en RT op de Xbox open jij deze zogeheten vriendenwidget. Je krijgt dan een mooi overzicht te zien van al je vrienden die online zijn binnen FIFA.

FIFA 21 Co-op scherm 1

Co-op lobby

Selecteer de online vriend waarmee jij een co-op sessie wil starten. Vervolgens wordt jij naar de co-op lobby gebracht. Daarna is het wachten tot de uitnodiging geaccepteerd wordt. Gebeurt dit niet, dan kan je natuurlijk gewoon de sessie beëindigen. Wel zo handig natuurlijk om dit van te voren af te spreken zodat jij niet extreem lang moet wachten om een potje FIFA te spelen.

FIFA 21 co-op scherm 2

Captain

De speler die de co-op lobby start wordt de captain van het team. Dit betekent dat er gespeeld gaat worden met het elftal van de captain. De captain moet tevens de wedstrijd opstarten. Wil je liever met het elftal van de andere speler spelen? Dan moet je dus die persoon de co-op lobby laten starten.

Speltypes

In de co-op lobby heb je de keuze tussen drie speltypes. Squad Battles, Division Rivals en vriendschappelijke wedstrijden. In Squad Battles en Division Rivals zijn er een beperkt aantal wedstrijden die meetellen in de weekscores. Als voorbeeld tellen alleen de eerste dertig gespeelde wedstrijden mee voor de Division Rivals wekelijkse rank. Inclusief gespeelde Weekend League-wedstrijden. Beide spelers krijgen dezelfde hoeveelheid aantal punten bij het uitspelen van een wedstrijd.

Let wel op: als één speler de maximaal aantal wedstrijd gespeeld heeft, verdienen beide spelers geen punten meer voor de weekscore. Wel is het nog mogelijk om doelstellingen te voltooien en Weekend League-kwalificatiepunten bij elkaar te spelen.

FIFA 21 co-op matchmaking

Een ander belangrijk gegeven is dat de matchmaking gebaseerd wordt op de speler met de hoogste rank. Niet die van de captain dus. Zit de captain in divisie 8 en de duo partner in divisie 2, dan wordt er een wedstrijd gezocht binnen divisie 2.

Begin jij een co-op lobby, dan betekent het niet gelijk dat jij ook alleen tegen andere duo's komt die samen online FIFA Ultimate Team spelen. Die optie is er ook niet. Je hebt namelijk de keuze om alleen tegen solo-spelers te spelen, of gematcht te worden tegen een duo of solo.

FIFA 21 co-op matchmaking

Doelstellingen

De co-op functionaliteit zorgt voor nieuwe ervaringen en leuke momenten. Desondanks heeft de co-op functie nog veel meer te bieden. Zo heb jij de mogelijkheid om samen met andere aan doelstellingen te werken. EA heeft zelfs een aantal co-op doelstellingen toegevoegd. Hierdoor heb je naast plezier ook nog verschillende doelen en rewards waar je met andere kan gaan voor strijden.

Geen co-op Weekend League

Het is niet mogelijk om in co-op de Weekend League te spelen. De Weekend League is namelijk de plaats waar spelers onder andere de mogelijkheid hebben om zich te plaatsen voor kwalificatie-toernooien. In deze competitieve setting hoort co-op niet thuis. Wellicht dat we in de toekomst wel een aparte co-op Weekend League terug zien. Misschien zelfs al in FIFA 22? Laten we duimen!

FIFA 21 Co-op tips

Om dit artikel af te sluiten willen we je nog een aantal tips meegeven voor co-op binnen FIFA 21 Ultimate Team:

  • Speel met het beste team.
  • Werk tegelijk aan doelstellingen om rewards vrij te spelen.
  • Goede communicatie en weten wat je elkaar kan verwachten is enorm belangrijk voor de winst.
Martijn Rijnbeek
Martijn RijnbeekRedacteurDé FIFA fanaat van Nederland
Martijn Rijnbeek