Artikel

Wanneer komt de FIFA 22 Demo?

Wanneer komt de FIFA 22 Demo?

Voor de release van FIFA brengt Electronic Arts elk jaar een demo uit. Op deze manier krijg jij een voorproefje van FIFA 22. In dit artikel verzamelen we alle informatie tot nu toe over de FIFA 22 demo.

Alle FIFA liefhebbers zitten in de zomer met veel ongeduld te wachten tot de nieuwe FIFA uit komt. De FIFA 22 demo is ongeveer twee weken voor de release de eerste mogelijkheid om verbeteringen en veranderingen aan het spel te testen. De demo is nooit de definitieve versie van de game, hoewel het altijd wel een indicatie geeft hoe de nieuwe FIFA speelt. Dat betekent dat spelers vaak op basis hiervan al een mening vormen. Een mening die vaak met de release niet meer van toepassing is.

FIFA 22 demo release

Net als iedereen gaan wij in de zomer aftellen tot de release van de FIFA 22 demo. De laatste jaren heeft EA de demo altijd ongeveer twee weken voorafgaand aan de release van de volledige game uitgebracht. Het is op dit moment nog onbekend wanneer de FIFA 22 aankondiging plaatsvindt.

Wat we daarnaast niet moeten vergeten is dat we afgelopen jaar geen FIFA 21 demo hadden. Dit werd door EA last minute naar buiten gebracht. In de berichtgeving gaf EA toen aan om meer te willen focussen op de volledige game. De game werd twee weken later uitgebracht dan normaal, dus dit was opzich geen opvallende keuze van EA.

Het is dan ook nog maar de vraag of we met FIFA 22 een demo te zien krijgen. Van wat we tot nu toe weten verwachten wij dit jaar wel weer een FIFA 22 demo. Het is echter nog even afwachten totdat we meer informatie hierover krijgen vanuit EA.

FIFA 22 demo downloaden

Indien de FIFA 22 demo uitkomt dit jaar is deze beschikbaar als gratis download voor de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S en PC via de gebruikelijke online winkels. Deze vind je in de bekende PlayStation Store, Xbox Live Store en Origin Store.

FIFA 22 demo content

In de FIFA 22 demo heb jij de mogelijkheid om met een kleine selectie van teams offline te spelen. Dit zijn vaak een aantal teams uit de grote competitie die tevens een partnership hebben met EA. Zo verwachten wij dat je onder andere kan spelen met Paris Saint-Germain, Liverpool, Borussia Dortmund en Real Madrid.

Helaas kan je dus alleen offline FIFA 22 uitproberen. Wat wel een optie is om gezellig met vrienden thuis, op het werk of een andere locatie de demo uit te proberen.

FIFA 22 Web App

Met de release van de FIFA 22 Web App heb jij de eerste mogelijkheid een start te maken met jouw FIFA 22 Ultimate Team. Op die manier kan jij je optimaal voorbereiden op de grote release.

FIFA 22 EA Access

Wil je nog eerder aan de slag gaan met FIFA 22? Dat kan! Door het aanschaffen van een EA Access abonnement heb jij de mogelijkheid om in totaal tien uur met de nieuwe FIFA aan de slag te gaan.

Martijn Rijnbeek
Martijn RijnbeekRedacteurDé FIFA fanaat van Nederland
Martijn Rijnbeek