Artikel

Haal het maximale uit de Early Access van FIFA 22 met deze tips

Haal het maximale uit de Early Access van FIFA 22 met deze tips

De officiële release van FIFA 22 is op 1 oktober. Als EA Play member geeft Electronic Arts een aantal voordelen voor EA games. Eén van die voordelen is de mogelijkheid om een week voor release aan de slag te gaan met FIFA 22 in Early Access. Wij zetten daarom een aantal belangrijke FIFA 22 Early Access tips voor je op een rijtje.

Update 22-09: Spelers hebben sinds woensdag 22 september 17:00 tot 10-uur Early Access met een EA Play abonnement.

Let op, met Early Access heb je maar 10 uur speeltijd. Dus hoe kan je deze 10 uur het beste besteden om een zo goed mogelijke start te maken in FIFA 22 Ultimate Team?

EA Play Abonnement afsluiten

Je hebt de optie om een EA Play-abonnement per maand of voor een jaar af te sluiten. Wil je alleen een EA Play membership voor de 10 uur aan FIFA 22 speeltijd? Dan raden wij aan om deze eind september af te sluiten. Zo ben je er zeker van dat je het afsluit als de 10 uur FIFA 22 speeltijd beschikbaar zijn. Je kan direct daarna gelijk de automatische betaling te annuleren.

Ben je van plan om FIFA-points te kopen? Doe dit dan ook tijdens dat het EA Play membership actief is. Je krijgt dan namelijk 10% korting.

FIFA points en pakketjes openen

Ben je van plan om FIFA points uit te geven aan de start van FIFA 22? Dan heb je de mogelijkheid om deze FIFA points al in FIFA 21 aan te schaffen. Bij het opstarten van FIFA krijg je namelijk eenmalig de optie op de FIFA points over te zetten van FIFA 21 account naar je FIFA 22 account. Eenmalig dus, dus klik niet te snel weg als deze pop-up op je scherm getoond wordt.

Om tijd te besparen is ons advies om tijdens de Early Access periode je pakketjes op de FIFA 22 web app te openen. Je kan namelijk de 10 uur speeltijd veel beter besteden om een lekkere start te maken aan FIFA 22 Ultimate Team. Tevens is het een aanrader om de Squad Building Challenges te voltooien op de web app. Zonder dat je het door hebt kan je wel eens veel tijd aan besteden om een SBC uit te puzzelen. Early Access kan je veel beter inzetten om zoveel mogelijk wedstrijden te spelen. Je kan namelijk de rest allemaal binnen de web app doen.

Pakketjes openen op de console is natuurlijk veel leuker dan op de web app. Als je dit toch liever doet, wacht dan tot de volledige game uit is. Tevens kan je ervoor kiezen om de FIFA 22 Ultimate Edition aan te schaffen. Dit geeft je vier dagen eerder toegang tot de volledige game. Ons advies is echter om wel zo snel mogelijk de pakketjes te openen, zodat je je coins totaal omhoog krikt en bijvoorbeeld je team voor een betere prijs kan kopen. Of zelfs besluiten te investeren en te focussen om coins te verdienen.

Division Rivals

Wij raden aan om Division Rivals te spelen. Met het nieuwe puntensysteem heb je de mogelijkheid om snel ranks omhoog te gaan en waardevolle beloningen vrij te spelen. Nieuw in FIFA 22 Ultimate Team is namelijk de nieuwe structuur van zowel Division Rivals als de Weekend League. Hierdoor kan je nog meer rewards vrij spelen binnen onder andere Division Rivals.

Net als vorige jaren krijg je wekelijks rewards. Gezien er met Early Access nog niet al te veel mensen FIFA 22 spelen, is het makkelijker om een hogere rank te halen dan als de volledige game uit is.

Vorig jaar in FIFA 21 moest je eerst vijf placement potjes spelen om in een Divisie gedropt te worden. Won je alle vijf de wedstrijden, dan kreeg je een bonus van maar liefst 100.000 coins. Bij vier wedstrijden was dit ook nog een mooi bedrag, namelijk 80.000 coins. Erg lekker natuurlijk aan de start! Deze placements matches zijn in FIFA 22 verleden tijd. Toch blijft het de moeite waard om Division Rivals te spelen nu je naast de wekelijkse rewards ook Season en Milestone rewards ontvangt.

Durf je het nog niet aan het online op te nemen tegen andere spelers? Of speel je liever offline wedstrijden? Dan kan je altijd nog besluiten om Squad Battles te spelen. De rewards zijn wel minder, maar in het begin redelijk om coins en rewards vrij te spelen. Als wij echter mochten kiezen, dan adviseren wij vooral op Division Rivals te richten.

FUT Draft

Heb jij FIFA-punten tot je beschikking, geduld en zie jij jezelf als een bovengemiddelde FIFA speler? Speel dan vooral de Online Draft. Als jij 60% van de tijd de finale van de FUT Draft kan halen of zelfs weet te winnen, dan is ons advies om zoveel mogelijk FUT Drafts te spelen. Dit is namelijk een hele effectieve manier om je FIFA-punten te besteden. Je hebt 15.000 coins of 300 FIFA-punten nodig om een FUT Draft te beginnen. In de winkel heb je voor 300 FIFA-punten tweemaal een 7.5k pack. Kom jij ver in de FUT Draft, dan heb jij onder andere kans op rewards als 45.000 coins, een Jumbo Rare Players Pack (100k waarde) en nog veel meer. Zelfs de slechtste reward als je de FUT Draft wint is beter dan pakketjes kopen in de winkel.

Indien jij moeite hebt met online wedstrijden te winnen, dan is de Single Player Draft ook een optie. Bij het winnen van een Single Player Draft ontvang je ook veel betere rewards dan rechtstreeks in de winkel pakketjes te kopen.

Vergeet niet de game af te sluiten

De laatste, maar zeker niet de onbelangrijkste tip. Sluit de game af als jij even weg moet, voor bijvoorbeeld een plas- of eetpauze! Laat jij FIFA 22 draaien, dan gaat dit namelijk af van de 10 uur speeltijd. Dit is natuurlijk erg zonde. Bij het opstarten van FIFA 22 in de Early Access periode krijg je telkens te zien hoeveel tijd je nog over hebt. Als je de tijd over een aantal wedstrijden wilt verspreiden, dan heb je op deze manier inzicht hoelang je nog over hebt.

Martijn Rijnbeek
Martijn RijnbeekRedacteurDé FIFA fanaat van Nederland
Martijn Rijnbeek