Artikel

Alle FIFA 22 Game Modes op een rij

Alle FIFA 22 Game Modes op een rij

In FIFA 22 zal, net als ieder jaar, FIFA Ultimate Team met afstand de populairste game-mode zijn. FIFA heeft, met in totaal tien verschillende game-modes, echter veel meer te bieden . In dit artikel behandelen we één voor één elke game-mode die beschikbaar is in FIFA 22.

FIFA Ultimate Team

FIFA Ultimate Team is al jarenlang een erg populaire game-mode onder voetbal- en FIFA fans. In FIFA 22 Ultimate Team draait het allemaal om jouw eigen droomelftal samen te stellen. Er zijn verschillende manieren om dit te bereiken. Zo zijn er zes speltypes binnen FUT 22 waarin het draait om het spelen van wedstrijden:

 • Squad Battles: Speel tegen selecties van andere spelers van over de hele wereld. Dit is een wekelijkse singleplayercompetitie met een eigen klassement waar je voor elke rang betere beloningen ontvangt.
 • Division Rivals: Een weekcompetitie voor alle vaardigheidsniveaus. Speel wedstrijden, stijg in rang en verdien beloningen.
 • FUT Champions: De meest competitieve game-mode binnen FUT. Meet je met de beste spelers van de wereld. Hoe hoger je rang, hoe beter je beloningen.
 • FUT Draft: Stel een selectie samen en ga aan de slag om rewards vrij te spelen. Hoe vaker je wint, des te deter de rewards. Zowel online als offline mogelijk.
 • FUT Friendlies: Speel online en offline wedstrijden met een uniek aanbod aan voetbalregels. Vergelijkbaar met de kick-off game mode.
 • Coöp: Speel Squad Battles of Division Rivals samen met een vriend of vriendin.

Binnen elk speltype heb je de mogelijkheid om rewards vrij te spelen. Deze rewards bestaan voornamelijk uit coins en packs. Daarmee kun je je team continu verbeteren. Zijn de rewards alleen niet genoeg, dan kun je ook nog ervoor kiezen om te gaan traden.

FIFA 22 Ultimate Team Squad Tab

VOLTA Football

De game mode VOLTA Football is een authentieke en kleinschalige voetbalervaring die je terubrengt naar de straten. In plaats van stadions speel je op voetbalvelden overal ter wereld. Volta Football doet een beetje denken aan de FIFA Street-games die EA vroeger uitbracht naast de normale FIFA-games. Er zijn drie speltypes in VOLTA Football:

 • VOLTA Arcade: Keuze uit verschillende party games, denk aan trefbal en voetbaltennis.
 • VOLTA Squads: Speel alleen, vorm een team of val in bij een wedstrijd om beloningen te verdienen en aan online evenementen mee te doen.
 • VOLTA Seasons: Vergelijkbaar met seizoenen in FUT 22. Een seizoen duurt ongeveer zes weken, bestaat uit één update en nieuwe content.

FIFA 22 VOLTA FOOTBALL Selecties

Pro Clubs

Pro Clubs is een online game-mode waar jij de mogelijkheid hebt om een eigen virtuele profspeler te maken en deze helemaal te ontwikkelen tot een topspeler. Je kan zelf je positie kiezen en samen spelen met in totaal elf vrienden tegelijk. Binnen Pro Clubs zijn seizoenen en bekertoernooien beschikbaar.

FIFA 22 Profclubs drop-in

Kick-Off

Kick-Off (aftrap in het Nederlands) is een perfecte game mode om even lekker tussen het werken op kantoor, of thuis tegen vrienden, een potje FIFA te spelen. Naast een standaard voetbalwedstrijd zijn er binnen kick-off verschillende wedstrijd-varianten beschikbaar die perfect zijn om het gezellig te hebben met collega's en/of vrienden. Hier worden er andere regels gehanteerd dan bij een normale voetbalwedstrijd. Dit geeft een leuke twist aan een potje FIFA en zorgt ervoor dat jij geen pro hoeft te zijn om anderen te verslaan.

 • Classic Match: Speel een klassieke wedstrijd met teams naar keuze.
 • House Rules: Kies uit een van de huisregels om de wedstrijd een andere twist te geven.
 1. Mystery Ball: Als de bal uit gaat is er een kans dat de bal terugkeert als een geluksbal. Dit geeft in boost in schieten, passen, dribbelen, snelheid of al deze boosts tegelijk.
 2. King of the Hill: Vecht voor balbezit in een willekeurig opduikend vak om een doelpunten-bonus te ontvangen.
 3. No Rules: Speel een wedstrijd waar buitenspel, overtredingen en kaarten niet bestaan.
 4. Headers & Volleys: Doelpunten tellen alleen als je in het doel kopt of raak schiet met een volley.
 5. Survival: Wanneer er een doelpunt wordt gescoord, wordt er een willekeurige speler van het scorende team van het veld gestuurd. Dit gaat tot een maximum van vier spelers.
 6. Long Range: Doelpunten die van buiten de zestien worden gescoord tellen dubbel.
 7. First to…: Dit speltype geeft je de mogelijkheid om zelf te bepalen wanneer een wedstrijd eindigt.
 • UEFA Champions League: Speel een UEFA Champions League wedstrijd. Keuze uit groepsfase wedstrijd, halve finales (thuis en uit) en de grote finale.
 • Cup Final: Kies een bekercompetitie om de finale van de beker te spelen.
 • Home and Away: Speel twee wedstrijden (thuis en uit) om een winnaar te bepalen. De speler met de hoogst gecombineerde score wint.
 • Serie: Speel in een serie van drie of vijf wedstrijden om de uiteindelijke winnaar van de competitie te bepalen.

Tournaments

In de game mode tournaments kan je zoals de naam al doet vermoeden verschillende toernooien spelen. Je hebt de keuze om een eigen toernooi samen te stellen of een bestaand toernooi te kiezen. Voor de Eredivisie kan je bijvoorbeeld de competitie en het bekertoernooi spelen met een team naar keuze. Tevens is een internationale cup voor dames een toernooi dat beschikbaar is in dze game mode.

Skill Games

Ben je nieuw binnen FIFA of wil je beter bekend raken met de gameplay? Dan zijn de skill-games een uitstekende optie. In deze skill-games kan jij letterlijk alles oefenen om een betere FIFA-speler te worden. Naast het leren van de basisonderdelen zoals dribbelen, passen, schieten en verdedigen, kan je ook per onderdeel de diepte in gaan. De volgende onderdelen zijn beschikbaar als skill-game:

 • De basis
 • Dribbelen
 • Grondpass
 • Lange Pass
 • Verdedigen
 • Doelman
 • Dode spelmomenten
 • Schieten
 • Oefenscenario's

Bij elk onderdeel begin je makkelijk, met de beginner-moeilijkheidsgraad, en kan je je langzaam opwerken tot de geavanceerde trainingen. Deze zullen een echte uitdagingen bieden en je FIFA-skills naar een nieuw niveau brengen.

Practice Arena

In de oefenarena ben je letterlijk vrij om van alles te doen wat je wilt. Het is de perfecte ruimte om even warm te draaien of om bijvoorbeeld skill moves te oefenen. Je kan naast de speler ook de kant kiezen van de keeper. Mocht je willen oefenen om een betere keeper te worden in bijvoorbeeld Pro Clubs.

Seasons

In seizoenen speel je voor trofeeën en promotie met een willekeurige club naar keuze. Je begint bij Divisie 10 en het doel is om te levelen, oftewel promoveren naar Divisie 1.

Coöp Seasons

De coöp variant van seizoenen. In plaats van dat je in je eentje speelt heb je hier de optie om dit met vrienden te doen.

Online Friendlies

Wil je online even een standaard wedstrijd spelen tegen vrienden? Dat kan binnen de Online Friendlies. Daar kun je eenvoudig je vrienden uitnodigen om ze vervolgens in te maken. Het leuke is dat de voortgang wordt bijgehouden, zo kan je makkelijk zien wie er wel en niet mag opscheppen over zijn FIFA-skills.

Martijn Rijnbeek
Martijn RijnbeekRedacteurDé FIFA fanaat van Nederland
Martijn Rijnbeek