Artikel

FIFA 22 Icons: alle informatie op een rij

FIFA 22 Icons: alle informatie op een rij

Icons keren ook in FIFA 22 Ultimate Team gewoon terug. Geen verrassing natuurlijk, maar het is altijd afwachten welke nieuwe oud-spelers worden toegevoegd aan de Icon lijst en of er nog andere nieuwtjes rondom de Icons bekend worden gemaakt. Electronic Arts FIFA heeft laten weten dat er in FIFA 22 vier nieuwe Icons worden toegevoegd. Een daarvan is niemand minder dan Robin van Persie.

Wat zijn Icons?

Icons in FIFA Ultimate Team bestaan uit klassieke, legendarische spelers die inmiddels gestopt zijn met voetbal. EA brengt deze spelers terug in de vorm van Icons. Icon-spelers zijn alleen beschikbaar in FIFA 22 Ultimate Team en niet in andere game modes. Dit geeft je de unieke mogelijkheid om een team te vormen bestaande uit spelers van nu en vroeger. Icons hebben een grotere zeldzaamheid in de game dan andere kaartjes. Hierdoor zijn ze lastiger verkrijgbaar en zijn Icons, zeker in het begin, erg prijzig.

Icon varianten

Icons vormen al jarenlang een belangrijk onderdeel van FIFA Ultimate Team. In de eerste jaren hadden de spelers elk maar één Icon kaartje. Later werden dit er drie. Sinds FIFA 19 hebben we zelfs een vierde Icon variant gekregen. Elke Icon variant weerspiegelt een specifiek moment uit de carrière van de desbetreffende Icon. De Icon varianten zoals we die nu kennen:

 • Base Icon
 • Middle Icon
 • Prime Icon
 • Icon Moments

Deze varianten worden niet in chronologische volgorde van de spelerscarrière gebruikt. Het is een prestatiegerichte volgorde. De Prime Icon weerspiegelt bijvoorbeeld de periode dat de Icon speler in de beste vorm van zijn carrière was. Icon Moments reflecteert een belangrijk en iconisch moment uit de carrière van de Icon.

FIFA 22 Icon Varianten

Icon Releases

Alle Icon varianten zijn niet direct vanaf het begin beschikbaar. In de afgelopen jaren voegde EA elke variant geleidelijk toe aan de game. Bij de start van FIFA 22 Ultimate Team zijn alleen de Base en Middle Icon beschikbaar in de game. Prime Icons worden vaak rond de kerstperiode beschikbaar gemaakt. De Icon Moments pas in het eerste kwartaal van 2022.

Bij het toevoegen van nieuwe varianten worden anderen juist weer uit pakketjes gehaald. Je wilt natuurlijk liever geen Base Icon variant in pakketjes krijgen als er ook Prime Icons in pakketjes zitten. De Icon varianten die niet meer in pakketjes zitten kan je wel nog gewoon op andere manieren verkrijgen. Zo zijn ze nog op de markt beschikbaar.

Hoe werken Icons?

Het mooie aan Icons in FIFA 22 is dat ze met iedereen in je team linken. Je hoeft dus niet specifiek je team om te gooien om een Icon in je team toe te voegen. Icons hebben met elke speler namelijk een zwakke, oranje link. Is een Icon van dezelfde nationaliteit als een andere speler, dan hebben ze een sterke, groene link.

Nieuwe Icons in FIFA 22

Vorig jaar in FIFA 21 werden er maar liefst elf nieuwe Icons uitgebracht in de game. Dit jaar blijft het bij vier namen. Zeker niet de minste met zelfs een nieuwe Nederlandse Icon, namelijk Robin van Persie. Naast van Persie zien we Cafu en Iker Casillas nieuw dit jaar als Icon in de game. Aan Casillas hebben we natuurlijk slechte herinneringen door de WK Finale in 2010. Een vierde naam wordt nog later bekendgemaakt. Men verwacht dat dit Wayne Rooney gaat zijn.

Embedded content: https://twitter.com/EASPORTSFIFA/status/1436732601985814536?s=20

Icon Robin van Persie
FIFA 22 Icon Robin van Persie

Icon Iker Casillas
FIFA 22 Icon Iker Casillas

Icon Cafu
FIFA 22 Icon Cafu

Alle Icons op een rij

Met de vier nieuwe Icons brengt dit het totaal op 105 Icons. De volledige Icon lijst ziet er als volgt uit:

FIFA 22 alle Icons

Nederlandse Icons in FIFA 22

Met van Persie als nieuwe Icon brengt dit het totaal van Nederlandse Icons in FIFA 22 op twaalf:

 • Robin van Persie
 • Johan Cruyff
 • Ruud Gullit
 • Marco van Basten
 • Dennis Bergkamp
 • Ruud van Nistelrooy
 • Patrick Kluivert
 • Edwin van der Sar
 • Ronald Koeman
 • Clarence Seedorf
 • Marco Overmars
 • Frank Rijkaard

Icon SBC's

De FIFA community is groot fan van de Icon Squad Building Challenges (SBC's) in FIFA Ultimate Team. In FIFA 21 keerde de SBC's terug in de game. Dit geeft je een unieke mogelijkheid om op een andere manier Icons te verkrijgen. In FIFA 21 werden niet altijd de beste varianten van de Icons beschikbaar gesteld als SBC. De top tier Icons, zoals een Ruud Gullit werden ook pas beschikbaar in de SBC sectie in de laatste weken van de game. Dit werd niet heel goed ontvangen binnen de community. Hoe EA dit in FIFA 22 gaat vormgeven is nog afwachten. Verwacht wordt dat dit niet heel verschillend gaat zijn als in FIFA 21.

Icon SBC's werken net als elke andere SBC in de game. Je levert een selectie aan spelers in, waarvoor jij vervolgens een specifieke reward ontvangt. In dit geval een Icon. Icon SBC's zijn wel altijd de meest prijzigste SBC's in de game, waardoor je flink wat coins ofwel spelers moet inleveren. Heb je veel onverhandelbare, hoge rated spelers dan is dit een uitstekende manier om deze hiervoor te gebruiken.

Icon Swaps

Icon Swaps maken het mogelijk om door het spelen van de game Icons als het ware vrij te spelen. Door het voltooien van objectives en challenges ontvang je Icon Swaps Tokens die je kan inleveren voor rewards binnen de SBC's sectie. In Icon Swaps zijn er verschillende pakketjes en Icons te unlocken. In FIFA 21 werden er in totaal vier verschillende Icon Swaps uitgebracht. Het is de verwachting dat Icon Swaps ook terugkeren in FIFA 22.

FUT Heroes

Dat we dit jaar maar vier nieuwe Icons zien in FIFA 22 mag de pret niet drukken. Met FUT Heroes brengt EA namelijk ook op een andere, nieuwe manier oud voetballers terug in FIFA Ultimate Team.

FIFA 22 FUT Heroes

Martijn Rijnbeek
Martijn RijnbeekRedacteurDé FIFA fanaat van Nederland
Martijn Rijnbeek