Artikel

De beste Icons in FIFA 22? Dit zijn ze!

FIFA 22 Icons

Het is even zoeken naar de beste Icons in FIFA 22. De legendarische voetballers van vroeger, die door EA Sports een ereplekje in het spel hebben gekregen, kunnen erg waardevol zijn, maar zijn soms ook zinloos om in je team te hebben. Daarom zetten wij de beste opties voor jouw FIFA 22 Ultimate Team op een rijtje.

Al jarenlang brengt EA Sports via zogeheaten Icon-kaarten legendarische voetballers terug op het veld. De spelers van weleer, die gestopt zijn met professioneel voetballen, worden in de game vereeuwigd met een unieke kaart. Momenteel zijn er zelfs vier verschillende soorten Icon-kaarten (Base, Middle, Prime en Moments) en staat de teller op 105 Icons in FIFA 22. Maar welke wil jij nou echt in je team hebben? Lees het hier!

FIFA 22 Pele

Pelé (Prime) – 98 – CAM

We beginnen met een absoluut waanzinnige kaart. Icons staan natuurlijk bekend om torenhoge statistieken, maar het Braziliaanse fenomeen Pelé brengt het begrip Icon naar een hoger niveau. De discussie of hij in het echt de beste voetballer ooit was, laten we in het midden, maar in FIFA 22 liegen de cijfers niet. Zijn 98 rating is ongeëvenaard en maakt hem een superiere speler voor jouw team.

Zoals met alle Icons heeft Pelé de Icon-competitie en het Icon-team, dus hoef je daar niet op te letten. Je kunt natuurlijk wel op zoek naar de perfecte link door hem met een Braziliaanse speler te koppelen. Bijvoorbeeld met Neymar, die wij onder andere aanraden in het artikel over de beste aanvallers in FIFA 22. Het enige opvallende aan Pelé is zijn matige fysieke kracht (76), maar dat maakt hij ruimschoots goed met 95 pace en 96 dribbling.

FIFA 22 Diego Maradona

Diego Maradona (Prime) – 97 – CAM

De meest legendarische Argentijnse voetballer is zonder twijfel Diego Armando Maradona. ‘Pluisje’ stond tijdens zijn carrière vooral bekend om zijn magistrale voetbaltalent, en kwam daarna ook wel eens negatief in de schijnwerpers. Zo was zijn drugsgebruik en aparte gedrag regelmatig onderwerp van gesprek in de pers, met als dieptepunt vanzelfsprekend zijn overlijden op 25 november 2020.

Momenteel is Maradona nog een van de beste Icons in FIFA 22, maar de vraag is of hij die plek weet te behouden. Er gaan namelijk sinds enige tijd geluiden dat EA Sports hem misschien wel uit het spel moet verwijderen vanwege een lopende rechtszaak. Zolang daar nog niets is besloten, raden wij de Argentijn absoluut aan. Probeer vooral eens zijn wereldgoal na te bootsen en dribbel de verdediging van je tegenstander helemaal dol dankzij zijn 97 rated dribbling skills en vijf sterren FIFA 22 skill moves.

FIFA 22 Ronaldo

Ronaldo (Prime) – 96 – ST

De tweede Braziliaan in deze lijst is Ronaldo, die in een ver verleden zelfs nog in Nederland voor PSV speelde. Daarna ging hij topclubs als Barcelona, Real Madrid en AC Milan af. Het spreekt voor zich dat deze spits van EA Sports een Icon-kaart heeft gekregen, want zonder aarzelen zal iedere voetballiefhebber hem in een adem noemen met de anderen in dit artikel.

Ronaldo is een topspits en zet je dus ook in je team om goals te maken. Met een finishing statistiek van 98 zijn er maar weinig in de game die aan hem kunnen tippen. Gepaard met 97 pace en 95 shooting is de Braziliaan een wandelende doelpuntenmachine. Zijn fysieke gesteldheid is echter, net als die van Pelé en Maradona, niet extreem goed (76), dus hou hier rekening mee.

FIFA 22 Zinedine Zidane

Zinedine Zidane (Prime) – 96 – CAM

Alweer een aanvallende middelvelder in de lijst, dit keer eentje uit Frankrijk. Zidane heeft zijn strepen natuurlijk verdiend door van onschatbare waarde te zijn voor het Franse elftal én voor teams als Juventus en Real Madrid. Het einde van zijn carrière was vooral opmerkelijk te noemen. Tijdens de finale van het WK in 2006 kreeg Zidane een rode kaart vanwege het uitdelen van een kopstoot aan Marco Materazzi van Italië.

Desalniettemin werd Zidane toen uitgeroepen tot beste speler van het toernooi en dat toonde zijn klasse wel aan. De Icon-kaart van Zidane blinkt vooral uit door zijn vijf sterren skill moves én vijf sterren weak foot. Hij is op het middenveld in staat om zelf een actie te maken, maar ook om de perfecte pass te versturen naar een van je aanvallers. Zidane kun je er dus zeker bij hebben.

FIFA 22 Puskas

Ferenc Puskás (Prime) – 94 – CF

De Voetballende Majoor, zo werd Ferenc Puskás in Nederland ook wel genoemd. De Hongaar heeft een unieke loopbaan, want na zijn 10 jaar bij Boedapest Honvéd verkaste hij naar Real Madrid, waar hij zijn volledige carrière vervolgens zou blijven. Maar liefst negen jaar bleef hij bij De Koninklijke en maakte hij 156 goals in 180 wedstrijden. Puskás verdiende alleen al op basis van die cijfers een Icon in FIFA.

Hij blinkt voornamelijk uit in het schieten en heeft met 96 rating dezelfde klasse als Pelé, de aanvoerder van deze lijst. De Hongaar heeft echter wel een zwakke plek, namelijk zijn drie sterren weak foot. Als je dus iets met deze speler uit wilt voeren, zul je het met zijn linkervoet moeten doen. Hou dat in je achterhoofd.

Stephen van Vlokhoven
Stephen van VlokhovenRedacteurIk vind het maar suf om een motto te hebben, maar je moet toch wat met deze ruimte.
Stephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van Vlokhoven