Artikel

Dit zijn alle FIFA 22 Promo Packs en events

Dit zijn alle FIFA 22 Promo Packs en events

Electronic Arts FIFA brengt door het gehele jaar nieuwe promo packs en events uit binnen FIFA 22 Ultimate Team. Dit zorgt ervoor dat FUT vernieuwend en verfrissend blijft waar je op elk moment nieuwe content kan verwachten. De meeste events hebben verbinding met het echte voetbal. Een voorbeeld is de Future Stars promo, waar de toptalenten een geboost, speciaal kaartje ontvangen. In dit artikel zetten wij de Promo Packs en Events op een rijtje die we terug gaan zien in FIFA 22 Ultimate Team.

Disclaimer: De onderstaande Promo Packs zijn nog niet allemaal bevestigd door EA. Onderstaand lijstje is een overzicht van de promo's en events die al zijn uitgekomen en wij verwachten in FIFA 22. Dit is tevens op basis van wat we vorig jaar in FIFA 21 hebben gezien.

Team of the Week

Elke week op woensdag klokslag 19:00 brengt EA een Team of the Week uit. Zoals de naam al zegt zitten hier de spelers in die in de afgelopen speelronde geschitterd hebben. Als een speler een hattrick scoort dan is de kans aannemelijk dat de desbetreffende speler in het TOTW zit. EA selecteert echter het TOTW, wat inhoudt dat er geen specifieke targets zijn waardoor een speler 100% een TOTW kaartje krijgt.

Nieuw dit jaar is de Featured TOTW speler. Dit betekent dat één speler binnen het TOTW een extra boost ontvangt, zoals in onderstaande afbeelding te zien is.

FIFA 22 Team of the Week Featured Boost

Ones to Watch

Op de dag van de grote FIFA release start EA ook elk jaar de Ones to Watch promo. Binnen de Ones to Watch zien we spelers terug die afgelopen zomer een transfer hebben gemaakt. Het OTW-kaartje heeft het gehele jaar de mogelijkheid om een upgrade te krijgen. Als bijvoorbeeld de speler in het TOTW zit. Door de knotsgekke en drukke transferzomer brengt EA naast twee OTW teams ook twee mini teams uit. Hierdoor zien we in totaal 28 OTW spelers dit jaar.

In FIFA 22 hebben de OTW-kaartjes ook een eenmalige +1 upgrade mogelijkheid als het team van de desbetreffende speler vanaf 1 oktober vijf keer wint van de tien eerstvolgende competitieduels.

FIFA 22 Ultimate Team Ones to Watch Team 1

Rulebreakers

De Rulebreakers promo heeft EA vorig jaar in FIFA 21 voor het eerst geïntroduceerd. Daarvoor werd het ook wel Ultimate Scream genoemd. Het is de promo die EA uitbrengt tijdens Halloween. In deze promo zien we spelers die een grote boost krijgen van één statistiek. Zo kreeg Harry Kane opeens veel pace erbij wat Kane interessanter maakte om te gebruiken in de game.

FIFA 21 Rulebreakers

Road to the Final

De Road to the Final staat in het teken van de Europese competities. Spelers die actief zijn in de Champions League of Europa League komen in aanmerking voor een RttF kaartje. Het heeft veel weg van de OTW promo. Alleen dat het hier gaat om teamprestatie in plaats van individuele prestaties. Een RttF wordt geüpgraded nadat het team van de desbetreffende speler een ronde verder komt in een van de twee Europese toernooien.

Dit jaar hebben we voor het eerst een derde Europese competitie erbij in de vorm van de UEFA Conference League. Of we ook hiervoor RttF kaartjes ontvangen is nog even afwachten.

Road to the Final Team 3 FIFA 21

Black Friday

Black Friday is wereldwijd een groot evenement waarin koopjes centraal staan. Binnen FIFA is dit helaas niet het geval. Tijdens Black Friday werd afgelopen jaren het Best of Team of the Week uitgebracht. Oftewel werden de beste TOTW spelers tijdelijk opnieuw uitgebracht binnen de pakketjes.

In FIFA 21 werd er tevens Record Breakers kaartjes tijdens deze periode toegevoegd. Dit waren spelers die een specifiek record verbroken hebben.

FIFA 21 Record Breakers 1

Team of the Tournament: Group Stage

Nadat de groepsfases zijn gespeeld van de Europese toernooien brengt EA het Team of the Tournament: Group Stage uit. Dit is een selecite spelers die in het Europese toernooi tijdens de groepsfase de grootste indruk hebben achtergelaten.

FIFA 21 Team of the Group Stage

FUT Freeze

Kerst is natuurlijk een van de leukste periodes van het jaar. Dit was ook in FIFA het geval. FUTmas was een erg populaire promo waar veel spelers al vanaf de start van een nieuwe FIFA weken naar uitkijken. In FIFA 21 gooide EA echter het roer om met het uitbrengen van de FUT Freeze promo. Met speciale kaartjes, zowel in SBC's als in pakketjes. Dit had helaas niet dezelfde vibe als FUTmas. Laten we hopen dat FUTmas in FIFA 22 terugkeert.

FIFA 21 Ultimate Team FUT Freeze

Icon Swaps

Met Icon Swaps hebben spelers de mogelijkheid om via in-game objectives diverse Icons en pakketjes vrij te spelen. In FIFA 22 werden vier Icon Swaps promo's uitgebracht. Pas in de vierde Icon Swaps werden er erg goede Icons toegevoegd die je kon vrijspelen. Daardoor werd er door veel spelers in de eerste drie Icon Swaps voor andere rewards gekozen zoals pakketjes.

FIFA 21 Icon Swaps 4

Showdown

In FIFA 21 introduceerde EA voor het eerst de SBC Showdowns. Hierin wordt een speciale wedstrijd uitgelicht en twee spelers tegen elkaar opgezet. Het team van de speler die wint ontvang een +2 upgrade, bij een gelijkspel krijgen beide spelers een +1 upgrade. Zo zagen we vorig jaar voor de topper AFC Ajax tegen PSV Eindhoven een Showdown Klaiber en Malen. Door het gelijkspel kregen beide spelers een +1 upgrade. Showdown Klaiber was vervolgens voor geruime tijd een erg sterk kaartje.

FUT 21 Showdown

Headliners

Headliners zijn te vergelijken met de OTW en RttF kaartjes. Headliners hebben echter de mogelijkheid om op twee manieren een upgrade te krijgen:

  • Indien de speler in het TOTW zit.
  • Indien het team van de desbetreffende speler vier competitieduels op rij weet te winnen.

FIFA 21 Headliners 1

Team of the Year

De elf beste spelers van het afgelopen kalenderjaar staan centraal binnen het Team of the Year. Dit is een team dat door EA zelf wordt samengesteld. Elk jaar wordt er tevens een twaalfde man gekozen.

In FIFA 21 had EA voor het eerst ook TOTY Honourable Moments uitgebracht. Dit zijn spelers die net buiten het TOTY vallen maar op deze manier alsnog een geboost kaartje ontvangen.

FIFA 21 Team of the Year

Future Stars

Met de Future Stars geeft EA extra aandacht aan de grote talenten binnen het hedendaagse voetbal. Spelers waarvoor een grote toekomst voorspelt wordt geeft EA een Future Stars kaartje. Dit kaartje moet een indicatie geven in de potentie die de talenten hebben.

FIFA 21 Ultimate Team: Future Stars

What If

In FIFA 21 heeft EA voor het eerst de What If promo uitgebracht. Spelers met een What If kaartje hebben de optie om een eenmalige +2 upgrade te ontvangen. Aanvallers en middenvelders maken kans op deze upgrade als het team van de speler binnen de eerstvolgende vijf wedstrijden minimaal zes keer scoort. De verdedigers moeten in de vijf wedstrijden minstens één clean sheet noteren. In afgelopen FIFA leken deze objectives lastiger te bereiken dan van tevoren verwacht.

FIFA 21 What If

FUT Player Days

Tijdens FUT Player Days was het tijdelijk mogelijk om twee pakketjes te krijgen voor de prijs voor één. In FIFA 21 was dit een erg korte promo waarin verder niets speciaals werd gebracht. Het zorgde vooral voor veel onrust op de markt.

FIFA 21 FUT Player Days

FUT Birthday

FUT Birthday staat in het teken van de verjaardag van FIFA Ultimate Team. Populaire FUT spelers maken kans op een FUT Birthday-kaartje, waar de Weak Foot of Skill Moves een upgrade krijgen van de speler. Zo kregen we in FIFA 21 een Youcef Atal die naast een 5 star Weakfoot heeft ook 5 star Skill Moves.

FIFA 21 Ultimate Team: FUT Birthday

Team of the Season

Na het einde van alle competities brengt EA de Team of the Season promo. Een langlopende promo waarin in korte tijd enorm veel goede kaartjes door EA in de game worden toegevoegd. Elke speler krijgt namelijk een Team of the Season boost. Dit is een erg populaire periode binnen FUT. Mede omdat deze kaartjes ook in de Weekend League rewards als Red Player pick te verkrijgen zijn.

FIFA 21 Premier League Team of the Season

Festival of FUTball

Festival of FUTball was in afgelopen jaar de eerste zomer promo binnen de game. Dit stond vooral in het teken van het Europees Kampioenschap en de Copa America. Zo kregen we aan het begin van de toernooien Path to Glory-kaartjes die een upgrade potentie hebben op basis van de hoeveelheid gewonnen wedstrijden op het toernooi.

Naast deze kaartjes bracht EA de Summer Stars uit. Dit waren de spelers die de meeste indruk hebben gemaakt op de Internationale toernooien.

FIFA 21 Festival of FUTTball Team 2

FIFA 21 Summer Stars

Futties

De FUTTIES promo is de afsluitende promo van de desbetreffende FIFA. De beste kaartjes die EA in het jaar heeft uitgebracht worden opnieuw in pakketjes gestopt. Daarnaast zijn er onwijs veel FUTTIES spelers verkrijgbaar binnen de objectives en Squad Building Challenges. Populaire FIFA-spelers kregen een enorm geboost FUTTIES-kaartje. Daarnaast kan de community stemmen op potentiële spelers die ook een FUTTIES-kaartje ontvangen.

Dit is het moment van de game waarin het erg gemakkelijk en toegankelijk is om de topspelers te bemachtigen. Spelers hebben op dat moment enorm veel keus en alle prijzen zijn flink naar beneden.

FIFA 21 FUTTIES Batch 2

Martijn Rijnbeek
Martijn RijnbeekRedacteurDé FIFA fanaat van Nederland
Martijn Rijnbeek