Artikel

Vijf tips voor een vliegende start in FIFA 22

Vijf tips voor een vliegende start in FIFA 22

Het is bijna zover! Op 1 oktober is de grote release van FIFA 22. Als je FIFA 22 voor het eerst opstart is er zoveel te doen. Maar waar moet je beginnen? Wij geven jou vijf handige tips om een vliegende start te maken in FIFA 22.

Sinds begin juli kijken FIFA-fans rijkhalzend uit naar de release van FIFA 22. 11 juli maakte Electronic Arts FIFA bekend dat de FIFA 22 release op 1 oktober is. Nu is het moment daar en kan jij eindelijk aan de slag met FIFA 22. Er is zoveel te doen, maar jij moet keuzes maken waar jij je tijd als eerste aan gaat besteden. Om jou op weg te helpen, hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet zodat jij in FIFA 22 een vliegende start maakt.

Start eerder met FIFA 22!

De officiële release van FIFA 22 is op 1 oktober. Je hoeft echter niet tot oktober te wachten om met FIFA 22 aan de slag te gaan. Naar verwachting kan je in de derde week van september met EA Early Access al plezier beleven aan de volledige FIFA 22 game. Hiervoor dien je een EA Play abonnement af te sluiten waardoor jij toegang krijgt tot een proefversie van FIFA 22 bestaande uit tien uur speeltijd.

Met het aanschaffen van de FIFA 22 Ultimate Edition heb jij vier dagen early access zonder enige limieten. Hiermee kan jij al een mooie start maken aan FIFA 22 en loop je voor op het grootste gedeelte van de community.

Eerder hebben wij al de belangrijkste FIFA 22 datums opgesomd. Zorg ervoor dat je dit artikel in de gaten houdt en blijf op de hoogte van alle belangrijke momenten tot de grote release van FIFA 22.

Maak gebruik van de FIFA 22 web app en companion app

Als je FIFA speelt, heb je vast wel eens gehoord van de Web App en Companion App. De Web App (browser versie) en Companion App (mobiele app versie) geven jou de mogelijkheid om jouw club te managen zonder dat je de game hoeft op te starten. Je hebt hier toegang tot zo goed als alle functies van FIFA 22 Ultimate Team. Dit is een ideale manier om je club effectief te managen.

In het begin van FIFA 22 spelen deze apps een nog belangrijkere rol. Electronic Arts FIFA lanceert namelijk vlak voor Early Access al de Web App. Dit is het eerste moment dat jij aan de slag kan gaan met FIFA 22. Na het openen van de welkomst-pakketjes kan jij al zorgen dat je een vliegende start maakt. Je kan hier traden, investeren en Squad Building Challenges voltooien. Er zijn een aantal SBC's die de moeite waard zijn om te doen en kans te maken om een waardevolle speler te packen. Hiermee bouw je (hopelijk) alvast een groot aantal munten op die in het begin erg waardevol zijn.

Check je FIFA 22 settings

In al het enthousiasme wil jij zo snel mogelijk FIFA 22 opstarten en je eerste game spelen. Begrijpelijk, wij ook! Het is wel zo handig om eerst jouw settings te controleren voordat jij in je eerste potje FIFA 22 duikt. De instellingen worden niet automatisch meegenomen vanuit FIFA 21. Het is dan ook slim om even een foto te maken van jouw instellingen voordat je FIFA 21 verwijderd. Dan weet je zeker dat je niets vergeet.

Als de game een paar weken oud is dan wordt er meer duidelijk wat belangrijk is in de game en wat goed werkt. Het kan dan zo zijn dat je de instellingen weer moet aanpassen. Begin eerst met wat vertrouwd is, kijk wat wel en niet werkt en pas aan naar wens.

Handelen in FIFA 22

Elk jaar lijkt het makkelijker te worden om te handelen en coins te verdienen in FIFA. Onderschat het niet, want het blijft altijd een risico. Veel patronen zijn ieder jaar hetzelfde, alleen de markt reageert elk jaar anders. Door nieuwe content, meer kennis van handelen en nog veel meer randzaken. In het begin zijn de coins schaars, waardoor handelen ook meer een hot topic is dan later in de game.

Er is veel keus in het verdienen van coins in FIFA 22. Als we het hebben over handelen heb je de drie mogelijkheden aan de start van FIFA 22.

Snipen
Met snipen wordt bedoelt dat je spelers van de markt probeert te snoepen ver onder hun marktwaarde. Er zijn wel veel illegale bots die gebruikt worden, waardoor dit aardig lastig kan zijn.

Investeren
Tot de grote release van FIFA 22 zijn meta-spelers nog niet heel veel coins waard. Met als reden dat de meeste spelers nog niet een groot aantal coins hebben. Dit neemt toe naarmate er meer pakketjes worden geopend en men de volledige game in huis heeft. Heb jij coins over, dan kan dit een interessante optie zijn om coins te verdienen.

Handelen
Met handelen wordt je echt een meester in traden. Je houdt de markt en de trends in de gaten en probeert hierop te reageren. Let wel op, want de markt is, zeker in het begin, vrij instabiel. We raden dan ook aan om spelers niet te lang vast te houden als je ze later met winst wil verkopen. Met uitzondering van meta spelers. Elk klein beetje winst telt in het begin.

Eerste team bouwen in FIFA 22

In FIFA 22 draait het allemaal om jouw droomelftal samen te stellen. Maar waar moet je op letten bij het bouwen van je FIFA 22 team? Het is maar net waar jij de voorkeur aan geeft. Veel spelers bouwen een vrij goedkoop eerste team om wedstrijden te spelen en de munten balans langzaam op te bouwen. Meta spelers, vooral de spelers die een rating hebben van onder de 81, fluctureren erg veel in prijs. Erg zonde natuurlijk als jij een speler koopt van 10.000 coins en die een dag later voor de helft op te pikken is. Heb jij een beter team, dan worden de resultaten vanzelfsprekend ook beter.

Het advies vanuit ons is om vooral met een goedkoop team te starten, met hier en daar wellicht een uitzondering. Selecteer je aanvallers op snelheid en behendigheid. Voor de middenvelders is het goed om op zoek te gaan naar all-round spelers die van alles wat kunnen. In de verdediging wil je redelijke snelheid hebben, maar het moeten ook goede balafpakkers zijn.

Martijn Rijnbeek
Martijn RijnbeekRedacteurDé FIFA fanaat van Nederland
Martijn Rijnbeek