Artikel

Dit zijn de beste FIFA 22 trading tips

Dit zijn de beste FIFA 22 trading tips

In FIFA 22 Ultimate Team zijn er veel manieren om coins te verdienen. Traden is daar een van. Als jij een meester wordt in traden, dan is dit een van de beste en snelste manieren om aan coins te komen. Om jou op weg te helpen, zetten wij een aantal FIFA 22 trading tips op een rijtje. Dit geeft jou een mooie start om kennis te maken met het traden binnen FIFA 22.

Traden in FIFA 22 is naast de snelste ook de meest risicovolle manier om coins te verdienen. Traden, waar ook investeren onder valt, bied je nooit de garantie dat je daadwerkelijk winst maakt. De ene manier is uiteraard risicovoller dan de andere. De markt ontwikkelt zich elke dag. Om te gaan traden is het dan ook een must om zo goed als elke dag de trends in de markt in de gaten te houden.

Start FIFA 22

Hoe eerder je start met de intentie om veel coins te maken in FIFA 22, des te eerder je een grote hoeveelheid aan coins hebt. Hoe meer coins je hebt, des te beter team jij kan bouwen en hopelijk meer resultaat boeken in de wedstrijden.

De release van de Web App is het eerste moment dat jij aan de slag kan gaan met FIFA 22. Als jij eerder FIFA Ultimate Team gespeeld hebt, ontvang je een aantal welkomst-pakketjes. Dit geeft je een klein aantal munten waarmee jij de eerste stappen kan zetten met het traden. Doordat er nog zo weinig coins beschikbaar zijn in de game is het enorm lastig om aan het begin coins te maken. Je kan proberen te snipen, maar dan moet je hoogstwaarschijnlijk spelers verslaan die illegale bots gebruiken.

Weet jij het te flikken om een minimaal aantal van 20.000 tot 50.000 coins te maken, dan zijn meta spelers het investeren waard. Elk jaar stijgen deze spelers enorm wanneer de game officieel uit is. Laag risico, hoge beloning dus.

Gebruik de Web App en Companion App

Veel spelers gebruiken de Web App en Companion App alleen bij de start van de game. Om vervolgens alleen de apps te gebruiken om bijvoorbeeld rewards te openen. Wil je gaan traden in FIFA 22, dan worden deze apps je grote vriend. Je kan even snel tussendoor via de web app spelers op de markt aanbieden of gewoon een blik werpen op hoe de markt is.

Trends in de markt

Trends vormen een belangrijke onderdeel van trading in FIFA 22. Net als in elke echte commerciële markt. Door gebeurtenissen in FIFA 22 Ultimate Team kan de markt een flinke dip krijgen, of enorm gaan stijgen. Dit kan zowel over de gehele FIFA 22 markt invloed hebben, maar ook op kleine onderdelen zoals alleen hoge rated kaartjes.

Een daling in de markt kan een interessant moment zijn om in te stappen en deze spelers in te kopen. Echter is het wel aan te raden dit alleen te doen als je de redenen hierachter weet. Zo weten we dat elk jaar ronde Team of the Year de markt altijd flink naar beneden gaat en spelers een lagere gemiddelde prijs hebben dan de periode ervoor. Als de markt in de weken daarvoor daalt, dan moet je altijd voor jezelf inschatten of je denkt dat dit het laagste moment gaat zijn.

Om trends in de FIFA 22 markt in te gaten te houden adviseren we om gebruik te maken van Futbin. Zie je een prijs van een speler, check dan altijd ook de echte FIFA 22 markt even. Soms kan het even duren voordat Futbin spelersprijzen geüpdatet heeft. De market index pagina van Futbin geeft je meer detail over de trends in de markt.

Wekelijkse rewards

Zoals we in de intro van dit artikel al benoemd hebben zijn er in FIFA 22 steeds meer en tevens toegankelijkere mogelijkheden om aan coins te komen. Een daarvan zijn de wekelijkse rewards die spelers ontvangen als ze besluiten om Squad Battles, Division Rivals en Weekend League te spelen. Deze rewards hebben grote invloed op de markt.

Elk moment dat men rewards ontvangt, zie je in de eerste minuten of uren een daling in de markt omdat er een grote hoeveelheid pakketjes geopend wordt. Dit zie je echter snel weer stijgen omdat men weer meer coins heeft om uit te geven. Dit kan een uitstekende mogelijkheid zijn om op te spelen.

De Weekend League heeft van deze drie speltypes de grootste invloed op de markt. Je ziet vaak dat de markt van meta spelers stijgt vlak voor de start van de Weekend League. Deze daalt juist weer richting het einde van het weekend omdat spelers alle wedstrijden gespeeld hebben en ze besluiten het team weer te verkopen.

De drie speltypes bieden dus genoeg trading mogelijkheden. Verdiep je erin, leer de trends en besluit welke trading opties jij gaat gebruiken.

FIFA 22 Weekend League screen

Promo's en events

Op veel vrijdagen start Electronic Arts FIFA promo's en events. Op 1 oktober, de dag van de officiële release start EA hier al mee met de Ones to Watch promo. Rond deze verschillende promo's kan jij het gehele jaar door traden. Zo kan je bijvoorbeeld traden met de meeste populaire kaartjes in de desbetreffende promo. Zijn deze spelers schaars, dan is de kans groot dat ze stijgen. Zeker als ze uit pakketjes zijn. Dit is wel een lastige manier, waarbij ook een beetje geluk bij komt kijken. Kijk ieder geval uit op de vrijdagavond, waar de prijzen van de spelers in de promo het meeste fluctureren. Als je een beetje weet rond welke prijs de waarde van de speler blijft hangen, kan jij je game plan samenstellen.

Groot risico en grote winstpotentie

Met deze FIFA 22 trading tips kan jij je eerste stappen zetten in de game. Uiteindelijk blijft het traden altijd een risico. Helaas kunnen wij niet exact aangeven met wat je moet gaan traden om veel winst te maken. De markt veranderd namelijk elke dag en wat vandaag werkt kan morgen juist totaal niet werken. Volg onderstaande tips en kijk bijvoorbeeld wat andere spelers binnen de FIFA-community doen door ze op Twitter te volgen. Maar doe nooit exact wat andere doen. Als men publiekelijk verteld wat ze doen, dan wordt dit door veel mensen opgepikt. Vaak door spelers die vrij ongeduldig zijn, met als gevolg dat de trading manier niet werkt en je verlies maakt. Let hier dus goed op.

Martijn Rijnbeek
Martijn RijnbeekRedacteurDé FIFA fanaat van Nederland
Martijn Rijnbeek