Artikel

De ultieme FIFA 22 Ultimate Team guide

De ultieme FIFA 22 Ultimate Team guide

FIFA Ultimate Team is al jarenlang de populairste game mode binnen FIFA. FIFA Ultimate Team, ook wel afgekort als FUT, is de ideale gamemode voor de echte voetbalfan. Naast het samenstellen van jouw droomelftal biedt de game mode nog veel meer mogelijkheden die de speelervaring alleen maar ten goede komen. Wij leggen je er alles over uit in deze FIFA 22 Ultimate Team guide.

Wat is FIFA Ultimate Team?

De naam zegt het natuurlijk al. In FUT is het hoofddoel om jouw eigen droomelftal samen te stellen. Hoe je dit doet, dat is helemaal aan jou. Er zijn veel mogelijkheden om dit te bereiken. Binnen FUT heb je de optie om zowel online als offline wedstrijden te spelen in de verschillende speltypes die binnen de game mode beschikbaar zijn.

Net als in het echte voetbal is er binnen FUT een transfermarkt aanwezig. Op de transfermarkt kan jij spelers aanschaffen en verkopen. Hiervoor heb je zogeheten FIFA-munten nodig. De topspelers zijn erg prijzig, dus voor spelers als Kylian Mbappé moet je flink sparen, slim investeren en veel winnen.

Naast de spelers van het hedendaagse voetbal zijn er FIFA 22 Icons aanwezig. Icons zijn legendarische oud-voetballers die op dit moment niet meer actief zijn. Met deze kaartjes heb je de unieke mogelijkheid om met deze spelers te spelen in FUT. In FIFA 22 zijn er meer dan honderd Icons aanwezig. Robin van Persie werd onder andere dit jaar als nieuwe naam toegevoegd aan deze lijst. Nieuw dit jaar in FIFA 22 Ultimate Team is dat EA naast Icons voor het eerst FUT Heroes heeft geïntroduceerd. Een andere en nieuwe manier om voetballers die gestopt zijn in de game te brengen.

FIFA 22 FUT Heroes

Hoe start ik?

Bij het maken van jouw club krijg je een aantal starter pakketjes met spelers om je op weg te helpen je eerste stappen te zetten binnen FUT. Vervolgens ben je helemaal vrij wat je daarna besluit te gaan doen. Er zijn namelijk heel veel manieren om jouw team te verbeteren. Door het spelen van wedstrijden in Squad Battles, Division Rivals en FUT Champions maak je kans op rewards. Rewards bestaande uit pakketjes en munten. Een vliegende start in FIFA 22 is daarom heel erg belangrijk. Besteed je tijd goed, geef zeker in het begin niet te veel coins uit. De markt is nog erg instabiel en dit maakt de kans groter dat je verlies maakt op je aanwinsten. Maar geen zorgen, om een goed team te bouwen heb je niet veel coins nodig.

Ben je fan van handelen en de markt, dan heb je de optie om te traden. Wanneer jij hier erg goed in bent is dit een van de beste en snelste manieren om coins te verdienen.

FIFA 22 Transfermarket

FIFA Ultimate Team speltypes

FUT 22 bestaat uit vijf speltypes. Elk speltype brengt zijn eigen regels en structuur met zich mee. Op deze manier is er voor ieder wat wils.

  • Online vriendschappelijk; bestaande uit diverse vriendschappelijke speltypes. Zowel online als offline te spelen.
  • Squad Battles: offline tegen de AI. Mogelijkheid op rewards.
  • FUT Draft: online en offline mogelijk. Je levert 15.000 coins of 300 FIFA punten in en kan in totaal vier 4 wedstrijden spelen. Hoe verder je komt, hoe beter de rewards.
  • Division Rivals: online in een divisie-systeem. Mogelijkheid op rewards. In FUT 22 heb je zowel wekelijks als seizoens rewards. Hoe hogere divisie je zit, des te betere rewards jij kan vrijspelen.
  • Weekend League: het competitive speltype. In FUT 22 geen 30, maar 20 wedstrijden. Hoe meer je wint, des te hoger de rank en je FIFA 22 Weekend League Rewards.

FIFA 22 FUT Champions Finals

Squad Building Challenges

Sinds FIFA 17 zijn Squad Building Challenges (SBC) onderdeel van de game. Binnen de SBC-sectie heb je de mogelijkheid om verschillende spelers en beloningen te unlocken door het inleveren van spelers. Spelers die je vrijspeelt in de SBC-sectie zijn niet verhandelbaar. Dit betekent dat de speler geen waarde vertegenwoordigt op de transfermarkt.

Elk jaar weer brengt EA meer en meer spelers uit binnen de SBC-sectie. Het is daarom verstandig om altijd even goed na te denken alvoor je een speler ontgrendelt. Het is zonde om waardevolle spelers in te leveren voor een speler die je vervolgens misschien maar een weekje gebruikt.

FIFA 22 Squad Building Challenges

Objectives & Milestones

Door het voltooien van objectives en milestones heb je nóg een manier om beloningen vrij te spelen. Er wordt net als binnen de SBC's elke week veel nieuwe content aan deze onderdelen van de game toegevoegd.

FIFA 22 Milestones

FUT werkt tevens met seizoenen. Elk seizoen kan jij level 30 halen door objectives te voltooien. Hoe hoger level je haalt, des te beter de rewards worden. Bij level 30 heb je de keuze tussen drie spelers die je kan toevoegen aan jouw club. Tevens worden er spelers beschikbaar gemaakt in de objectives en milestones die je naast de seizoensbeloningen kan vrijspelen.

FIFA 22 Season Progress

Promo's & Events

EA brengt het hele jaar door verschillende promo's en events uit in de game, wat zorgt voor verfrissende content. Elke woensdag wordt er een FIFA 22 Team of the Week uitgebracht. Kerstmis staat in FUT 22 in het teken van FUTMAS, een moment waarin EA extra veel content uitbrengt. In januari brengt EA het Team of the Year uit van het afgelopen jaar. Aan het einde van het voetbalseizoen wordt het Team of the Season uitgebracht van alle competities. De afgelopen jaren is de vrijdagavond altijd het moment dat EA een nieuwe promo uitbrengt.

Om de officiële release van FIFA 22 te vieren start EA net als elk jaar met de FIFA 22 Ones to Watch promo op 1 oktober.

FIFA 22 Ones to Watch

Web App & Companion App

Om jouw club te managen hoef je niet de console op te starten. Met de FIFA 22 Web App en Companion App heb je via de desktop en mobiele telefoon toegang tot je FUT club. Hierbinnen kan je zo goed als alles doen, behalve wedstrijden spelen.

FIFA 22 Web App

Martijn Rijnbeek
Martijn RijnbeekRedacteurDé FIFA fanaat van Nederland
Martijn Rijnbeek