Artikel

De beste starter teams in FIFA 22 Ultimate Team

De beste starter teams in FIFA 22 Ultimate Team

Het FIFA 22-seizoen is losgebarsten! Dat betekent dat je kan puzzelen hoe jouw eerste team(s) eruit gaan komen te zien. Om jou op weg te helpen, hebben wij de beste starter teams in FIFA 22 Ultimate Team voor je op een rijtje gezet. Neem ze over, gebruik ze als inspiratie en voeg er een eigen persoonlijkje tintje aan toe!

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=wl7dDPU2WU0&t
Team Gullit coach en speler Renzo geeft in deze video toelichting op de besproken teams in dit artikel.

Starter Team #1

Het eerste starter team dat we behandelen bestaat uit maar liefst vier competities. De ster van het team is de spits Ángel Correa. Correa beschikt over een sterk, gebalanceerd kaartje met vier sterren skill moves en weakfoot. Zijn teamgenoot Matheus Cunha is zijn partner in crime. Je kan deze twee spelers samen in de spits zetten, of bijvoorbeeld Cunha als aanvallende middenvelder opstellen. Eduardo Salvio biedt je vijf sterren skill moves en snelheid op de flank. Het middenveld wordt gevormd door twee allround middenvelders, namelijk Rodrigo De Paul en Gedson Fernandes.

De flankverdedigers moeten vooral snelheid hebben met degelijke defensieve statistieken. Dat hebben Leonardo Spinazzola en Gonzalo Montiel. Pepe beschikt dit jaar over erg goede pace, waarmee hij de langzamere Nicolás Otamendi's compenseert. Op doel moet Agustín Marchesín de klus kunnen klaren.

Dit team is in verschillende formaties te gebruiken. Denk vooral aan 4-4-2, 4-3-2-1 en 4-2-2-2 formaties.

FIFA 22 Starter Team #1

Starter Team #2

Het tweede starter team beschikt over dezelfde structuur als het eerste team dat we behandeld hebben. Alleen ingevuld met andere namen. Met uitzondering van de spits Correa. Op elke positie staat een iets betere speler, waardoor het team qua prijs ook iets duurder kan uitvallen. Sergio Canales geeft je echter nog een extra mogelijkheid om in een wat smallere formatie te spelen zoals een 4-1-2-1-2(2). Pedri heeft niet het beste kaartje, maar kan voor de eerste paar dagen prima uit de voeten. Zeker met powerhouse Emre Can naast hem.

Op de flanken heb je enorm veel snelheid met Moussa Diaby en Rafa Silva. Dit is ook het geval met de vleugelverdedigers Jérôme Roussillon en Wilson Manafa. Edmond Tapsoba en Manuel Akanji kregen aan het eind van FIFA 21 erg lekkere upgrades en hebben nu ook uitstekende kaartjes voor een starter team.

FIFA 22 Starter Team #2

Starter Team #3

Voor de eerste twee starter teams die we behandeld heb je waarschijnlijk wel een redelijk startersbudget nodig. Optie drie is in dat opzicht een betaalbaardere optie in de eerste dagen van jouw FIFA 22-avontuur. Een team bestaande uit elf spelers van de Liga NOS, wat het lastig maakt om te upgraden naar andere competities. Ons advies is om met dit team vooral een flink aantal coins te verzamelen en dan een geheel nieuw team aan te maken. Wellicht wel een van de andere teams die wij in dit artikel behandelen.

FIFA 22 Starter Team #3

Starter Team #4

Starter team vier is een mix van de Serie A en de Bundesliga. Schrik niet op de posities waar de spelers staan opgesteld. Dit is voor chemistery redenen. Bij de aftrap is het aan te raden om te switchen naar een 4-4-2 of 4-3-2-1.

De aanval bestaat uit Joaquín Correa, Dejan Kulusevski, Rafael Leão en Henrikh Mkhitaryan. Alle vier de spelers hebben vier sterren skill moves en weak foot. Mkhitaryan zelfs vijf sterren weak foot en is dan ook de ster van dit team. Daarmee een aanrader om hem een belangrijke rol te geven in dit team. Oftewel in de spits of als aanvallende middenvelder.

Het middenveld bestaat uit de twee stofzuigers Sandro Tonali en Jordan Veretout, die de verdediging kunnen ondersteunen. De verdediging bestaat niet uit de meest aansprekende namen, maar hebben degelijke statistieken binnen de belangrijkste aspecten van de game.

FIFA 22 Starter Team #4

Starter Team #5

Team vijf bestaat ook uit een mix van Bundesliga en Serie A spelers. Voor dit team heb je van al deze starter teams de dikste portomonnee nodig. Daarvoor krijg je een team terug dat erg sterk is op alle fronten en voor een langere tijd mee kan gaan, met spelers als Donyell Malen, Federico Chiesa, Emre Can en Fikayo Tomori.

Een team dat vooral geschikt is voor eentje met drie middenvelders. Denk aan de 4-3-3 en 4-1-2-1-2(2) formaties.

FIFA 22 Starter Team #5

Starter Team #6

Voor de Bundesliga fans hebben we ook een starter team in elkaar gezet. Ideaal als jij langzamerhand het beste Bundesliga-team wilt bouwen. Of gewoon voor het begin van FIFA 22. Een team dat geen grote uitblinkers heeft en is opgebouwd uit de belangrijkste bouwstenen die we kennen uit elke FIFA; snelheid in de aanval en verdediging en een middenveld bestaande uit box-to-box middenvelders. Het toffe aan dit team is dat je in principe naar elke ingame formatie kan switchen.

FIFA 22 Starter Team #6

Starter Team #7

De Eredivisie heeft dit jaar ook een aantal erg leuke spelers om mee te starten in FIFA 22. Mohammed Kudus beschikt vooral over de snelheid en behendigheid. Owen Wijndal en Jurriën Timber hebben snelheid en degelijke defensieve-statistieken, wat resulteert in een zeer solide blok voor het doel.

De rest van de aanval bestaat uit snelheidmonsters Frank Acheampong, Emmanuel Boateng en Ismaïla Sarr. Sarr kan wat duurder uitvallen doordat hij in de Premier League actief is, ware het niet dat hij wel twee sterren weakfoot heeft. Moussa Sissoko is natuurlijk een enorme krachtpatser die spelers makkelijk van de bal zet.

Dit starter team kan je ook indien je wil naar elke gewenste formatie switchen bij de aftrap.

FIFA 22 Starter Team #7

Starter Team #8

Als afsluiter een goedkoop team voor de Belgische fans. Bestaande uit Radja Nainggolan, Jan Vertonghen, Ritchie De Laet en Simon Mignolet. Ollie Watkins en Adam Armstrong kunnen wel eens erg goedkope monsters zijn. Hoewel ze actief zijn in de Premier League missen helaas de skill moves. In dit team raden wij aan om Ridle Baku naast Nainggolan op het middenveld te zetten.

FIFA 22 Starter Team #8

Martijn Rijnbeek
Martijn RijnbeekRedacteurDé FIFA fanaat van Nederland
Martijn Rijnbeek