Artikel

FIFA Ultimate Team Co-Op in FIFA 21

Electronic Arts FIFAElectronic Arts FIFA

Wat eerst een jarenlange wens was, is nu werkelijkheid geworden. FIFA Ultimate Team Co-Op wordt in FIFA 21 voor het eerst geïntroduceerd. Speel online in FUT 21 samen met vrienden in Division Rivals, Squad Battles en FUT Friendlies om rewards vrij te spelen.

Voor iedereen die niet bekend is met de term Co-Op, is het eerst handig om even kort uit te leggen wat dat precies betekent. Co-Op is een afkorting van het Engelse cooperative, dat zoveel betekent als 'in samenwerking'. Co-Op betekent dus dat je samen met iemand anders in dezelfde game speelt om de tegenstander te verslaan. FIFA kende al een Co-Op mode in Online Seasons, maar deze functie ontbrak nog bij Ultimate Team. In FIFA 21 introduceert EA Sports voor het eerst FUT Co-Op.

Trailer FIFA 21 Co-Op

Op 10 augustus werden de eerste beelden van FUT Co-Op getoond in onderstaande trailer. De trailer laat zien dat FUT een nieuwe dimensie krijgt waar je nu niet alleen tegen, maar ook met vrienden online de strijd aan kan gaan.

Hoe werkt FUT 21 Co-Op?

In de FIFA 21 Ultimate Team overview komt er rechts onderin een widget met een lijst van je online vrienden. Selecteer een vriend waarmee je wilt samen spelen en je komt direct terecht in de Co-Op lobby.

FUT 21 Co-Op lobby

In de Co-Op lobby heb je de keuze welk van de drie beschikbare Co-Op speltypes je samen met je vriend wilt spelen. De captain, diegene die de lobby heeft gestart, heeft daarin de leiding. 

FUT 21 Co-Op speltypes

In FUT 21 zijn er drie speltypes die de Co-Op functie ondersteunen; Squad Battles, Division Rivals en online vriendschappelijke wedstrijden.

Speelt jouw teamgenoot in divisie 1? Dan matchen jullie een wedstrijd op dit niveau. De hoogste skill rating wordt namelijk gebruikt in de matchmaking. Let wel op, want elke speler heeft per week een maximaal aantal wedstrijden die hij/zij spelen kan binnen Squad Battles en Division Rivals die meetellen voor de rankings. Heeft een van de twee spelers al de maximaal aantal wedstrijden gespeeld? Dan telt de wedstrijd ook niet meer voor de andere speler in de rankings. 

FUT 21 Co-Op rewards

In de trailer is te zien dat we speciale Co-Op rewards kunnen gaan verwachten. Of dit alleen binnen objectives wordt doorgevoerd is nog onbekend.

Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om samen met jouw Co-Op partner te strijden voor de individuele rewards. 

De eerste beelden van FUT 21 Co-Op

Een aantal Game Changers (content creators) van Electronic Arts hebben sinds 3 september vrij pad gekregen om content van de FIFA 21 Beta te uploaden. Hoewel het nog niet om de final versie van de game gaat, hebben we wel al een iets beter beeld gekregen hoe het eruit komt te zien.

Iets wat nog niet genoemd was maar wel in onderstaande video's is terug te zien, is dat je de handelingen van je teamgenoot ook visueel weergeven worden. 

Wat niet in FUT 21 Co-Op mogelijk is

De eerste informatie en beelden bieden veel perspectief voor de Co-Op functie binnen FUT 21. Toch weten we nu al dat er ook nog een aantal beperkingen zijn. 

Weekend League

De Weekend League is natuurlijk de game mode om de beste rewards vrij te spelen, zeker als jij een gemiddelde FIFA speler bent. Helaas is er geen Co-Op variant van de Weekend League binnen FUT 21. Wat ons betreft een gemiste kans, maar het is niet uitgesloten dat dit nog in de toekomst volgt.

2 vs 2

Het is ook niet mogelijk om in de Co-Op lobby een uitnodiging te sturen naar een ander team van twee spelers. Dit heeft geen betrekking tot Division Rivals, waar je het wel online kan opnemen tegen een ander Co-Op team.

Martijn Rijnbeek
Martijn RijnbeekRedacteurDé FIFA fanaat van Nederland
Martijn Rijnbeek