Artikel

FIFA 22 Ultimate Team Heroes: alles wat je moet weten

FIFA 22 Ultimate Team Heroes: alles wat je moet weten

In FIFA 22 introduceert Electronic Arts een nieuw concept: FIFA Ultimate Team (FUT) Heroes. Met FUT Heroes geeft EA extra aandacht aan voetballers die uitgroeide tot iconen van het voetbal. Dit biedt in FIFA 22 nog meer mogelijkheden tot het bouwen van jouw droomelftal.

Binnen FIFA krijg je de mogelijkheid om met spelers die gestopt zijn met hun voetbalcarriere te spelen. De zogeheten Icons binnen FIFA geven jouw FIFA-selecie een unieke samenstelling die in het echte voetbal natuurlijk onmogelijk zijn. Messi met Maradonna? Dat kan in FIFA!

In FIFA 22 worden er vier nieuwe icons geïntroduceerd. Met onder andere Robin van Persie. Dit brengt het totaal op 104 icons.

FIFA 22 alle Icons

Naast deze Icons brengt EA met FUT Heroes nog meer aandacht aan spelers die een benoemswaardige voetbalcarrière achter de rug hebben en erg geliefd zijn bij de fans. In dit artikel leggen wij jou haarfijn uit wat FUT Heroes is, welke spelers FUT Heroes bevat en hoe ze werken.

Wat zijn FIFA 22 Ultimate Team Heroes?

FUT Heroes zijn nieuwe items die binnen FIFA 22 worden toegevoegd. Vergelijkbaar met de Icons zoals we die al jarenlang kennen, alleen in een nieuw jasje.

Waar Icons onder een eigen Icon-competitie geplaatst worden, worden FUT Heroes gekoppeld aan een competitie. Hierdoor geven FUT Heroes je een nieuwe manier om jouw FIFA 22 Ultimate Team samen te stellen.

FIFA 22 FUT Heroes Bonus

Welke spelers zijn FIFA 22 Ultimate Team Heroes?

Vanaf de release van FIFA 22 zijn er in totaal negentien FUT Heroes beschikbaar. Net als met Icons is het mogelijk dat EA later in het jaar nieuwe FUT Heroes toevoegt binnen de game.

Premier League

Joe Cole - 87 - RW
Joe Cole was een Engelse voetballer die in England actief was voor onder andere West Ham United, Liverpool FC, Chelsea FC en Aston Villa. Met Chelsea won hij drie keer de Premier League.

Tim Cahill - 85 - ST
Tim Cahill kennen we natuurlijk allemaal als Nederlander door zijn fantastische doelpunt tegen het Nederlands elftal in 2014. Dit geeft een goed beeld hoe hij was als voetballer. In de Premier League stond hij bekend om de vele chaos die hij bezorgde in de zestien van de tegenstander.

Ole Gunnar Solskjær - 86 - ST
Ole Gunnar Solskjær, de huidige trainer van Manchester United, stond bekend als een echte sluipschutter. Een van de gevaarlijkste super subs in het voetbal. Als invaller was hij voor Manchester United meermaals goudwaard door de genadeklap uit te delen tegen een kwetsbare tegenstander.

Jerzy Dudek - 86 - GK
Jerzy Dudek was een deel van zijn carrière actief bij Feyenoord. Hij maakte echter zijn hoogtepunt mee bij Liverpool FC. Na lange tijd onder vuur gelegen te hebben groeide hij uit in de legendarische Champions League Finale van 2005 als redder in nood.

Robbie Keane - 86 - ST
Robbie Keane was in zijn carriere goed voor honderdentwintig doelpunten in de Premier League. Een spits die elke tegenstander veel kopzorgen bezorgde.

Freddie Ljungberg - 86 - LM
Freddie Ljungberg is een Zweedse legende die onderdeel was van het legendarische The Invincibles team van Arsenal FC. Hij won met de club uit London twee Premier League titels.

FIFA 22 FUT Heroes Premier League

Bundesliga

Lars Ricken - 85 - CAM
Lars Ricken was een belangrijke pion in het dominante team van Borussia Dortmund in de jaren negentig. In de Champions League Finale van 1996/1997 viel hij in en scoorde hij binnen zestien seconde een doelpunt. Tot op heden het snelste doelpunt ooit gemaakt in een Champions League finale.

Jürgen Kohler - 89 - CB
Jürgen Kohler was een dappere, lange verdediger die een van de beste centrale verdedigers was van zijn generatie.

Mario Gomez - 88 - ST
Mario Gomez scoorde maar liefst tweehonderd doelpunten in de Bundesliga. Gomez speelde een belangrijke rol in het laatste kampioenschap van VfB en wordt daarom gezien als club- en FUT-held.

FIFA 22 FUT Heroes Bundesliga

Serie A

Diego Milito - 88 - ST
Diego Milito had jarenlang een vrij anonieme carriere, ondanks een echte scherpschutter te zijn. Totdat hij een transfer verdiende naar Inter. Met twee doelpunten in de Champions League finale van 2010 werd hij als klassieke spits gezien die rond die tijd vrij schaars waren.

Iván Córdoba - 87 - CB
Iván Córdoba was als centrale verdediger een echte leider. Een krijger achterin die geliefd was bij zijn club Inter. Córdoba is ook een van de beste en belangrijkste spelers in het Colombiaanse voetbal. Mede dankzij hem won Colombia de Copa América in 2001 door de enige goal te scoren.

Antonio Di Natale - 88 - ST
Antonio Di Natale speelde nooit voor een grote topclub, maar was wel erg geliefd in Italië. Het grootste gedeelte van zijn carrière speelde hij voor Udinese. In vierhonderd wedstrijden scoorde hij voor deze club maar liefst tweehonderd doelpunten.

FIFA 22 FUT Heroes Serie A

LaLiga Santander

Aleksandr Mostovoi - 86 - CAM
Aleksandr Mostovoi groeide uit bij Celta de Vigo als sterspeler door de eerste Champions League kwalificatie in de historie van de club te bereiken. Een jaar later degradeerde de club, waardoor Mostovoi op zoek moest naar een nieuwe club. Dat werd Deportivo Alavés, waarmee hij direct promoveerde. Daarna zette hij een punt achter zijn carrière.

Fernando Morientes - 89 - ST
Fernando Morientes stond bekend als een echt aanspeelpunt die altijd exact wist waar het doel was. Hij beleefde zijn beste momenten uit zijn voetbalcarrière bij Real Madrid.

FIFA 22 FUT Heroes LaLiga Santander

Ligue 1 Uber Eats

Abedi Pelé - 89 - CAM
Abedi Pelé wordt gezien als de beste Ghanese voetballer aller tijden. Pelé stond bekend als een van de beste spelmakers uit zijn generatie, waar hij met Olympique Marseille in 1993 de Champions League won.

David Ginola - 89 - LM
David Ginola was een Franse middenvelder en stond bekend om zijn magische balaaname om vervolgens vanuit elke hoek de tegenstanders te passeren en een goal te maken. Ginola was actief in de Franse en Engelse competitie voor verschillende clubs.

FIFA 22 FUT Heroes Ligue !

Liga BBVA MX

Jorge Campos - 87 - GK
Jorge Campos is een van de gedenkwaardigste keepers van de jaren negentig. Dit komt omdat hij als libero-keeper altijd met veel risico speelde.
FIFA 22 FUT Heroes Liga BBVA MX

MLS

Clint Dempsey - 85 - CAM
Bij Clint Dempsey kon je rekenen op doelpunten. Niet voor niets is hij gedeeld topscorer aller tijden in de geschiedenis van het Amerikaanse voetbal.

FIFA 22 FUT Heroes Clint Dempsey

MBS Pro League

Sami Al-Jaber - 86 - ST
Sami Al Jaber scoorde meer dan tweehonderd doelpunten in zijn carriere en bracht zijn land Saoedie-Arabië naar drie Wereldkampioenschappen in 1998, 2002 en 2006.

FIFA 22 FUT Heroes Sami Al-Jaber

Hoe werken FIFA 22 Ultimate Team Heroes?

FUT Heroes hebben een speciale competitie-specifieke teamgeest die gekoppeld is aan het moment waarbij ze zich tot held hebben bekroond. Hierdoor hebben de FUT Heroes zowel een groene clublink met een speler van dezelfde competitie, maar ook een groene landenlink. Dit geeft een nieuwe, unieke manier om jouw droomelftal samen te stellen. En natuurlijk om deze heldenmomenten opnieuw te beleven binnen FIFA 22. In onderstaande afbeelding geeft 433esports een goed visueel voorbeeld hoe dit er exact uit ziet. De ratings van de gouden spelers zijn even ter vormgeving en staan nog niet vast.

Verschil tussen Heroes en Icons

Elk jaar probeert EA met de Icon kaartjes vernieuwend te zijn. Voor diegene die FIFA Ultimate Team al jarenlang spelen herrineren zich vast nog wel dat de Icon-kaartjes eerst exclusief waren voor de Xbox en van elke Icon maar een variant was. Later bracht EA Icons uit in drie varianten; base, middle en prime Icons. Om aandacht te geven aan verschillende momenten uit de loopbaan van de Icon. Nu zijn er zelfs sinds FIFA 21 maar liefst vier varianten van de icons beschikbaar met de introductie van Prime Icon moments.

Wanneer is een speler een FIFA 22 Ultimate Team Heroes of FIFA 22 Icon?

Als we kijken naar de verschillen tussen FUT Heroes en Icons is het lastig te zeggen wanneer een oud voetballer een Icon of Heroes kaartje ontvangt. Zo zou een Mario Gomez, als we kijken naar de huidige Icons, ook best een Icon-kaartje kunnen krijgen. Zowel bij de Heroes als Icons kaartje wordt er teruggeblikt op een succesvolle carrière van een oud voetballer.

Het voornaamste verschil zit hem in de links die beide kaartjes geven. Een Icon wordt onderverdeeld in een speciaal aangemaakte Icon-competitie. Hierdoor geeft de Icon aan elke speler binnen de game een geel/zwak linkje. De Icon geeft aan de spelers die uit hetzelfde land komen een groene/sterke link.

FIFA 22 Icon Links

Eerder in het artikel legde wij je al uit welke links FUT Heroes geven binnen FIFA 22.Een FUT Heroes item wordt daarnaast maar in een variant uitgebracht, in tegenstelling tot de vier varianten van de Icons

Meer FIFA 22 Ultimate Team Heroes volgen

Tot nu toe zijn er dus negentien oud spelers die we in FIFA 22 terug zien als FUT Heroes item. Wij sluiten niet uit dat na de FIFA 22 release datum op 1 oktober en in de volgende FIFA's steeds meer FUT Heroes worden toegevoegd.

Gratis FIFA 22 Ultimate Team Heroes item

Bij het pre-orderen van de FIFA 22 Ultimate Edition ontvang jij een gratis FUT Heroes item. Deze wordt dan op december binnen je account toegevoegd. Bij de andere FIFA edities is deze pre-order actie niet geldig.

Martijn Rijnbeek
Martijn RijnbeekRedacteurDé FIFA fanaat van Nederland
Martijn Rijnbeek