Artikel

Dit is nieuw in FIFA 22 Ultimate Team

Dit is nieuw in FIFA 22 Ultimate Team

FIFA Ultimate Team is dé game mode van FIFA. Dat is terug te zien in de nieuwe aanpassingen en features van FIFA 22 Ultimate Team. Er zijn nieuwe manieren om progressie te maken en meer mogelijkheden om beloningen vrij te spelen. Op en naast het veld zijn er daarnaast ook meer aanpassingsmogelijkheden. Verder maken de FUT Heroes voor het eerst hun opwachting in FUT 22.

FIFA 22 Ultimate Team trailer

Op 10 augustus heeft Electronic Arts FIFA het eerst informatie FIFA 22 Ultimate Team naar buiten gebracht, door het uitbrengen van onderstaande trailer. Dit geeft een goed overzicht welke nieuwe features en aanpassingen we dit jaar terug zien in FUT 22. In dit artikel gaan wij iets dieper in op de besproken zaken van de trailer.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=_9ib6l-asIY

Division Rivals

Division Rivals is de populairste game mode van FIFA Ultimate Team. FIFA 22 Ultimate Team wordt wederom opgedeeld in meerdere seizoenen, wel wordt er dit jaar een nieuw voortgangsysteem geïntroduceerd. Voor de beste FUT-spelers in de wereld is er daarnaast een Elite Division toegevoegd zodat ze een nieuwe manier hebben om de strijd met elkaar aan te gaan.

Progressie
In FUT 22 krijgt Division Rivals een nieuwe competitieve structuur. Het nieuwe voortgangsysteem bestaat uit de volgende componenten:

  • Ranks, die je progressie van de Division weerspiegelen. Hoe hoger je rank des te beter je Weekly Rewards.
  • Stages, de individuele stappen tussen de ranks.
  • Checkpoints, die ervoor zorgen dat jij je voortgang niet verliest en dat FUT-spelers op het juiste niveau blijven.

Net als vorig jaar bepaalt het resultaat van elke wedstrijd je voortgang binnen Division Rivals. Dit ziet er in FUT 22 als volgt uit:

  • Bij het winnen van een wedstrijden ga je een Stage omhoog.
  • Bij een verleis ga je een Stage terug, tenzij je al op een Checkpoint zit.
  • Bij een gelijkspel blijf je op de huidige positie staan.
  • Win je twee wedstrijden op rij begin je een zogehete win streak. Dit wordt aangetoond met een vlam icoon. Je gaat een extra Stage omhoog voor elke opeenvolgende overwinning. Totdat je gelijkspeelt of verliest.

FIFA 22 Ultimate Team Progression

Elke speler start in Division 10. Dat betekent dat er dit jaar geen placement wedstrijden zijn om je Division te bepalen. Je gaat dus gelijk met de eerste wedstrijd binnnen Division Rivals progressie maken en klimmen op de ladder.

Elite Division
De afgelopen jaren was Division 1 het hoogst haalbare binnen Division Rivals. In FUT 22 wordt een nieuwe 'Elite Division' toegevoegd. Een plek voor de beste spelers van de wereld om het tegen elkaar op te nemen. Alle spelers die in de Elite Division zitten zijn geranked op basis van hun skill rating. Net als in FUT Champions zien we een top 200 binnen de Elite Division.

FIFA 22 Elite Division

Weekly Rewards
In Division Rivals zijn zoals gewoonlijk Weekly Rewards te verdienen door een x aantal wedstrijden te winnen voor het einde van de week. Als deze week is afgelopen ontvang jij je rewards die zijn gebaseerd op je huidige Rank. Hoe hoger je Rank is, des te betere Weekly Rewards je verdient. In FUT 22 Division Rivals is het mogelijk om je Rewards te 'upgraden' door meer wedstrijden te winnen.

FIFA 22 Division Rivals Rewards

Season & Milestone Rewards
Met ingang van FIFA 22 zijn er ook Seasons binnen Division Rivals. Dit geeft je de mogelijkheid om nieuwe Milestone Rewards vrij te spelen gedurende het seizoen. Dit door wedstrijden te spelen, waar het bij deze rewards niet uitmaakt of je wint of verliest. Je kan per Division drie Milestone Rewards verkrijgen, die gebaseerd zijn op de Division waarin je eindigt. Een seizoen binnen Division Rivals duurt +/- zes weken.

Bij het begin van een nieuw seizoen wordt alle progressie gereset en worden spelers één Division teruggezet.

FIFA 22 Division Rivals - Milestone Rewards

FUT Champions

Net als Division Rivals krijgt FUT Champions een nieuwe structuur, verdeeld in twee niveaus. Dat moet ervoor zorgen dat het spelen tegen de beste spelers van FIFA meer toegankelijk is. Zo zijn het aantal wedstrijden per week verlaagd en wordt er met een puntensysteem gewerkt in plaats van gewonnen wedstrijden zodat je ook bij een verliespartij progressie maakt.

FIFA 22 Weekend League screen

FUT Champions Qualification
Om toegang te krijgen tot FUT Champions verdien je zoals gebruikelijk FUT Champions Qualification Points door wedstrijden in Division Rivals te spelen. Indien je genoeg punten bij elkaar hebt gesprokkeld plaats je je automatisch voor de FUT Champions Play-offs.

FUT Champions Play-Offs
Heb je genoeg punten verzameld vanuit Division Rivals, dan heb je de mogelijkheid om doordeweeks mee te doen met de FUT Champions Play-Offs. De eerste fase van de FUT Champions competitie die het gehele FUT seizoen open is. Hierin kan jij progressie maken in FUT Champions Ranks en rewards verdienen door wedstrijden te spelen en zodoende punten te verzamelen. Er zijn echter wel een gelimiteerd aantal wedstrijden beschikbaar.

Bij genoeg punten speel je een Finals Qualification Token vrij dat toegang geeft tot de FUT Champions Finals. Plaats je je niet voor de Finals, dan begint de cyclus weer van vooraf aan. Dat betekent dat je weer via Division Rivals punten moet verdienen voor de Play-Offs om een volgende poging te kunnen wagen.

FIFA 22 FUT Champions Play-Offs

FUT Champions Finals
De FUT Champions Finals is de FUT Champions, ook wel Weekend League, zoals we die kennen. In het weekend kan jij van vrijdagochtend tot maandagochtend vroeg meestrijden voor rewards in de FUT Champions Finals. De afgelopen jaren bestond FUT Champions uit dertig wedstrijden. Dit jaar gaan het er minder zijn. Het precieze aantal is door EA nog niet naar buiten gebracht.

FIFA 22 FUT Champions Finals

FUT Champions Rewards
Met de nieuwe vorm van FUT Champions heb je op twee manieren de mogelijkheid om rewards vrij te spelen. In de Champions Play-Offs speel je voor de eerste set rewards. In de Finals speel je voor additionele rewards. Deze rewards kan je direct claimen, zodra je alle wedstrijden hebt gespeeld. Je hoeft dus niet meer tot donderdag te wachten om deze rewards te ontvangen.

Co-op Matchmaking

De Co-op matchmaking is in FIFA 22 Ultimate Team openbaar. Dit betekent dat het mogelijk is om met andere spelers uit de FUT-community te spelen. In FIFA 22 kies je niet één specifiek team van jou of je co-op partner, maar zijn er speciale teams voor co-op wedstrijden samengesteld die je kan gebruiken om het tegen andere duo's op te nemen.

FIFA 22 Co-Op Matchmaking

Main Menu

EA heeft veel feedback gekregen om het Main Menu aan te passen voor een vloeiendere ervaring en om gemakkelijker naar de meest populaire onderdelen van FUT 22 te navigeren.

Zo is de Squad Building Challenge-sectie nu bijvoorbeeld zichtbaar in het 'Home' menu tabje.

FIFA 22 SBC's Main Menu

Onder de 'Play' tab navigeer je gemakkelijk naar alle gameplay modes van FIFA 22 Ultimate Team.

FIFA 22 Main Menu Play Tab

Tot slot zijn alle club elementen te vinden onder de 'Club' tab. Zoals je squad, het aanpassen van je club, leaderboards en statistieken van de spelers.

FIFA 22 Ultimate Team Squad Tab

Player Items

In FIFA 22 is er een nieuwe spelersitemweergave die de belangrijkste en relevantste kenmerken van de desbetreffende speler laat zien. Dit is afhankelijk van de positie van de speler. Dit moet het gemakkelijker maken om spelers te vergelijken. Onder het 'attribute details' tabblad zijn nog steeds alle statistieken van de speler te vinden.

FIFA 22 Player Item Views

Gameplay instellingen

In FIFA 22 zijn er twee nieuwe gameplay settings toegevoegd om je nog meer de ruimte te geven in hoe jij de FIFA 22-gameplay wil ervaren.

Celebration Camera Settings
Een doelpunt tegen krijgen is nooit leuk. Al helemaal niet als je tegenstander je probeert te proverceren. Daarom is er in FIFA 22 een nieuwe camera setting, genaamd 'Celebration Camera Focus'. Dit geeft je de optie om te focussen op de celebration van je tegenstander of juist de reactie van je eigen team te laten zien wanneer je een doelpunt tegen krijgt.

Competitive Gameplay Settings
In de nieuwe FIFA 22 gameplay features zagen we al dat er competitieve instellingen zijn toegevoegd binnen FIFA 22. Deze competitive gameplay settings staan ten alle tijden aan in Division Rivals en FUT Champions wedstrijden. In andere gameplay modes heb je de mogelijkheid om deze uit te zetten.

Stadium Customization

In FIFA 22 Ultimate Team zijn er dit jaar nog meer aanpassingsmogelijkheden om je stadion helemaal te personaliseren naar jouw wensen. Zo is er een nieuw VIP-gebied voor de meest loyale fans. In het publiek zie je meer vlaggen, kaarten en spandoeken die je tevens kan aanpassen.

FIFA 22 Ultimate Team VP Area

In FIFA 21 was het erg lastig om specifieke stadion items te vinden. Daar zien we in FIFA 22 verandering in met nieuwe zoekfilters. Dit maakt het gemakellijker om stadion items te vinden op basis van bijvoorbeeld de kleur.

FIFA 22 Ultimate Team Search Improvements

FUT Heroes

In FIFA 22 zien we voor het eerst FUT Heroes. Met FUT Heroes geeft EA extra aandacht aan de meest geliefde voetballers binnen het voetbal. De FUT Heroes kaartjes reflecteren een gedenkwaardig moment uit de carrière van de desbetreffende FUT Heroes. FUT Heroes geven je nieuwe manieren in het bouwen van jouw droomelftal.

FIFA 22 FUT Heroes

Martijn Rijnbeek
Martijn RijnbeekRedacteurDé FIFA fanaat van Nederland
Martijn Rijnbeek