Artikel

Dit zijn de beste verdedigers in FIFA 22 Ultimate Team

Dit zijn de beste verdedigers in FIFA 22 Ultimate Team

Een stabiele, sterke verdediging zorgt ervoor dat de kans op tegendoelpunten minder wordt. In FIFA 22 lijken de verdedigende statistieken van verdedigers belangrijker dan ooit. Dit lijkt een inkoppertje. Echter speelde snelheid en behendigheid van verdedigers misschien nog wel een grotere rol afgelopen jaar. Om jou op weg te helpen een verdediging van wereldklasse samen te stellen, zetten wij de beste verdedigers van FIFA 22 op een rijtje.

Electronic Arts FIFA voegt met regelmaat nieuwe spelers toe in FIFA 22 Ultimate Team. Onder andere door promo's uit te brengen zoals het Team of the Week. Daardoor komen er steeds nieuwe namen bij die in het rijtje horen van beste verdedigers. De namen die we in dit artikel benoemd hebben gaan echter voor lange tijd erg sterk zijn in de game. Icons zijn in het begin van FIFA 22 hoogstwaarschijnlijk onhaalbaar voor veel spelers. Hoe langer de game echter uit is, hoe lager de prijzen van de spelers over het algemeen worden. Heb je het budget op dit moment niet, dan zijn er altijd goedkope alternatieven die de job doen.

Beste FIFA 22 centrale verdedigers

Paolo Maldini

Italianen staan bekend als goede verdedigers en daar was Paolo Maldini een van de beste voorbeelden van. Elk jaar behoort Maldini logischerwijs tot de beste verdedigers van FIFA. Alleen één probleem; daardoor heeft hij tevens ook een flink prijskaartje. Maar daar krijg je dan ook een centrale verdediger van wereldklasse ervoor terug. Zijn verdedigende statistieken zijn om je vingers van af te likken.

FIFA 22 Paolo Maldini

Icon Rio Ferdinand

Rio Ferdinand was een spijkerharde verdediger die elke aanvaller het leven zuur maakte. Dat is in FIFA 22 ook het geval. Opvallend genoeg is zijn Base Icon variant net als elk jaar weer veel beter dan zijn Middle Icon. Dit komt omdat die veel sneller en behendiger is. Dit verschil ga je meer merken dan de iets betere defensieve statistieken van zijn Middle Icon variant.

FIFA 22 Rio Ferdinand

Iván Córdoba

FUT Heroes zijn dit jaar nieuw in FIFA 22. Iván Córdoba is een van de FUT Heroes. Córdoba heeft een erg sterke kaart gekregen van EA. Met zijn snelheid, behendigheid en uitmuntende defensieve statistieken maakt het voor Córdoba niet uit als de meta in de game veranderd. Door deze gebalanceerde statistieken is hij op alles voorbereid.

FIFA 22 Iván Córdoba

Raphaël Varane

Raphaël Varane behoorde in FIFA 21 voor lange tijd tot de meta van de game. Dit gaat in FIFA 22 niet anders het geval zijn. Qua verhouding van statistieken heeft Varane veel overeenkomsten met het kaartje van Córdoba. Op één vlak na. Namelijk dat hij minder beweegelijk is. Dit was vorig jaar niet een heel groot issue, dus wij voorzien dat dit ook in FIFA 22 niet een groot probleem gaat zijn.

FIFA 22 Raphaël Varane

Virgil van Dijk

Virgil van Dijk mag natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Vorig jaar was hij wat minder populair omdat van Dijk niet de snelste is. Zijn populariteit lijkt in FIFA 22 teruggekeerd te zijn. En terecht. Met zijn lengte, fysiek en erg sterke defensieve statistieken kan jij net als in het echte voetbal zijn aanwezigheid goed merken in het hart van de verdediging.

FIFA 22 Virgil van Dijk

Beste FIFA 22 linksbacks

Roberto Carlos

Er zijn weinig linksbacks die zo dynamisch zijn als Roberto Carlos. Naast dat hij natuurlijk zijn verdedigende werk goed kan uitvoeren, is hij misschien nog wel waardevoller in de opbouw en aanval. Hij heeft namelijk voor een linksback erg goede passing- en shooting-statistieken. Met natuurlijk zijn belangrijkste trademark de vrije trap. Die moet je zeker gaan oefenen als je Carlos in je team hebt.

FIFA 22 Roberto Carlos

Ferland Mendy

Ferland Mendy is ook dit jaar weer misschien wel de irritantste linksback van de game. Mendy is een typische meta linksback die elke aanvaller in de weg zit. Wat Mendy als back uniek maakt zijn ze vijf sterren Weakfoot. Erg handig in de opbouw, maar ook met het uitverdedigen. Je hoeft namelijk geen rekening te houden met zijn sterke been.

FIFA 22 Ferland Mendy

Theo Hernández

Theo Hernández heeft in FIFA 22 een erg grote en tevens sterke upgrade gekregen ten opzichte van vorig jaar. Zijn special kaartjes waren in FIFA 21 al goed. Nu is zijn gouden kaartje ook eentje waar je voor lange tijd veel plezier aan kan hebben. Erg snel en goede gebalanceerde statistieken waardoor die ook waardevol kan zijn in de aanval. Uitstekend als jij in een formatie speelt waar je backs een grotere rol spelen, zoals een 4-1-2-1-2(2).

FIFA 22 Theo Hernández

Alphonso Davies

Alphonso Davies is een van de snelste spelers in FIFA 22. Erg handig als linksback zijnde. Dit zorgt ervoor dat hij zonder al te veel moeite snel kan omschakelen bij een counter. Let wel op zijn stamina. Zijn defensieve statistieken zijn goed genoeg voor de eerste maanden van de game.

FIFA 22 Alphonso Davies

Paolo Maldini

Je ziet het goed. Paolo Maldini behoort ook tot de beste linksbacks van de game. Zijn Base Icon is namelijk een linksback kaartje. Toch denken wij dat je je coins op betere manieren kan uitgeven. Daarom dat wij de voorkeur geven aan een van de andere namen in dit rijtje. Maldini heeft echter wel veel betere defensieve statistieken dan zijn voorgangers. Als je dus op zoek bent naar een linksback die puur en alleen zijn verdedigende statistieken moet uitvoeren, dan is Maldini zeker een optie.

FIFA 22 Paolo Maldini 2

Beste FIFA 22 rechtsbacks

Marcos Cafú

Marcos Cafú is een van de nieuwe Icons dit jaar. Dit maakt Cafú gelijk een stuk populairder. Maar daar doen we het kaartje misschien wel tekort. Cafú beschikt namelijk over uitmuntende defensieve statistieken voor een rechtsback. Dit gecombineerd met de Icon links maakt hem dan ook gelijk een stuk prijziger.

FIFA 22 Marcos Cafú

Carlos Alberto Torres

Carlos Alberto Torres, ook wel Capita genoemd, doet niet veel onder voor Cafú. Capita liet vorig jaar al zien waarom hij behoort tot de beste rechtsback binnen FIFA. Capita heeft een vergelijkbaar kaartje met Cafú. Cafú heeft echter veel betere passing statistieken met vier sterren Skill Moves. Capita heeft juist weer een vier sterren Weak Foot. Het is maar net waar je een voorkeur aan geeft.

FIFA 22 Carlos Alberto Torres

Achraf Hakimi

Achraf Hakimi heeft na een sterk seizoen bij Inter Milan een toptransfer verdiend naar Paris Saint-Germain. Dat niet alleen, ook in FIFA 22 heeft hij een enorme upgrade gekregen waardoor die in een klap behoort tot misschien wel de beste rechtsback van FIFA 22 als we Icons niet meerekenen. Vorig jaar had Hakimi een rechtsmidden kaartje waardoor die door niemand gebruikt werd. Hakimi ga je in FIFA 22 heel vaak tegen komen.

FIFA 22 Achraf Hakimi

Kyle Walker

Kyle Walker behoort al vele jaren tot een erg sterke, solide rechtsback binnen FIFA. Dat gaat dit jaar niet anders het geval zijn. Hij is niet de snelste in het rijtje, maar scoort weer iets hoger in de defensieve statistieken. Walker kan je prima in je team zetten voor een flink aantal weken en er niet naar omkijken.

FIFA 22 Kyle Walker

João Cancelo

João Cancelo is de voetballende variant van teamgenoot Walker. Cancelo beschikt over nog langere snelheid dan Walker, maar is wel veel bruikbaarder in aanvallend opzicht. Met zijn vier sterren Skill Moves en Weakfoot heeft hij ook iets unieks wat anders rechtsbacks niet beschikken.

FIFA 22 João Cancelo

Martijn Rijnbeek
Martijn RijnbeekRedacteurDé FIFA fanaat van Nederland
Martijn Rijnbeek