Artikel

Hoe werkt de Weekend League in FIFA 22?

Hoe werkt de Weekend League in FIFA 22?

Wil jij je FIFA-spel naar een hoger niveau tillen? Daar is de FIFA 22 Weekend League een uitstekend podium voor. Hier kan je het opnemen tegen de beste spelers van de wereld en strijden om beloningen in FIFA 22 Ultimate Team. In dit artikel vind je alles wat je moet weten over de Weekend League.

Wat is de Weekend League?

Electronic Arts, de ontwikkelaar van FIFA, omschrijft de Weekend League zelf als ‘het hoogtepunt van competitief spelen in FIFA Ultimate Team’. Dat is het van oorsprong ook zeker. In FIFA 17 werd de Weekend League (ook wel FUT Champions genoemd) voor het eerst geïntroduceerd om zo spelers een extra podium te geven en zich in de kaart te spelen voor organisaties en toernooien. Spelers die ten minste zeventwintig wedstrijden weten te winnen in één Weekend League, hebben de mogelijkheid zich in te schrijven voor de kwalificatietoernooien van EA.

Desalniettemin wordt de Weekend League door een groot gedeelte van de FIFA-spelers gespeeld. Heb je dus geen ambitie om bijvoorbeeld een professioneel FIFA speler te worden, maar wil je vooral uitgedaagd worden om beter te worden of plezier te hebben? Ook dan is het geen slecht idee om de Weekend League te spelen.

Hoe kwalificeer ik voor de Weekend League?

De manier waarop spelers zich kunnen kwalificeren voor de Weekend League is in FIFA 22 veranderd ten opzichte van de voorgaande jaren. Het is uitgebreider geworden, maar tegelijkertijd wel meer gebalanceerd. Gedurende een week moet je punten verzamelen door wedstrijden te spelen, waarmee je je vervolgens kan kwalificeren voor de Play-Off Champions, die ook tijdens de werkweek te spelen zijn.

Zodra je toegang tot de Play-Off hebt gekregen, moet je nog vijf wedstrijden spelen en hierin een goede score behalen om in de laatste fase van de Weekend League te beginnen. Deze is alleen in het weekend speelbaar. Op vrijdagavond, zaterdag of zondag speel je vervolgens 20 wedstrijden, wat al tien minder is dan de 30 wedstrijden die je in voorgaande FIFA-games vereist was om te spelen.

Wanneer is de Weekend League?

De naam zegt het natuurlijk al: de Weekend League vindt plaats in het weekend van vrijdagochtend 08:00 tot maandagochtend 08:00. Maar, zoals in de alinea hierboven vernoemd wordt, de kwalificatie vindt door de weeks plaats. De Weekend League is alleen de eerste twee á drie weken na de release van een nieuwe FIFA game niet beschikbaar.

Weekend League Rewards

Door het spelen van de Weekend League heb jij de mogelijkheid om beloningen te ontgrendelen. Hoe meer wedstrijden je wint, hoe beter de rewards zullen zijn die je ontvangt. Dit is voor veel spelers de voornaamste redenen om de Weekend League te spelen. In de Weekend League rewards heb jij naast de reguliere pakketjes ‘red player picks’. Dit zijn spelerkeuzes die je voorgeschoteld krijgt uit het huidige Team of the Week. Zo ontvang je bij Zilver 1 één red player pick met een keuze uit drie FUT Champions-spelers.

Tijdens Team of the Season worden de spelerkeuzes binnen de red player picks vervangen met Team of the Season-spelers. Dit is de enige keer dat EA voor een promo de rewards aanpast.

Een verandering ten opzichte van FIFA 21, is dat je nu je beloningen meteen kan claimen wanneer je in Gold eindigt en in de top 20% van de Weekend League-spelers, waar je voorheen tot de volgende donderdag moest wachten. Daarnaast kan je maar een bepaald aantal keer deelnemen aan de Weekend League per seizoen, dus denk goed na voordat je een weekend aan FIFA 22 toewijdt!

Tips voor de Weekend League

Veel spelers ervaren de Weekend League als zenuwslopend. Het is daarom goed om bijvoorbeeld de wedstrijden te spreiden over het gehele weekend en altijd rustig te blijven. Dit zijn enkele tips die wij voor jou op een rijtje hebben gezet om een beter resultaat te halen in de Weekend League:

  • Neem pauzes
  • Verspreid de wedstrijden
  • Zorg dat je verschillende formaties en tactieken hebt
  • Blijf rustig
  • Zet een realistisch doel
  • Beschik over sterke wisselspelers
  • Herken je zwakke punten
Martijn Rijnbeek
Martijn RijnbeekRedacteurDé FIFA fanaat van Nederland
Martijn Rijnbeek