Artikel

Filip Langerock: "Defusekids gaat uiteraard voor de titel"

Filip Langerock: "Defusekids gaat uiteraard voor de titel"

Enkele weken terug werden de League of Legends-teams bekendgemaakt die vanaf januari 2020 deelnemen aan de Dutch League en de Belgian League. Esports Club sprak met elke organisatie over de afgelopen weken en hun ambities voor de aanstaande competitie. Vandaag: Filip Langerock van Defusekids.

Defusekids won in 2019 zo'n beetje alles wat er te winnen was met hun League of Legends-team. We spraken in aanloop naar de Dutch League met eigenaar Filip Langerock en vroegen hem onder andere naar het proces dat geleid heeft tot toelating tot de competitie: "We zijn te werk gegaan zoals iedereen denk ik, met het opstellen van een licentie-dossier. De eisen en vragen die gesteld worden door de competitie zijn niet niks en hebben we naar alle eerlijkheid en vertrouwen beantwoord."

De botlane van Defusekids wisselde redelijk onverwachts van bezetting in aanloop naar de competitie. Dit gebeurde tijdens het proces van aanmelden voor de Dutch League en zorgde voor een beetje extra druk bij de organisatie, vertelt Langerock: "De verandering in onze line-up moesten we ondertussen ook verwerken, dus het zijn wel drukke dagen geweest. Uiteindelijk zijn we toch uit alle aanvragen gekozen om deel te nemen aan de Dutch League."

Doorbraak in Benelux esports

Desgevraagd geeft Langerock zijn mening over de nieuwe competities en de opzet van League of Legends esports in 2020. "Om te beginnen zijn we als Defusekids heel blij dat er consolidatie is in de top-competities in de Benelux. Minder versnippering van geld, tijd, bereik in een competitie met een duidelijke structuur die ondersteund wordt door Riot Games. Dit hadden we erg nodig."

Hij hoopt vooral dat het eerste seizoen voor verandering zorgt: "'Ik hoop op een doorbraak uit het klassieke Benelux esports competitie format. Voorheen werden de games gespeeld, er wordt wat gestreamd, de winnaar krijgt wat cash overgeschreven en klaar. Als er dit seizoen meer media, content en (main stream) mediabereik is gecombineerd met een verhoogd niveau van de competitie zal een eerste seizoen meer dan geslaagd zijn. Wie weet waar de grens ligt voor esports in de Benelux als het eerste seizoen een succes wordt."

Concurrentie

Gezien de resultaten van vorig jaar zal iedere organisatie gebrand zijn om Defusekids tegen te werken. Langerock ziet de concurrentie, maar blijft zoals altijd zeer ambitieus: "Met betrekking tot de deelnemers zaten de geruchten niet zo ver van de realiteit. Een aangename verrassing is PSV Esports die geen slechte indruk wil nalaten in de competitie, zeker niet als je weet en hoort wie ze willen contracteren. Daarnaast zijn er veel gekende esports-organisaties die ongetwijfeld dit seizoen hun beste beentje voor willen zetten. Zonder definitieve line-ups is er weinig zinnig te zeggen over wie er de top zal uitmaken van de competitie, maar vanuit Defusekids gaan we uiteraard voor de titel."

Stephen van Vlokhoven
Stephen van VlokhovenRedacteurIk vind het maar suf om een motto te hebben, maar je moet toch wat met deze ruimte.
Stephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van Vlokhoven