Artikel

Floris Buurman: "New Dynasty heeft de focus op plek 1"

Floris Buurman: "New Dynasty heeft de focus op plek 1"

Twee weken terug werden de League of Legends-teams bekendgemaakt die vanaf januari 2020 deelnemen aan de Dutch League en de Belgian League. Esports Club sprak met elke organisatie over de afgelopen weken en hun ambities voor de aanstaande competitie. Vandaag: Floris Buurman van New Dynasty.

"We wisten pas vrij recent dat de Dutch League en de Belgian League zouden komen. Natuurlijk had ik wel geruchten gehoord, maar daar ga je niet op handelen. Toen de bekendmaking eenmaal officieel was zijn we direct aan de slag gegaan." aldus Buurman, oprichter van New Dynasty. "We hebben met de kern van New Dynasty gezeten en besloten om er vol voor te gaan. Het plan dat we gingen inleveren moest dekkend zijn voor de komende twee jaar."

Nooit getwijfeld

Als we Floris vragen of hij ooit heeft getwijfeld aan de toelating van New Dynasty tot de Dutch League, antwoordt hij razendsnel: "Nee, geen moment. Het enige dat tegen had kunnen zitten was het financiële plaatje, aangezien andere organisaties geld hebben om mee te werken."

Niet al te lang geleden stapte New Dynasty in CSGO, een game waar de organisatie lange tijd niets mee had gedaan. Toch blijft de focus van New Dynasty op League of Legends: "Dat blijft onze primaire game. Er komt misschien ook nog een Academy team voor de Open Tour, maar het team in de Dutch League krijgt de meeste aandacht en ook de meeste ondersteuning." aldus Buurman. "Mogelijk voegen we in 2020 nog een nieuwe game toe aan New Dynasty."

Meten met de top

Dat 2019 geen succesvol jaar voor New Dynasty was op het gebied van League of Legends zal niemand zijn ontgaan. Als het aan Buurman ligt is 2020 echter een nieuwe start en is de toekomst veelbelovend: "We hebben volgend jaar nodig om op te bouwen en een volledig gezonde organisatie te worden, maar in 2021 gaan we ons meten met de grote namen zoals Defusekids." stelt de oprichter van New Dynasty.

"We houden onze ogen open voor talenten die heel goed zijn maar die eigenlijk nog niemand kent. Als Benelux vinden we onszelf slecht en hebben we het idee dat een speler naar het buitenland moet om te verbeteren. We hebben het gevoel dat onze individuele spelers op internationaal niveau niet mee kunnen draaien, maar ik vind juist van wel. Er zijn heel veel verborgen Benelux-talenten die in hoog ELO spelen maar niet bekend zijn met de competitive scene, die moeten we begeleiden."

Tot slot vroegen we Buurman naar zijn competitieve doelstelling voor de Dutch League en die was kraakhelder: "We gaan niet voor minder dan top-4, maar de focus is op plek 1."

Stephen van Vlokhoven
Stephen van VlokhovenRedacteurIk vind het maar suf om een motto te hebben, maar je moet toch wat met deze ruimte.
Stephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van Vlokhoven