Artikel

Alles wat je moet weten over de FNCS

Alles wat je moet weten over de FNCS

Fortnite heeft een grote esports scene, met een hoop toernooien. Eén van deze toernooien is de Fortnite Champion Series (FNCS). Dit toernooi wordt in verschillende regio’s online gehouden, waaronder Europa, Noord- en West Amerika en Azië. Maar hoe zit dit toernooi eigenlijk in elkaar? Wat is het format? Ook is het mogelijk om zelf mee te doen aan dit toernooi maar hoe doe je dit? En wanneer neemt dit toernooi plaats? Wij beantwoorden deze vragen voor jou.

Wat is de Fortnite Champion Series

De FNCS is een online Fortnite-toernooi, georganiseerd door ontwikkelaar Epic Games zelf. Dit toernooi wordt online gehouden in de tijdsduur van ongeveer één maand. In het toernooi spelen de beste Fortnite-spelers uit de reguliere ranked Arena modus; iedereen met de Champion League-rank kan hieraan mee doen.

Dit toernooi wordt gespeeld in vier verschillende rondes, deze rondes bestaan uit drie kwalificatierondes, een halve finale, een Reboot Round waarin afgevallen teams nog één kans krijgen en de grote finale. In de finale wordt bepaald wie het beste Fortnite-team is van de regio. Zij strijden hier niet alleen voor de eer maar ook voor een gigantische prijzenpot. Zo heeft de Europa regio een prijzenpot van meer dan 1 miljoen dollar.

Het format

Het FNCS toernooi duurt ongeveer een maand. Er zijn drie kwalificatieweken, in deze drie weken kunnen teams punten behalen door middel van hun plaatsing in de arena (ranked) modus van het spel. Na de kwalificatie weken is er een Bye Week, ook wel de rustweek genoemd. Na de rustweek gaat de halve finale van start, ook hier moeten de teams punten verdienen door middel van kills en plaatsingen. De top zes teams plaatsen zich voor de finale.

De tien teams die zich niet konden plaatsen voor de finales krijgen nog één kans om zich te plaatsen voor de finale in de Reboot Round. In de finale strijden vijftien tot vijftig teams (afhankelijk van teamgrootte van de FNCS-series) voor de winst. Het winnende team in Europa wint een prijzenpot van 300.000 dollar, in totaal is er een prijzenpot van 1.350.000 dollar beschikbaar in Europa. In regio’s als Noord Amerika is dit 690.000 dollar.

Zo doe je mee aan de FNCS

Meedoen aan dit toernooi is heel simpel. Iedereen kan meespelen, zolang je arena rank maar hoog genoeg is. In de arena modus wordt er gespeeld voor zogehete Hype Points. Binnen deze arena modus zijn er drie verschillende leagues; Open League, Contender League en Champion League. Spelers die de Champion League rank halen kunnen mee doen aan het FNCS Toernooi.

Wanneer is de FNCS?

De Fortnite Champion Series vindt meerdere keren per jaar plaats, op het moment van schrijven is de FNCS ook bezig. Van eind april tot eind mei. Elke regio speelt tegelijkertijd hun kwalificatie, halve finale, Reboot Week en de finale. Behalve het Midden Oosten, zij spelen alles één dag eerder dan de rest.

FNCS Fortnite Chapter 2 Season 6 schema

Kwalificatie ronde 1: Het Midden Oosten 22 - 24 april. Andere regio’s 23 - 25 april.

Kwalificatie ronde 2: Het Midden Oosten 29 april - 1 mei.

Kwalificatie ronde 3: Het Midden Oosten 6 - 8 mei. Andere regio’s 7 - 9 mei.
Bye Week: 13 - 16 mei.

Halve finale: Het Midden Oosten 21 mei. Andere regio’s 22 mei.

Reboot Round: Het Midden Oosten 22 mei. Andere regio’s 23 mei.

De finale: Het Midden Oosten 28 - 29 mei. Andere regio’s 29 - 30 mei.

Wanneer de andere FNCS plaatsvinden is nog niet bekend.

Theus Veldhuizen
Theus VeldhuizenRedacteur Schrijft over van alles, maar heeft een passie voor Valorant en League of Legends.
Theus VeldhuizenTheus VeldhuizenTheus Veldhuizen