Artikel

Zo zet je 2FA aan in Fortnite en de Epic Games Store

Zo zet je 2FA aan in Fortnite en de Epic Games Store

26 januari 2021, 16:02

Epic Games hamert er inmiddels al een aantal jaar op: zet tweestapsverficatie aan (Fortnite 2FA)! De ontwikkelaar heeft er inmiddels een aantal zaken tegenover gezet, zoals gratis games in de Epic Game Store, Fortnite skins, het verzenden van kado's aan vrienden en familie en de mogelijkheid om mee te doen aan Fortnite-competities. Geen idee hoe je 2FA aanzet? Wij vertellen het je.

Tweestapsverificatie is één van de simpelste manieren om jouw Epic Games Store-account beter te beveiligen. Zoals de naam al doet vermoeden zorgt 2FA ervoor dat je jezelf tweemaal moet verifiëren: door middel van je wachtwoord en op een tweede manier naar keuze. De tweede stap van de verificatie kan via SMS, email of via aan app. Uiteindelijk zorgt het ervoor dat je account minder snel overgenomen kan worden, want met alleen een wachtwoord komt een kwaadwillende niet ver!

Bovendien voegt het ook een extra notificatie toe. Krijg jij bijvoorbeeld een email omdat iemand op jouw account probeerde in te loggen? Geen probleem, verander je wachtwoord á la minuut en je account is weer super veilig. We raden altijd aan een wachtwoordmanager te gebruiken voor het beheren van je wachtwoorden. Kijk ook op de website Have I Been Pwned of jij een account hebt bij een website die in het verleden gehackt is. Grote kans dat de kwaadwillende daar jouw wachtwoord vandaan heeft.

Tweestapsverificatie: apps, email of sms?

Wie tweestapsverficatie voor de Epic Games Store wilt gebruiken heeft drie keuzes. De meest voor de hand liggende keuze is het gebruik van jouw email als verificatiemethode. Hierdoor krijg jij na het inloggen een email met een code, die je vervolgens in moet vullen om verder te gaan. Een kwaadwillende heeft hierdoor zowel jouw wachtwoord nodig als toegang tot jouw emailadres.

De tweede optie is het gebruik van een verificatieapp. Deze werkt in principe hetzelfde als via de email, maar dan verschijnt de code in de desbetreffende app. Een groot voordeel hiervan is dat je niet op een emailtje hoeft te wachten en het vaak overzichtelijker is; geen gedoe met mails die in een verkeerde map of in de spam terecht komen. Ook kun je de apps bij vrijwel alle grote diensten gebruiken.

Onze aanraders zijn Authy (iOS en Android) of Google Authenticator (iOS en Android).

De derde optie is het gebruik van SMS. Doordat SMS een verouderde techniek is, kunnen kwaadwillende een Sim Swap Attack gebruiken om de tweestapsverificatiecode die je via SMS krijgt te onderscheppen. Uiteraard is het nog steeds beter dan het niet gebruiken van 2FA, maar we raden absoluut aan om voor een app of email te gaan.

Zo zet je 2FA aan voor Fortnite en de Epic Games Store

  1. Ga naar je account-pagina.
  2. Klik links password & security aan.
    Epic Games Fortnite 2fa
  3. Onder Two Factor Authentication, klik één van de opties aan en activeer deze.
    Epic Games Store tweestapsverificatie aanzetten
Ramon Pützfeld
Ramon PützfeldHoofdredacteurSchrijft graag over hardware en shooters, stiekem verliefd op MMORPG's.
Ramon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon Pützfeld