Artikel

Dit weten we over Fortnite Chapter 2 Season 6

2 december 2020, 19:02

Het nieuwe Fortnite seizoen is uit en daarom blikken we alvast vooruit naar het volgende seizoen. Fortnite Chapter 2 Season 6 belooft een hoop veranderingen te brengen. Krijgen we een Fortnite-wereld waarin een ander superhelden universum een rol gaat spelen? Of gaan we meer voertuigen zien? Wij zetten de belangrijkste zaken voor je op een rijtje.

Elke tien weken brengt ontwikkelaar Epic Games een nieuw Fortnite seizoen. Nou liepen de afgelopen seizoenen hier en daar wat vertraging op, mede het coronavirus en de onrust in Amerika. Toch lijkt het erop dat Epic Games zich dit keer aan de tijdlijn gaat houden. Daardoor kunnen we ook al speculeren over wat het nieuwe seizoen gaat brengen.

Wanneer begint Fortnite Chapter 2 season 6?

De huidige Battle Pass laat zien dat Fortnite Chapter 2 Season 5 van 2 december tot 16 maart 2021 duurt. Dat is ongeveer 14 weken, in plaats van de gebruikelijke tien weken die een Fortnite-seizoen duurt. Hierbij spelen de feestdagen waarschijnlijk een rol, waar Epic Games-medewerkers meestal twee weken met vakantie zijn.

Mocht Epic Games er nog een week of twee aan vast plakken, wat wel vaker is gebeurd, dan verwachten wij dat eind maart het nieuwe seizoen in werking gaat. Gezien de lengte van dit seizoen, lijkt dat onwaarschijnlijk.

Wat weten we over de veranderingen in Fortnite Chapter 2 season 6?

fortnite-article-5.jpg

Op dit moment kunnen we heel weinig zeggen over de veranderingen in Fortnite Chapter 2 Season 6. Wel weten we dat er een kans is dat er weer een flink aantal veranderen gaan plaatsvinden. Afgelopen seizoen stond in teken van de feestdagen en televisieserie The Mandalorian. Gaan we weer een seizoen met een heroes of villain-thema zien? Op dat antwoord moeten we nog even wachten.

Komt er ook een nieuwe Battle Pass?

battlepasss.jpg

Elk seizoen brengt Epic Games een nieuwe Battle pass uit. Deze kost spelers ongeveer 1000 V-Bucks, wat overeenkomt met ongeveer tien euro. De Battle Pass garandeert spelers exclusieve skins, emoticons en spray's. Ook is het mogelijk dat er weer een Marvel of DC Comics superheld verbonden is aan de Battle Pass. Twee seizoenen geleden was dit Deadpool, afgelopen seizoen waren dit Marvel Heroes-skins.

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en ontvang update over je favoriete games. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter, Facebook, Instagram, Twitch en YouTube.

Deel: