Artikel

Alles over Fortnite Chapter 2 Season 9

Alles over Fortnite Chapter 2 Season 9

Fortnite Chapter 2 Season 8 is uit, en daarom blikken we alvast vooruit op het volgende seizoen. Zoals bij elk seizoen het geval is, zal Fortnite Chapter 2 Season 9 een hoop veranderingen naar de game brengen.

Ongeveer elke tien weken brengt ontwikkelaar Epic Games een nieuw Fortnite seizoen uit. Af en toe wordt dit verlengd, zoals in Fortnite Chapter 2 Season 7 het geval was. In plaats van tien weken duurde dat seizoen ongeveer 14 weken. Fortnite Chapter 2 Season 8 zal naar verwachting ook iets langer duren dan gebruikelijk: rond de 12 weken.

Ben jij klaar voor het nieuwe seizoen? Zet je Fortnite-instellingen goed en zorg ervoor dat je de juiste Fortnite-hardware in huis hebt!

Wanneer begint Fortnite Chapter 2 Season 9?

Op 13 september 2021 kwam Chapter 2 Season 8 uit. In de Fortnite Season 8 Battle Pass wordt aangegeven dat Season 5 eindigt op 5 december. We verwachten daarom dat Fortnite Season 9 begint op maandag 6 december 2021.

Wat verandert er in Fortnite Chapter 2 Season 9?

fortnite-kevin-the-cube

Op dit moment kunnen we nog heel weinig zeggen over de veranderingen in Fortnite Chapter 2 Season 9. Wel weten we dat er een goede kans is dat er weer een flink aantal veranderingen gaan plaatsvinden in de game. Season 8 stond in teken van de mysterieuze kubussen en de alternatieve dimensie van The Sideways, terwijl in Season 7 de strijd tussen aliens en aardbewoners centraal stond. Gaan we weer een seizoen met een soort sciencefiction-thema zien? Op dat antwoord moeten we nog even wachten.

Komt er een Fortnite Chapter 2 Season 9 Battle Pass?

Fortnite Chapter 2 Season 8 Battle Pass banner

Elk seizoen brengt Epic Games een nieuwe Battle pass uit. Deze kost spelers meestal 950 V-Bucks, wat overeenkomt met iets minder dan tien euro. De Battle Pass biedt spelers exclusieve skins, emoticons en sprays, die normaliter niet verkrijgbaar zullen zijn in andere seizoenen. Het is altijd mogelijk dat er weer een Marvel of DC Comics-superheld verbonden is aan de volgende Battle Pass: in Season 7 kwam Superman bijvoorbeeld naar het Fortnite-eiland om de alien-invasie te stoppen, terwijl in Season 8 de superschurk Carnage het eiland onveilig maakt.

Ook is het mogelijk dat we anime-personages in Fortnite gaan zien, afkomstig uit bijvoorbeeld Dragon Ball of Naruto: dit werd eerder gemeld door betrouwbare Fortnite-leakers, maar is nog niet werkelijkheid geworden in de game.

In de komende periode, vooral tegen het einde van Fortnite Chapter 2 Season 8, verwachten we dat Epic Games langzamerhand teasers gaat uitbrengen voor Fortnite Chapter 2 Season 9. Houd dus onze Fortnite-pagina goed in de gaten om als eerste op de hoogte te zijn van het nieuwste Fortnite-nieuws.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate