Artikel

Alles over Fortnite Chapter 3

4 juni 2021, 13:29

We zitten over de helft van Fortnite Chapter 2 dat begon op 15 oktober 2019. Voordat Fortnite Chapter 2 Season 1 van start ging verdween de Battle Royale-map in een zwart gat, hierna was Fortnite twee dagen niet speelbaar. Er is nog weinig bekend over Fortnite Chapter 3, wel is de kans groot dat het nieuwe Chapter gepaard gaat met een nieuwe engine, Unreal Engine 5.

Releasedatum Fortnite Chapter 3

We zitten op dit moment in Chapter 2 Season 6, met Season 7 op komst. Als we er van uit mogen gaan dit Fortnite Chapter 2 net als Chapter 1 tien seizoenen gaat krijgen moeten we nog eventjes wachten op Chapter 3. Een seizoen duurt ongeveer twee en een halve maand. Met nog vier volle seizoenen te gaan, betekent dat we Chapter 3 tussen februari en maart 2022 kunnen verwachten.

Het einde van Fortnite Chapter 2

Fortnite Chapter 1 eindigde met een zwart gat waarin het eiland in verdween, Fortnite Battle Royale was toen een paar dagen niet meer te spelen. Dit trok een hoop bekijks, want dit was namelijk nog niet eerder gebeurd bij een game. Spelers tastten in het duister, niemand wist wat er ging gebeuren en of Fortnite Battle Royale nog wel terug kwam.

Dat het einde van Fortnite Chapter 2 groots aangepakt gaat worden weten we zeker, maar wat er precies gaat gebeuren is nog onzeker. Het is mogelijk dat er iets gaat gebeuren met buitenaards leven. Tegen het einde van Season 6 zijn er graancirkels verschenen op de map, dat buitenaards leven naar Fortnite komt lijkt hiermee zeker. Het is daarom niet raar als hiermee iets wordt gedaan bij de Chapter 2 finale.

Nieuwe content

Met een nieuw chapter komt er ook een hoop nieuwe content. Spelers kunnen een hoop nieuwe skins, emotes, dansjes en andere soorten content verwachten in Chapter 3. Heel misschien kunnen spelers zelfs een compleet nieuwe map verwachten. Tot nu toe werd er met elk seizoen aanpassingen gedaan aan de map, maar er is nooit een compleet nieuwe map geweest. Spelers mogen ook zeker nieuwe Battle Passes verwachten in Chapter 3, want wat is Fortnite zonder Battle Pass.

Unreal Engine 5

Na jaren werk van Epic Games hebben developers toegang gekregen tot een early access versie van Unreal Engine 5. Unreal Engine is een game engine ontwikkeld door Epic Games, die ook Fortnite ontwikkeld hebben. Deze game engine werd voor het eerst gebruikt voor de first person shooter Unreal. Op dit moment draait Fortnite op Unreal Engine 4, deze engine kwam uit in 2014.

Unreal Engine 5 komt uit in het begin van 2022, dit de kans groot dat het nieuwe Chapter gepaard gaat met een gloednieuwe engine. Voor Fortnite betekent dit mooiere graphics. In hoeverre dit de performance van Fortnite gaat beïnvloeden is iets wat we nog eventjes moeten afwachten. Eerder werd er in Chapter 2 Season 4 raytracing toegevoegd aan Fortnite, met deze toevoeging werden de schaduwen en reflecties nog realistischer. Ook werd er DLSS en Nvidia Reflex toegevoegd aan het spel.

Theus Veldhuizen
Theus VeldhuizenRedacteur Schrijft over van alles, maar heeft een passie voor Valorant en League of Legends.
Theus VeldhuizenTheus VeldhuizenTheus Veldhuizen