Artikel

Fortnite live event: de beste concerten en shows tot nu toe

Fortnite live event: de beste concerten en shows tot nu toe

Fortnite heeft zich de afgelopen twee en een half jaar ontwikkeld van Battle Royale game tot sociaalplatform. Het is niet alleen het spel meer dat centraal staat, ook de gebeurtenissen in de wereld krijgen een steeds socialere aard. Van filmpremières tot concerten, het vindt allemaal plaats in de Fortnite-wereld. Wij zetten de beste gebeurtenissen voor je op een rijtje.

Het eerste live evenement in Fortnite vond plaats in november 2018 met het Butterfly evenement om de start van Fortnite Chapter 1 Season 6 in te luiden. De live evenementen bleven doorgaan, want in 2019 kregen we er bijna elk seizoen een. Van seizoensgerelateerde evenementen tot concerten, in Fortnite kan het allemaal. Tijdens dergelijke evenementen schakelt ontwikkelaar Epic Games de matchmaking tijdelijk uit zodat elke speler het evenement zonder stoorzenders mee kan maken.

Mogelijk wordt er het inluiden van Fortnite Chapter 2 Season 5 met het Fortnite Galactus event het grootste evenement ooit. Dat blijft nog even afwachten. Gelukkig zijn er inmiddels meer dan 20 evenementen geweest en daarom zetten wij de aller beste voor je op een rijtje.

Showtime - Marshmello

Het eerste grote evenement in Fortnite is het Showtime concert van artiest Christopher "Marshmello" Comstock. Deze was op 2 februari 2019, duurde ongeveer 10 minuten en vond plaats in Pleasant Park. Tijdens het concert werden meerdere nummers van Marshmello gespeeld en was de artiest ook zelf te horen: "Yo, what is up fortnite! Whatsup, Pleasant Park. My name is Marshmello and thank you for coming out today and making history with me. Are you guys ready?"

De artiest heeft naderhand zelfs een eigen outfit in Fortnite gekregen. Dit was het eerste evenement waarin Epic Games liet zien tot wat het instaat is. Volgens ingewijden zou het evenement zelfs live zijn afgespeeld.

The End - Afsluiter Fortnite Chapter 1/Season X

Herinnerinen jullie het nog? Alweer een meer dan een jaar geleden in oktober 2019 verdween het hele Fortnite spel opeens in een zwart gat. Media stonden er vol mee, want waar was Fortnite gebleven? De servers waren offline, op alle social media kanalen was niets te zien en ook werd er 24 uur per dag een livestream uitgezonden. Dat evenement duurde uiteindelijk iets minder dan twee dagen, maar dat was genoeg om een enorme hype en chaos te creeeren. Wat we ervoor terugkregen was een nieuw Fortnite, namelijk Fortnite Chapter 2.

Live at Risky - Star Wars The Rise of Skywalker teaser

Voor wie de afgelopen 50 jaar ook maar enigszins op de planeet aarde heeft rondgelopen weet dat Star Wars een van de grootste fandoms is. Niet zo vreemd dus dat op 14 december 2019 een Star Wars crossover plaatsvond met Fortnite. Een week later kwam de laatste film van de derde trilogie van Star Wars namelijk uit: The Rise of Skywalker. Tijdens het evenement kregen spelers een kleine introductie van niemand minder dan producent J.J. Abrams. Ook kregen spelers een kleine voorproef van de film doormiddel van een ingame trailer. Heel erg spectaculair.

Astronomical - Travis Scott

De Amerikaanse rapper en muziekproducent Travis Scott is met name onder jongeren heel erg populair. De artiest kreeg in Fortnite zijn eigen concertreeks met maar liefst vijf concerten. Deze vonden plaats op 24, 25 en 26 april en trokken in totaal bijna 28 miljoen kijkers, waarbij het eerste concert met 12.4 miljoen kijkers het populairst was. De concerten duurde zo een 10 minuten waarin spelers zowel oude als nieuwe liedjes te horen kregen. Het evenement wat visueel gezien volgens vele het beste Fortnite evenement tot nu toe en kan daarom in ons lijstje ook niet ontbreken.

Nineteen Eighty-Fortnite - Epic Games vs Apple

Deze kon natuurlijk niet ontbreken op de lijst. Epic Games die in Fortnite-stijl de bekende Apple commercial uit 1984 heeft nagemaakt die destijds de Macintosh PC adverteerde. Dit keer gaat het echter om een serieuze zaak, want Epic Games is klaar met de 30% 'Apple Tax' die zij moeten betalen om Fortnite in de App Store te vertonen. Volgens Epic Games is dat veel te veel voor het simpelweg aanbieden van hun product in de Apple-winkel. Als reactie heeft Apple Fortnite uit haar digitale winkel gehaald, waardoor iOS-eigenaren (iPad en iPhone) nu geen Fortnite kunnen spelen.

De rechtszaak is nog in volle gang, maar we weten inmiddels wel dat Fortnite voorlopig niet terugkomt naar iOS. Volgens advocaten loopt Apple overigens het grootste risico in de zaak tegen Epic Games.

Ramon Pützfeld
Ramon PützfeldHoofdredacteurSchrijft graag over hardware en shooters, stiekem verliefd op MMORPG's.
Ramon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon Pützfeld