Artikel

Alles over het Fortnite No Sweat Summer event

Alles over het Fortnite No Sweat Summer event

Fortnite viert de zomer! Ontwikkelaar Epic Games heeft het Fortnite No Sweat Summer event aangekondigd. De eerste details over het evenement voor de creative modus zijn op de website van de ontwikkelaar gedeeld. Wij vertellen je alles wat je moet weten.

Het thema van Fortnite Chapter 3 Season 3 is 'Vibin. Dit Fortnite No Sweat Summer event sluit perfect aan bij de ontspannen en feestelijke sfeer van het thema van het derde seizoen. Epic Games wil juist op deze sfeer de nadruk leggen en een korte pauze nemen van de gevechten met een hoge intensiteit.

Wanneer start Fortnite No Sweat Summer?

Het Fortnite No Sweat Summer event wordt met de 21.10 update aan de battle royale toegevoegd. De 21.10 update gaat op 21 juni om 10:00 Nederlandse tijd live. Vanaf is het mogelijk om verschillende challenges te voltooien en beloningen vrij te spelen.

Wat brengt Fortnite No Sweat Summer?

Naast de uitnodiging van Epic Games aan de creators om de tofste eilanden te ontwerpen, heeft de ontwikkelaar ook content voor reguliere spelers bekend gemaakt.

Tijdens het evenement zijn zes maps beschikbaar. Dit zijn, zoals het er nu naar uitziet Parkour Universe, One Trigger, Blimp Wars, Color Dash, Ultimate Murder Mystery en Prop Hunt: Modern Mall. Aan deze maps zijn zomerse challenges verbonden:

  • Unlock 3 achievements in Parkour Universe
  • Collect 3000 resources in One Trigger
  • Use 8 vending machines in Blimp Wars
  • Unlock 4 achievements in Color Dash
  • Get 1 melee elimination in Muder Mystery
  • Eliminate 3 prop opponents in Prop Hunt: Modern Mall

Het voltooien van deze challenges levert in totaal 60.000 XP op. Er is dus genoeg te verdienen, maar daar blijft het niet bij. Er zijn immers ook gratis beloningen voor het spelen van No Sweat Summer. Dit zijn tropical infrared wrap, tropical infra-ravage spray, tropical infra-raven spray en infrared gg emoticon.

Uit deze uitdagingen en beloningen kunnen we opmaken dat Epic Games inderdaad vasthoudt aan een gevarieerd en minder geweldadig zomers evenement.

Tot slot wordt worden flare guns weer aan Fortnite toegevoegd. Flare guns zijn in de battle royale te gebruiken om de locatie van tegenstanders te achterhalen. Deze wapens hebben tijdens dit event een zomers uiterlijk gekregen.

Een steentje bijdragen aan No Sweat Summer

Als creator is het mogelijk om een steentje bij te dragen aan Fortnite No Sweat Summer. Op de website van Epic Games zijn richtlijnen en criteria gedeeld. Creators kunnen hun creaties tot uiterlijk 5 juli inzenden.

De 'island designs' moeten om te beginnen toegankelijk voor nieuwe spelers zijn. Daarnaast moeten de ontwerpen uitnodigen om gebruik te maken van de verschillende items in Fortnite. Ook moeten de inzendingen uniek zijn.

Verder kan iedere creator maar één island design inzenden en moet het thema van No Summer Sweat duidelijk terugkomen. Wees daarnaast niet bang om iets nieuws te proberen. Epic Games wil immers graag innovatieve inzendingen zien. Wil je tot slot de kans dat jouw creatie wordt uitgekozen vergroten? Zorg dan voor een toffe trailer waarmee je jouw inzending introduceert.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.