Artikel

Zo vind & open je Cosmic Chests in Fortnite Season 7

Zo vind & open je Cosmic Chests in Fortnite Season 7

30 juni 2021, 16:00

Met Fortnite Chapter 2 Season 7 is er weer een berg aan unieke content om van te genieten in de battle royale-game.

Zo kun je op jacht naar rewards verspreid over de Fortnite Season 7 map: denk bijvoorbeeld aan de Alien Artifacts, die je nodig hebt om de Kymera skin uit de Season 7 Battle Pass verder te customizen. Daarnaast kun je nu nog een aantal unieke quests voltooien, die in het teken staan van de Fortnite Cosmic Summer Celebration.

Ook zijn er nu Cosmic Chests te vinden op de map: in buitenaards kristal gevangen loot chests. In deze speciale kisten kun je waardevolle loot vinden, maar hoe open je ze precies? We vertellen je hier alles over de Cosmic Chests in Season 7.

Wat zijn Cosmic Chests?

Net als Legendary Chests, Loot Llama's en Supply Drops, zijn Cosmic Chests zogenaamde loot containers waar je zeer waardevolle items en wapens kunt vinden. Cosmic Chests spawnen op willekeurige plekken op de kaart, maar net als bij Supply Drops zijn ze voor alle spelers te vinden via een icoontje op de map.

Fortnite-cosmic-chest-map

Wat Cosmic Chests uniek maakt, is dat ze bonus rewards droppen voor meerdere spelers. Cosmic Chests zijn dan ook lastiger om te openen dan de andere loot containers: je kunt ze alleen openen als team in de Duos, Trios of Squads modes.

Embedded content: https://twitter.com/HYPEX/status/1402171499407155206?s=20

Hoe open je Cosmic Chests?

Om te kunnen beginnen met het openen van een Cosmic Chest, moeten alle leden van je squad in de buurt van het object aanwezig zijn. Daarna moeten de squadleden om de beurt een zwakke plek aanvallen die verschijnt op het kristal rond de Cosmic Chest: er wordt aangegeven welke speler welke plek moet raken, als een soort "Simon Says".

Val je aan terwijl het niet jouw beurt is? Dan word je weg gelanceerd van de Cosmic Chest. Het is dus in het beste belang van je squad om samen goed te coördineren bij het openen van een Cosmic Chest.

Wat voor loot hebben Cosmic Chests?

Fortnite legendary weapons season 7
Elke Cosmic Chest dropt gegarandeerd een Epic of Legendary wapen voor iedereen van je squad. Daarnaast kan elk teamlid ook drie bonus items oppikken: dit kunnen één tot drie Alien Artifacts, Gold Bars of een 125-1050 XP bonus zijn. Ook kun je later in het seizoen Battle Stars vinden in de Cosmic Chests: hiermee kun je straks extra rewards krijgen uit de Battle Pass.

Ben je benieuwd wat er verder nog veranderd is aan Fortnite? Lees wat er nieuw is in de Fortnite 17.10 update.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt competitief Smash Ultimate en veel andere games on the side