Artikel

Dit zijn de Fortnite toernooien die je niet wilt missen

25 mei 2021, 15:22

Fortnite is één van de populairste Battle Royale games op dit moment, met meer dan 350 miljoen geregistreerde spelers. Fortnite heeft ook een bruisende esportsscene met veel verschillende toernooien. Maar welke toernooien wil je eigenlijk volgen? Wij zetten ze op een rijtje.

Fortnite Champions Series

De Fortnite Champions Series (FNCS) is een toernooireeks dat elk Fortnite-seizoen plaatsvindt en wordt georganiseerd door Epic Games. De competitie wordt online gehouden en duurt ongeveer één maand. In dit toernooi kan iedereen met de arena Champion League-rank mee speelen. Het toernooi vindt plaats in verschillende regio’s over de hele wereld. Elke regio heeft ook een andere prijzenpot, de prijzenpot in Europa is dit seizoen één miljoen dollar.

De FNCS wordt gespeeld in vier verschillende rondes, deze rondes bestaan uit een kwalificatieronde, een rustweek, een halve finale, een Reboot Round en de finale. In de Reboot Round krijgen spelers die zich niet hebben kunnen kwalificeren voor de finale nog één kans om de finale te halen.

Alle FNCS info staat op onze website. De FNCS is te bekijken via het YouTube-kanaal van Fortnite.

Fortnite World Cup

In de Fortnite World Cup, ook bekend als het WK Fortnite, strijden de beste Fortnite-spelers van de wereld. Naast de titel Wereldkampioen, is er ook een een gigantische prijzenpot. In 2019 won de 16-jarige Amerikaan Bugha 3 miljoen dollar.

Om mee te spelen aan dit toernooi moeten spelers zich net als bij de FNCS kwalificeren. Spelers met de Champion League-rank kunnen meespelen in de kwalificatieronde en zich zo plaatsen voor het WK.

Naast een solo-toernooi is er ook een duo-, Creative- en celebrity-toernooi. In het Creative toernooi strijden acht teams van vier spelers. Elk team wordt geleid door een populaire influencer. In het celebrity-toernooi strijden verschillende celebrities voor een goed doel; in totaal wordt er tijdens dit toernooi 3 miljoen dollar gedoneerd.

De Fortnite World Cup nam voor het eerst plaats in 2019, in 2020 stond dit event ook gepland maar werd helaas afgelast door de COVID-19 pandemie. Ook dit jaar is er geen WK. In 2022 verwacht men wel weer een WK Fortnite, die dan te volgen is via het YouTube-kanaal van Fortnite.

Bugha Ante Up Cup

De winnaar van de Fortnite World Cup Solos heeft een eigen toernooi opgericht samen met Twitch Rivals, de Bugha Ante Up Cup. Aan dit toernooi doen grote spelers mee, zoals Cloud9’s Avery, FaZe’s Bizzel en Nick Eh 30. Het toernooi wordt in het duo-format gespeeld en er zijn in totaal zeven rondes. Wat dit toernooi bijzonder maakt is dat er niet gespeeld wordt door middel van het verdienen van punten, maar door het verliezen van punten.

Elk duo start met een bepaald aantal Bugha tokens, deze tokens kunnen zij gebruiken om mee te doen aan het toernooi. Elke ronde van het toernooi kost een bepaald aantal punten, deze punten komen in een pot terecht. Na elke ronde wordt de pot verdeeld onder de beste duo's. Wanneer een team niet genoeg punten meer hebben om mee te spelen worden zij geëlimineerd.

In totaal zijn er 32 duo’s die mee spelen. In ronde zeven zijn er nog maar twee duo’s over en wordt er gestreden voor een geldbedrag van bijna 2.000 dollar. Het evenement is te volgen op het Twitch-kanaal van Twitch Rivals.

Fortnite Streamer Bowl

In de Fortnite Streamer Bowl spelen streamers, American football League (NFL)-spelers en de Fortnite community samen. Zij vormen in totaal dertig trio’s Er wordt gespeeld voor een prijzenpot van maar liefst 1 miljoen euro. De teams mogen dit geld niet zelf houden, maar het winnende team bepaalt naar welk goed doel dit enorme bedrag gaat.

Aan dit toernooi doen grote streamers mee zoals Ninja, Loserfruit en Bugha. Bij de NFL-spelers kun je denken aan namen als Baker Mayfield, Jake Burt en Dalton Schultz. Dit toernooi heeft hetzelfde format als de FNCS. Als je dit toernooi live wil volgen kan dat op het Twitch-kanaal van Twitch Rivals of via de Twitch-kanalen van de deelnemende streamers.

Theus Veldhuizen
Theus VeldhuizenRedacteur Schrijft over van alles, maar heeft een passie voor Valorant en League of Legends.
Theus VeldhuizenTheus VeldhuizenTheus Veldhuizen