Artikel

Fortnite World Cup: Te weinig computers en andere leermomenten

30 juli 2019, 04:31

Het WK Fortnite is inmiddels ruim een dag geleden ten einde gekomen. Langzaam aan vertrekken de meeste spelers weer uit New York. Veel Amerikaanse spelers zijn inmiddels alweer thuis. In dit artikel kijken we naar wat er goed ging, wat er beter kan en wat de gevolgen zijn voor de spelers.

Alle ogen waren na zondagavond gericht op de Amerikaanse speler Bugha, die de hoofdprijs van maar liefst drie miljoen dollar won. Het bedrag zal voor de zestienjarige life changing zijn, maar ook zijn social media is compleet opgeblazen. In totaal kreeg de wereldkampioen in 24 uur 200.000 Twitter, 335.000 Instagram, 85.000 Twitch en 200.000 Youtube volgers erbij. En om het bedrag nog even in perspectief te plaatsen, Novak Djokovic won met zijn zege op Wimbledon 2019 2.350.000 pond. Omgerekend is dat 2.871.000 dollar.

Publiekslieveling en jongste toernooi deelnemer KING won 900.000 dollar. Als dertienjarige ben je volgens de regels verplicht deel te nemen met een ouder of voogd nabij. Vlak na de afloop van het solo-toernooi sprong KING huilend in de armen van zijn vader, die meegereisd was. Huilend zei zijn vader: “het is allemaal van jou”.

Embedded content: https://twitter.com/ByDavo121/status/1155593617798500352?s=20

Nederlanders op het WK Fortnite

De Nederlanders en Belgen kunnen terugkijken op een prima WK. Bovenaan staat de prestatie van Rojo die in een klap miljonair werd. Ook Mitr0 wist samen met Mongraal 450.000 dollar binnen te slepen. Quinten en Lnuef kwamen niet verder dan een 44e plaats.

De Belg Noward wist met een dertiende plaats niet meer dan 50.000 dollar mee te nemen, hetzelfde geldt voor de Belg DRG.

Hoe je het ook bekijkt, veertig miljoen spelers hebben zich geprobeerd te kwalificeren. Tweehonderd mochten door naar de finales; deze jongens behoren dus tot de top 0.000005%.

Leermomenten

Epic Games mag terugkijken op een prachtige show. Het Arthus Ashe stadion was volledig gevuld en de aankleding subliem. Er waren voldoende faciliteiten voor de spelers en spelers hadden de mogelijkheid om op te warmen, hoewel hier naar verluid te weinig computers aanwezig waren. Een fout die Epic een volgende keer waarschijnlijk niet meer zal maken.

Tijdens het solo-toernooi gebeurde waarschijnlijk het meest controversiële van het gehele weekend. Gambit speler Letw1k3 werd tijdens de laatste game gediskwalificeerd. Volgens Epic Games zou de speler meerdere malen naar de monitor gekeken hebben van Gambit Fwexy, de speler die naast hem zat. Door de verwijdering uit het toernooi zou Letw1k3 de kans op extra prijzengeld mogelijk zijn misgelopen.

Epic Games laat weten dat de speler gewoon uitbetaald krijgt en er wordt geen boete uitgedeeld. Opvallend is dat de duo-partners naast elkaar zaten. Epic heeft aangegeven dat alle spelers die zich dubbel gekwalificeerd hadden, naast hun teamgenoot zouden zitten. Wellicht niet de slimste keuze.

Al met al kunnen we terugkijken op een spectaculair evenement en meer media-aandacht voor esports dan ooit tevoren. Wij blijven jullie op de hoogte houden rondom Fortnite. Discussieer je graag mee? Overweeg dan om een kijkje te nemen in onze Discord.

Deel: