Artikel

Alles wat je moet weten over Halo Infinite

Alles wat je moet weten over Halo Infinite

Drie jaar na de aankondiging komt Halo Infinite aan het eind van dit jaar eindelijk uit. Tijdens Gamescom 2021 is bekend gemaakt dat het spel op 8 december uitgebracht wordt. In dit artikel staat alle informatie die op dit moment bekend is over Halo Infinite.

Releasedatum

Het originele plan was dat Halo Infinite een launch titel zou zijn voor de Xbox series X/S. 343 Industries, de ontwikkelaar van Halo Infinite, kondigde echter een vertraging aan zodat het team genoeg tijd had om een spel te ontwikkelen wat voldoet aan de Halo-visie.
Hoewel bij Gamescom is aangekondigd dat het spel op 8 december uitkomt, gaat dat gebeuren zonder twee populaire functies: co-op campaign en de multiplayer Forge mapmaker.

Multiplayer

De Halo Infinite multiplayer is free-to-play, cross-platform en heeft cross-progression tussen de Xbox one, Xbox Series X en PC. 343 Industries maakt op een bijzondere manier gebruik van cross-play bij de ranked gamemode. Om het zo eerlijk mogelijk te houden wordt er bij ranked matches gekeken naar het input-type. Spelers die spelen met een controller spelen tegen andere controller-gebruikers. Het is voor computergebruikers mogelijk om met vrienden ranked te spelen die een Xbox hebben zolang er maar een controller gebruikt wordt. Op 25 augustus heeft 343 Industries een sneak peek gegeven voor de multiplayer door middel van een trailer, bekijk de trailer hieronder.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=4i86Ckj8xKk

Ook gaat de multiplayer van Halo gigantisch veel cosmetische opties krijgen. Spelers krijgen de mogelijkheid om de armor onderdelen als de schouder, knieën, handschoenen maar ook de hele helm te customizen. Daarnaast is het voor het eerst mogelijk om de Spartan die de armor draagt aan te passen, bijvoorbeeld de lichaamsbouw of de stem.

Er gaan geruchten dat in Halo Infinite de skins meer ‘gek en maf’ worden dan wat fans gewend zijn van de franchise. Mede hierdoor worden de rumors rondom een Battle Royale mode voor het spel aangewakkerd.

Gameplay

In de multiplayer reveal waren enkele gamemodes te zien. Slayer, Capture the Flag en Oddball worden allemaal verwacht in Halo Infinite. 343 Industries heeft nog geen officiële lijst van multiplayer modes gedeeld, maar de vorige Halo games beschikten allemaal over veel verschillende gamemodes. Wel is er bekend dat er een nieuwe Academy training mode in het spel zit en dat Forge ook terugkeert. Met de Academy mode kunnen nieuwe spelers het spel leren kennen en oefenen tegen bots.

Tijdens de Halo Infinite gameplay demo was ook een gadget genaamd Grappleshot te zien. Hiermee wil 343 verticaliteit toevoegen aan het spel. De Grappleshot kan gebruikt worden om op platformen te komen die normaal onbereikbaar zijn of items van een afstand op te pakken.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=4i86Ckj8xKk

Battle Pass

Lead player investment designer Christopher Blohm zegt dat Halo Infinite permanente battle passes krijgt. Dat betekent dat, wanneer je een Battle Pass koopt, je deze voor altijd houdt. Ook als er verschillende Battle Passes zijn is er de mogelijkheid om te kiezen in welke Battle Pass je progressie wil maken.

Toernooien

De toernooien die georganiseerd worden voor Halo Infinite gaan cross-platform en cross-input worden. Dit betekent dat PC-spelers, Xbox Series X/S-spelers en Xbox One-spelers tegen elkaar strijden bij toernooien. De ontwikkelaar hoopt daarmee de "grootste esportsscene" tot noch toe te creëren. Het is niet gebruikelijk dat de verschillende platformen tegen elkaar spelen, vaak worden console en PC-spelers gesplitst van elkaar.

Ook de LAN-evenementen zijn open voor iedereen die mee wil doen, waardoor 343 verwacht "meer spelers te trekken dan ooit tevoren". Zodra men meedoet aan het toernooi, speelt men in principe op de Xbox. Tenzij je op het hoofdpodium speelt, daar wordt gebruik gemaakt van PC’s. Ook de verdere fases in het toernooi worden op de PC gespeeld, uiteraard is het dan mogelijk om een controller aan te sluiten.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le HaenVincent Le Haen