Artikel

Ythehunter wint tweede Hearthstone Benelux League

Ythehunter wint tweede Hearthstone Benelux League

De Nederlandse Ythehunter heeft de tweede editie van de Hearthstone Benelux League gewonnen. Dit heeft hij gedaan door in de finale zijn land- en teamgenoot Këlthrag met 3-0 te verslaan. Ythehunter neemt hiermee het stokje over van Sloug, die vorig jaar de eerste editie van de Benelux League won.

De Hearthstone Benelux League begon op 29 november 2021 met 18 spelers uit Nederland, België en Luxemburg. Na vijf rondes Swiss waren er nog acht spelers over: Sloug uit België en Këlthrag, Jheewhee, Ythehunter, Maxvdp, Martinino, Dinxinho en Mechnificant uit Nederland.

Kwartfinales

De top 8 van de Hearthstone Benelux League werd gespeeld in het Single Elimination Bracket format. De kwartfinales werden afgetrapt door de game van Këlthrag van Divided Gaming versus Maxvdp van mCon, welke Këlthrag met 3-2 won. Mechnificant van Divided Gaming kwam tegen Dinxinho van Pertinax. Waar Mechnificant in de Swiss ronde Dinxinho nog de baas was, won Dinxhino de kwartfinale met 3-1. Er was mogelijkheid tot revanche voor Divided Gaming, want Ythehunter van Divided Gaming speelde tegen Martinino van Pertinax. Ythehunter pakte nipt de revanche door met 3-2 te winnen. Sloug van Helios Gaming bleek te sterk voor Jheewhee van NP Gaming en wist Jheewhee met 3-0 te verslaan.

Halve finales

De halve finales en de finale werden achter elkaar gespeeld op stream. Sloug kwam tegen Këlthrag en moest in Këlthrag toch echt zijn meerdere erkennen. Këlthrag versloeg Sloug 3-0. Verdediging van de eerste plaats zat er voor Sloug niet meer in. De game van Ythehunter versus Dinxinho was een stuk spannender. Daar kwam het uiteindelijk neer op een laatste, allesbepalende game van the Druid van Ythehunter tegen de Priest van Dinxinho. De Druid bleek het sterkere deck te zijn en Ythehunter mocht na een 3-2 winst de finale tegen zijn teamgenoot van Divided Gaming gaan spelen.

Finale

De finale was erg spannend. De verwachtingen waren hoog, want Këlthrag had eerder op de dag al een Master Tour Qualifier gewonnen, zou het hem lukken er wederom met de winst vandoor te gaan? Helaas was winnen van Ythehunter een brug te ver. Ythehunter had een te sterke line-up en won met 3-0 van Këlthrag. Ythehunter was ontzettend blij met de winst, hij trakteerde de kijkers van de stream zelfs op een kleine overwinningsdans tijdens de lethal turn van de laatste game.

Een dag later werd er laatste een match gespeeld om de derde en vierde plek te bepalen. Sloug behaalde hierbij alsnog het podium door 3-2 van Dinxinho te winnen.

Ythehunter vertelde na het toernooi dat hij eigenlijk helemaal niet zo’n fan is van de huidige meta en dus helemaal niet hard aan het grinden is, maar wellicht is die iets relaxtere houding in het spel wel hét geheim tot de beste resultaten.

Anna Buijsman
Anna BuijsmanRedacteurBetere Hearthstone-redacteur dan Hearthstone speler, kan wel iedereen van tafel dansen in een potje Just Dance
Anna Buijsman