Artikel

Hearthstone Deck Guide: Brute Demon Hunter

Hearthstone Deck Guide: Brute Demon Hunter

Demon Hunters hebben in de uitbreiding United in Stormwind een hoop interessante kaarten gekregen die draaien om het pakken van zo veel mogelijk kaarten. In deze Hearthstone deck guide leggen wij uit hoe je het Brute Demon Hunter deck het beste kan spelen, met hulp van Mechnificant van Divided Gaming.

Decklist

Brute Demon Hunter is gebouwd om de Questline Final Showdown, welke gecombineerd wordt met kaarten die profiteren van het pakken van heel veel kaarten zoals Lion’s Frenzy en Irebound Brute, waar de naam van het deck vandaan komt. Er zijn een aantal verschillende versies van het deck te overwegen, maar wij kiezen de versie van Mechnificant. Als je deze versie van het deck in Hearthstone wil importeren kan je de volgende code gebruiken:
AAECAea5AwbaxgP39gOL9wOw+QPQ+QO2nwQM1tEDzNIDztID+dUD2d4D8+MD/e0DwvED9fYDivcDs6AEtKAEAA==Hearthstone decklist Brute Demon Hunter

Het deck heeft een grote hoeveelheid essentiële kaarten, maar over een aantal plekken in de lijst valt te twisten. “Kayn Sunfury is een iets veiligere keuze dan Royal Librarian, omdat deze ervoor zorgt dat je ook door meerdere taunts heen kan komen,” aldus Mechnificant. “Royal Librarian geeft je echter de optie om met Tradeable nog een kaart te pakken.” De andere afweging is nog meer een kwestie van persoonlijke smaak: de extra draw van Chaos Strike, of net als met Spirit Jailer nog meer Soul Fragments je deck in schudden met Soul Shear.

Gameplan

Brute Demon Hunter is gebouwd rondom tempo, waarmee je opbouwt naar een beurt waarop je in één keer het spel jouw kant op laat gaan. Dit is meestal in de vorm van Irebound Brute of Lion’s Frenzy gecombineerd met de beloning van de questline, afhankelijk van je match-up. “Vaak wil je al in de eerste beurten van het spel één of meerdere Irebound Brutes spelen, om zo vroeg mogelijk je tegenstander met grote stats uit het veld te slaan,” Aldus Mechnificant. “Je moet met dit deck goed vooruit plannen. Je wil je sleutelkaarten goedkoper maken door het voltooien van stappen in de Questline.”enUS IreboundBrute

Mulligan

In de mulligan hou je altijd de Questline vast. Andere kaarten waarnaar je in de mulligan op zoek bent zijn Sigil of Alacrity en Tusk Piercer. Dit zijn allebei kaarten die ervoor zorgen dat je vroeg erg veel kaarten kan pakken, waardoor je snel een erg sterke beurt kan opzetten. Hetzelfde geldt voor Spectral Sight, en Crimson Sigil Runner wanneer ze aan de zijkant van je hand zitten voor het Outcast effect, of je ze daar makkelijk kan krijgen. Als je deze kaarten al hebt kan je ook Spirit Jailer en Illidari Studies vasthouden.Hearthstone Demon Hunter Questline groter

“Spirit Jailer hou je graag vast omdat de Soul Fragments die in je deck geschud worden ook meetellen als gepakte kaarten, die dus helpen met het voltooien van je Questline en het goedkoper maken van je Irebound Brutes,” aldus Mechnificant. “Je kan ze ook kopiëren met Felosophy tegen agressieve decks, zodat je nog meer kan healen.”

Tips en tricks

Als je twee kaarten pakt met Acrobatics of Spectral Sight wanneer je nog één kaart moet pakken om het eerste of tweede deel van je Questline te voltooien, worden allebei de kaarten goedkoper gemaakt. Zo heb je dus meer kans om een goede kaart goedkoper te maken!

Als je Acrobatics speelt en daar Soul Fragments mee pakt, werkt het effect van Acrobatics niet meer omdat je de Soul Fragments niet meer kan spelen. Let hier dus op als je het wil gebruiken om meer kaarten te pakken.

Als je een Lion’s Frenzy beurt wil spelen, kan altijd eerst een Tusk Piercer spelen voor de Lion’s Frenzy. Dit levert je gelijk één gepakte kaart op, en potentieel nog meer omdat je de Persistent Peddler gelijk weer je deck in kan ruilen.enUS LionsFrenzy

Kaarten die je met Tradeable terug je deck in stopt, behouden altijd hun korting. Als je na Demonslayer Kurtrus dus twee keer Persistent Peddler in je deck schudt, kost deze dus helemaal niks.

Als je tegen een Druid speelt en je tegenstander Celestial Alignment speelt, heb je de game zo goed als gewonnen als je Demonslayer Kurtrus in je hand of al gespeeld hebt. Je kan dan voor vrijwel niks door je hele deck heen gaan, en je ene overgebleven mana gebruiken om Lion’s Frenzy te spelen.

“Als je tegen een andere speler met Brute Demon Hunter speelt is het belangrijk om Soul Fragments in je deck te hebben,” aldus Mechnificant. “Als je tegenstander namelijk Glide op Outcast positie speelt kan je op deze manier namelijk een deel van je Questline voltooien als je een Soul Fragment pakt.”

Match-ups

Dit deck is vooral goed tegen decks die de tijd nemen om hun gameplan op te bouwen, zoals Quest Mage, Handlock en Fel Demon Hunter. “De tijd die zij steken in het opzetten van hun gameplan besteed jij aan het opzetten van een power spike, waardoor jij eerder je doel bereikt dan zij.” Slechte match-ups zijn decks die je heel snel onder druk kunnen zetten zoals Face Hunter, Shadow Priest en Elemental Shaman. “Dit komt doordat zij hun bord al vol aan het spelen zijn met minions terwijl wij onze sterke beurt nog aan het opzetten zijn,” aldus Mechnificant. “Zo hebben zij ons al dood voordat wij onze Ironbound Brutes kunnen spelen, of hebben ze al genoeg minions gespeeld waardoor ze onze Irebound Brutes kunnen doden.”Hearthstone Brute Demon Hunter 1

Conclusie

Brute Demon Hunter is een deck dat je verzekert van snelle maar intensieve potjes Hearthstone. Het is ook niet heel makkelijk te leren, waardoor je een hoop plezier kan halen uit het oefenen en je het deck langzaam meester kan maken. Uiteindelijk is er niks leuker dan op de derde beurt je halve deck te pakken en een gratis Irebound Brute te spelen.Hearthstone Brute Demon Hunter 2

Remco Belonje
Remco BelonjeRedacteurHearthstone-redacteur, zou willen dat zijn reactiesnelheid goed genoeg was voor shooters
Remco BelonjeRemco Belonje