Artikel

Hearthstone Deck Guide: Questline Shaman

Hearthstone Deck Guide: Questline Shaman

Waar Shamans in de vorige uitbreiding nog volledig afhankelijk waren van Elementals, hebben ze in United in Stormwind een geheel nieuwe manier van spelen gekregen door hun Questline. In deze Hearthstone deck guide leggen wij uit hoe je het Questline Shaman deck het beste kan spelen, met hulp van Ythehunter van Divided Gaming.

Decklist

Questline Shaman is een deck met een hoop verschillende opties, afhankelijk van de decks die je vaak tegenkomt en persoonlijke voorkeur. Het deck bevat altijd dezelfde 22 essentiële kaarten, maar de overige acht kaarten vallen over te twisten. Wij kiezen voor de lijst waarmee Maxvdp van mCon Esports zich vorige week wist te kwalificeren voor de finale van de Hearthstone Topdesk Nationals Summer Split. Als je deze versie van het deck in Hearthstone wil importeren kan je de volgende code gebruiken:
AAECAaoIBurnA4X6A8L2A/mfBJzOA/mfBAyYuQP+0QP7nwTw1AOK5APwhQT67APhzAPk9gP6nwTbuAPB9gMA
Hearthstone Shaman Questline groter
De optionele kaarten zijn er eigenlijk in twee smaken, kaarten die je meer kaarten geven en kaarten die sterk zijn in specifieke match-ups. In de eerste categorie wil je over het algemeen vier kaarten kiezen uit het rijtje Primordial Studies, Wandmaker, Entrapped Sorceress, Marshspawn en Primal Dungeoneer. Wij kiezen voor twee kopieën van Wandmaker en twee van Marshspawn, maar dit hangt voornamelijk af van persoonlijke voorkeur.

Voor de overige kaarten hangt je keuze af van het soort deck wat je veel tegenkomt. “Tegen agressieve decks met veel kleine minions is Earth Elemental goed,” aldus Ythehunter. “Tegen agressieve decks die het spel afmaken met spells zoals Face Hunter is Spirit Alpha goed, terwijl je tegen combo decks zoals Stealer of Souls Warlock graag Doomhammer wil spelen.”

Gameplan

Het doel van het deck is om het begin het bord onder controle te houden en geleidelijk je Questline te voltooien. Na het spelen van Stormcaller Bru’kan probeer je vervolgens het spel af te sluiten door een groot bord te bouwen met Charged Call of door je tegenstanders levenspunten snel naar nul te brengen met kaarten als Lightning Bolt en Serpentshrine Portal. In de tussentijd zorgen we dat onze hand niet leeg gaat door kaarten als Guidance en Diligent Notetaker.

Hou bij het spelen van dit deck in het achterhoofd dat je niet altijd de langzame weg moet kiezen, aangezien we genoeg gereedschappen hebben om vroeg druk te zetten.

Mulligan

In de mulligan hou je altijd de questline vast. Daarnaast hou je ook altijd Lightning Bloom, omdat die met de eerste stap van de Questline direct enorm veel tempo kan generen zonder dat je de nadelen hebt van de Overload. Ook hou je meestal Guidance vast, omdat dat de beste kaart is om onze hand vol te houden.Hearthstone LightningBloom

Hiernaast hangt het erg af van het deck waartegen we spelen. Als we tegen een snel deck spelen, zoals Face Hunter of Shadow Priest, willen we kaarten vasthouden die ons in het begin helpen te overleven, zoals Perpetual Flame. Tegen langzamere decks willen we kaarten spelen die ervoor zorgen dat we zo snel mogelijk op het bord komen met Feral Spirit en Marshpawn. “In het algemeen moet je goed kijken naar combinaties van kaarten. Als je al een Lightning Bloom hebt kan je de duurdere Overload kaarten houden, omdat je die samen kan spelen om heel snel het bord te winnen en de eerste stap af te maken,” aldus Ythehunter. “Als je geen Lightning Bloom hebt wil je vaak juist liever eerst de kaarten spelen die niet Overloaden zoals Wandmaker en Marshpawn om dan daarna drie Overload kaarten in één beurt te spelen.”

Tips en tricks

Het voltooien van de eerste stap van de Questline kan een gigantische tempo swing zijn als je als laatste kaart voor deze stap een kaart speelt die voor heel veel Overload zorgt. Denk hierbij aan Perpetual Flame om een hoop minions te verwijderen, of Lightning Bloom en Earth Elemental.

Wees je bij het spelen van Charged Call bewust van de verschillende opties per mana cost. De beste opties bevinden zich over het algemeen op zes, acht en tien mana. Denk hierbij aan minions die je een hoop value kunnen geven zoals Ony Magescribe, charge minions zoals Al’Akir the Windlord en taunt minions zoals Scrapyard Colossus.Hearthstone ChargedCall

Quest Shaman is een ingewikkeld deck om te spelen, dus het is altijd handig om van betere spelers te leren hoe je er het beste mee om kan gaan. Gelukkig wordt het de laatste weken ook veel in toernooien gespeeld. Een paar van de beste spelers om van te leren zijn Alutemu, Bunnyhoppor en Tredsred.

Match-ups

Dit deck doet het ontzettend goed tegen agressieve decks die via het bord proberen te winnen, zoals Face Hunter en Shadow Priest. Het heeft matige match-ups tegen Quest Hunter en Secret Paladin en slechte match-ups tegen Quest Mage, Questline Hand Warlock en Stealer of Souls Warlock. Tegen alle andere decks doet Questline Shaman het erg goed, dus pas vooral op voor Mages en Warlocks en je bent voor je het weet Legend.

Conclusie

Questline Shaman is een ongelooflijk sterk deck tegen alle decks die via het bord proberen te winnen. Als je Warlocks en Mages weet te ontwijken is dit deck bijna niet te verslaan. Omarm de Overload, verwijder je tegenstanders complete bord met Perpetual Flame en slinger Lightning Bolts op hun gezicht af terwijl je je een ware meester der elementen waant.

Remco Belonje
Remco BelonjeRedacteurHearthstone-redacteur, zou willen dat zijn reactiesnelheid goed genoeg was voor shooters
Remco BelonjeRemco Belonje