Artikel

Hearthstone Deck Guide: Secret Libram Paladin

2 april 2021, 12:28

Met de nieuwe Forged in the Barrens uitbreiding heeft Paladin een hoop goede kaarten gekregen. Vooral de Secret kaarten springen eruit, die perfect gecombineerd kunnen worden met de Libram kaarten uit de Ashes of Outland uitbreiding. In deze gids leggen wij uit hoe dit sterke deck in elkaar zit en hoe je het moet spelen

Decklist

Het deck bestaat uit een combinatie van Secret en Libram kaarten. Voor het Secret gedeelte spelen we twee keer Galloping Savior en twee keer Oh My Yogg! om het gameplan van de tegenstander zo veel mogelijk te verstoren, en één keer Avenge. We spelen Sword of the Fallen om de Secrets uit het deck te halen, en Northwatch Commander om met Secrets snel door ons deck heen te pakken.

Hearthstone decklist Secret Libram PaladinWe spelen alle goede Libram kaarten: Aldor Attendant, Aldor Truthseeker, Lady Liadrin, Libram of Wisdom, Libram of Justice en Libram of Hope. Hiernaast spelen we nog First Day of School zodat we altijd iets op de eerste beurt kunnen doen, Knight of Anointment om snel door ons deck heen te gaan (bijna alle Paladin-spells zijn Holy), Pen Flinger om veel schade te doen met gratis Libram of Wisdoms, Hand of A’dal om kaarten te pakken en onze minions sterker te maken, Cariel Roame om onze kaarten goedkoper te maken en Taelan Fordring om consistent Lady Liadrin te kunnen pakken.

Mulligan

De belangrijkste fase van elk potje Hearthstone is de mulligan, waarin je kan kiezen welke kaarten je in je openingshand wil hebben. De belangrijkste kaarten om naar op zoek te gaan zijn Aldor Attendant en Sword of the Fallen. Andere kaarten die je kan overwegen om vast te houden zijn First Day of School en Knight of Anointment als je geen Aldor Attendant hebt, Hand of A’dal als je een minion voor op de eerste beurt hebt en Aldor Truthseeker tegen langzamere decks. Je wil nooit Secrets vasthouden, die halen we wel uit ons deck met Sword of the Fallen. Als je een kaart voor op de eerste beurt en een Sword of the Fallen in je hand hebt kan je ook overwegen om Northwatch Commander vast te houden.

Gameplan

Hoe je met het deck wil spelen hangt af van waar je tegenover staat. Tegen snellere decks zoals Rogue en Mage wil je vooral in het begin hun gameplan verstoren met je Secrets terwijl je je eigen bord opbouwt. Oh My Yogg! zorgt ervoor dat hun spells verstoord worden, terwijl Galloping Savior ze straft voor het spelen van te veel kaarten. Vervolgens maak je in het midden van het spel grote minions en boardswings met Libram of Wisdom en Libram of Hope, waarna ze niet meer terug kunnen komen.
Hearthstone enUS GallopingSaviorTegen langzame decks zoals Priest win je door het hele spel het bord onder controle te houden, en uiteindelijk te winnen met een combinatie van Libram of Wisdom en Pen Flinger waarmee je elke beurt heel veel schade uit kan delen. Lady Liadrin is hier hartstikke belangrijk, omdat ze je meer Libram of Wisdoms kan geven. Gelukkig spelen we Taelan Fordring om haar vaker te pakken!

Match-ups

Dit deck is erg sterk en heeft eigenlijk nauwelijks slechte match-ups. De combinatie van een sterk begin door Secrets, een explosieve mid-game en een onvermijdelijke eindfase zorgt ervoor het bijna overal tegenop kan boksen. De enige echt slechte match-up is tegen agressieve Secret Paladins, die de langzamere Libram-kaarten verruilen voor nog meer agressie. Het belangrijkste tegen dit deck is om zo veel mogelijk te overleven, want als het potje lang duurt wint ons deck uiteindelijk. Tegen elk ander deck is deze Secret Libram Paladin hartstikke sterk, dus veel plezier en succes ermee op weg naar Legend!

Remco Belonje
Remco BelonjeRedacteurHearthstone-redacteur, zou willen dat zijn reactiesnelheid goed genoeg was voor shooters
Remco BelonjeRemco Belonje