Artikel

Alles over Hearthstone Grandmasters Last Call

Blizzard Entertainment

De Hearthstone Grandmasters Last Call gaat dit weekend van start. De zestien beste spelers vanuit Amerika, Asia-Pacific en Europa strijden gedurende vier weken om een prijzenpot van 150.000 dollar en een uitnodiging voor het 2022 wereldkampioenschap. Het format zal elke week veranderen om te testen welke speler het meest veelzijdig is, en daarmee waardig is om deel te nemen tijdens het wereldkampioenschap.

Structuur

Het Grandmasters-systeem werkt dit jaar anders dan voorheen. Tijdens dit Last Call seizoen is er slechts één toernooi, in tegenstelling tot de drie verschillende toernooien per regio die we hiervoor kenden. Het toernooi bestaat uit zestien spelers: de vier spelers die de meeste punten verzameld hebben tijdens Hearthstone Masters Tour en de vier beste spelers van elke regio van het eerste Hearthstone Grandmaster seizoen. Vanuit de Masters Tour doen Habugabu, Judgement, levik en ZloyGruzin mee. Uit Asia-Pacific zijn dit che0nsu, Mighty, okasinnsuke en Posesi, uit Europa Furyhunter, xBlyzes, Bunnyhoppor en Superfake en uit Amerika Fled, DimitriKazov, Pun en Pascoa.

Het toernooi vindt verspreid over vier weken plaats. De aftrap is aankomend weekend, van 22 tot en met 24 juli. De tweede week dat gespeeld wordt is 29 tot en met 31 juli. Daarna hebben de spelers twee weken pauze, omdat 2 augustus de nieuwe Hearthstone Murder at the Castle Nathria uitbreiding uitkomt en de week erna de zesde Masters Tour plaats vindt. Het weekend van 19 tot en met 21 augustus wordt Grandmasters Last Call hervat voor de derde week. De laatste, bepalende games worden 26 tot en met 31 augustus gespeeld.

Elke week moeten de spelers zich aanpassen aan een ander Hearthstone Competitive format. De eerste week is Best of Five Conquest, de tweede week Trio, de derde week Last Hero Standing en de laatste week Best of Seven Conquest. Gedurende de eerste drie weken verdienen de spelers punten voor elke gewonnen game. Deze punten bepalen de stand voor de play-offs in de laatste week.

De eerste drie weken van het toernooi worden de zestien spelers telkens verdeeld over vier groepen en beslaat het toernooi drie dagen. Twee groepen spelen op vrijdag, twee groepen op zaterdag en de top 8 uit deze vier groepen speelt op zondag. In verband met tijdzones weten hierbij weten uit de Asia-Pacific regio dat ze altijd worden ingedeeld in één van de groepen die als eerste spelen op een dag en spelers uit de regio Amerika in de groepen die als tweede spelen. De twee winnaars van elke groep spelen vervolgens op zondag een single-elimination bracket om de winnaar van de week te bepalen.

Hoe te bekijken

Het toernooi begint vrijdag 22 tot en met zondag 24 juli. Alle wedstrijden worden live uitgezonden op het Youtube-kanaal van Hearthstone. De uitzending op vrijdag begint om elf uur ‘s ochtends Nederlandse tijd, de uitzending op zaterdag begint om kwart over vijf ‘s middags Nederlandse tijd en de uitzending op zondag begint om twaalf uur 's middags Nederlandse tijd. Voor kijkers die hun YouTube-account met hun BattleNet-account verbonden hebben zijn er twee Hearthstone: Murder at Castle Nathria pakjes te verdienen, elk voor twee uur kijken. Dit hoeft niet achter elkaar te zijn, maar mag over het weekend verspreid. De casters die de Engelstalige presentatie verzorgen zijn Amy Chen, Jia, Raven, Sottle, Edelweiss en TJ.

Extra festiviteiten

Sinds 20 juli zijn alle kaarten van de nieuwe uitbreiding Murder at Castle Nathria bekend. Daarom organiseert Hearthstone een speciaal evenement dat plaats vindt tussen de wedstrijden van Grandmasters Last Call door. Op 22 juli zeven uur 's avonds Nederlandse tijd spelen bekende content creators, casters en developers een heus script na dat het verhaal van de nieuwe uitbreiding vertelt. Dit is te volgen op het officiële Twitch-kanaal van Hearthstone. Voor kijkers is er ook een pakje van deze uitbreiding te verdienen voor een halfuur kijken.

Anna Buijsman
Anna BuijsmanRedacteurBetere Hearthstone-redacteur dan Hearthstone speler, kan wel iedereen van tafel dansen in een potje Just Dance
Anna Buijsman