Artikel

Hoe download je Call of Duty: Warzone?

11 maart 2020, 09:31

Call of Duty: Warzone is volledig gratis te spelen, maar hoe je dat precies doet kan redelijk verwarrend zijn. Het spel is namelijk speelbaar als onderdeel van Call of Duty Modern Warfare en Black Ops Cold War, maar ook als standalone game. Voor beide versies leggen wij je uit hoe je de game kan downloaden.

Als je Modern Warfare of Cold War bezit

Voor mensen die Call of Duty Modern Warfare of Black Ops Cold War bezitten is het downloaden van Warzone eenvoudig. De gamemode installeert zichzelf samen met de main game en is daarna beschikbaar vanuit het hoofdmenu. Je hoeft niets apart te downloaden en kunt direct aan de slag met Warzone.

Als je Modern Warfare of Cold War niet bezit

Wanneer je Call of Duty: Modern Warfare of Black Ops Cold War niet bezit is het downloaden van Warzone ook heel gemakkelijk. Je gaat naar de winkel van je gekozen platform, dus de Playstation Store op een PlayStation 4 of PlayStation 5, de Xbox Store op een Xbox One, Xbox Series X/S of Battle.net op een PC. Daar zoek je Call of Duty: Warzone en download je de game. Als je de game dan opstart krijg je de keuze tussen Modern Warfare kopen, Cold War kopen of gewoon Warzone opstarten.

Hoeveel GB is Warzone?

Call of Duty Warzone neemt op de PC momenteel ongeveer 70 GB ruimte in beslag op je harde schijf. Dit is dus alleen de free-to-play gamemode Warzone, zonder Call of Duty Modern Warfare of Black Ops Cold War erbij. Updates maken de game in de loop der tijd vanzelfsprekend groter.

Warzone wordt vanaf 16 december volledig geïntegreerd met Call of Duty Black Ops Cold War. Deze datum is ook de start van Season 1, met heel veel nieuwe content waaronder een nieuwe map voor Warzone.