Artikel

Hoeveel GB is Call of Duty Black Ops Cold War?

6 november 2020, 12:00

Er is veel kritiek op de ruimte die Call of Duty Modern Warfare en Warzone op je PC in beslag neemt. Na talloze updates is de grootte van de game gigantisch. Hoe zit dat met Call of Duty Black Ops Cold War?

Al voor de release van Call of Duty Modern Warfare was er forse kritiek op de grootte van de game. Blizzard maakte namelijk in oktober 2019 bekend dat er 175 GB aan schijfruimte nodig zou zijn op je PC om de game te kunnen installeren. Black Ops 4, de voorganger van Modern Warfare, was bij de release 55 GB en daarmee significant kleiner. Later kwam Activision-Blizzar nog wel met de nuance dat de 175 GB enkel nodig zou zijn voor álle aanvullende content.

Meer dan 200 GB

Alsof dat allemaal nog niet genoeg was bleven er natuurlijk updates komen. Inmiddels zijn we al in Season 6 van Modern Warfare (en Warzone) en heeft het spel telkens meer en meer content gekregen. Leuk voor de liefhebber, maar minder leuk voor je harde schijf. De game heeft namelijk inmiddels de grens van 250 GB verbroken en is daarmee een bizar groot bestand op je computer. In augustus ging de game al voor het eerst over de 200 GB heen, maar nu deed de ontwikkelaar er dus nog een schepje bovenop.

Hoeveel GB is Black Ops Cold War?

Dan rijst natuurlijk de vraag: Hoe groot wordt Call of Duty Black Ops Cold War? Op die vraag gaf Activision voor het eerst antwoord door de pre-loading details te delen voor de game. Volgens deze informatie is er voor zowel de console als de PC 100 GB vrije ruimte nodig om de game te kunnen installeren. Voor de totale ervaring heb je echter wat meer ruimte nodig:

  • PlayStation 4: 95 GB
  • PlayStation 5: 133 GB
  • Xbox One: 93 GB
  • Xbox Series X/S: 136 GB
  • PC: 125 GB - Volledige game op Ultra
  • PC: 82GB - Volledige game
  • PC: 35GB - Enkel multiplayer

Zoals je ziet geeft Activision spelers de mogelijkheid om sommige onderdelen van de game weg te laten zodat de game minder ruimte op je harde schijf in beslag neemt. Zo kun je ervoor kiezen om de Campaign en Zombies niet te installeren, zodat er slechts 35 GB overblijft voor de Multiplayer.

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en krijg elke vrijdag om 16:00 de hoogtepunten van afgelopen week. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: